• Aansluiten

Aansluiten bij Infino

 

 

Als kersverse mama en papa, of als ervaren ouder besteed je liever wat meer tijd aan je kroost dan aan je administratie. Daarom neemt Infino je administratieve rompslomp graag van je over.

Wij zorgen voor een vlotte en stipte uitbetaling van je kinderbijslag en andere toelagen. Maar we houden je ook op de hoogte van alle voordelen die jij en je gezin kunnen genieten. Welke voordelen dat zijn, lees je hieronder.

Sluit je aan bij kinderbijslagfonds Infino en vraag al meteen je startbedrag (geboortepremie) aan. Van zodra je ingeschreven bent bij Infino, hoor je ook als eerste alles over onze nieuwe diensten en voordelen!

 

Startbedrag (geboortepremie) aanvragen

Vanaf het moment dat je zes maanden zwanger bent, kan je het zogenaamde startbedrag aanvragen. Het startbedrag werd vroeger "geboortepremie" genoemd.

Je hoeft dus niet te wachten tot je bevallen bent, maar je kan deze premie al aanvragen vanaf je zesde maand zwangerschap. Je ontvangt het startbedrag ten vroegste twee maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum.

Wacht dus niet, maar vraag je startbedrag meteen aan als je zes maanden zwanger bent. Dan hoef je daar al niet meer aan te denken. Eenmaal de baby er is, wil je immers al je aandacht aan je kindje schenken, niet?

Hoe vraag ik het startbedrag aan?

Er zijn twee manieren om je startbedrag (dat is de vroegere geboortepremie) aan te vragen: ofwel via het online formulier , ofwel via dit aanvraagformulier. Aan jou de keuze.

Kies je ervoor om je startbedrag aan te vragen via het online formulier? Fijn, want dat is veruit de makkelijkste manier. Gewoon invullen en klikken op verzenden. Meer is er niet aan.

Misschien verkies je het aanvraagformulier te downloaden? Geen probleem, doe gerust. Gewoon het formulier downloaden, invullen en terugmailen naar vlaanderen@infino.be. Meer tekst en uitleg over het startbedrag vind je hier.

Startbedrag aanvragen

Heb je recht op kinderbijslag? Dan krijg je ook een geboortepremie. 

Goed voor een nieuwe kinderkamer, wasmachine of toch een pamperrekening?
Jij beslist!

Vooraf inschrijven

 

Bij Infino bieden we graag meer kansen aan kinderen en ouders. Jonge, startende en bestaande gezinnen ondersteunen we daarom bij de opvoedings- en onderwijskosten van hun kinderen.

Krijg je in 2019 een eerste kindje? Dan kan je vanaf 1 januari 2019 voortaan zelf je kinderbijslagfonds kiezen. Schrijf je dus in bij Infino en vraag je startbedrag (geboortepremie) aan.

Indien je reeds betalingen ontvangt van een ander kinderbijslagfonds, kan je vanaf 2020 zelf je favoriete kinderbijslagfonds Infino kiezen.  

Wie kan zich registreren bij kinderbijslagfonds Infino?

Elk gezin met kinderen, nu of in de toekomst, kan aansluiten bij Infino. Of je nu zwanger bent van je eerste, tweede of derde en je moet weldra bevallen, of je hebt gewoon al meerdere kinderen ... Iedereen is welkom!

Waarom aansluiten bij kinderbijslagfonds Infino?

Vanaf het moment dat je je registreert bij Infino, houden we je via onze nieuwsbrieven op de hoogte van alle nieuwe diensten die Infino de komende maanden zal aanbieden.

Wij verzorgen je aansluiting zonder bijkomende zorgen of administratie voor jou, en natuurlijk zonder dat je maandelijkse uitbetalingen onderbroken worden.

Eens geregistreerd, sluit Infino je gezin automatisch aan. Op die manier besparen we jou heel wat zorgen voor de rest van het traject. We houden je uiteraard op de hoogte.

Voorinschrijving

Wil je nu al voor Infino kiezen? Dan kan je je hier registreren.
We sluiten je aan bij Infino van zodra dat mogelijk is.

Kinderbijslag over de grenzen heen

Er zijn duizend en één redenen waarom mensen kiezen voor een job in het buitenland. Omdat je daar je carrière beter kan ontwikkelen, omdat je opportuniteiten ziet, omdat je kantoor, fabriek of afdeling verhuist, noem maar op.

Maar hoe zit dat dan met de kinderbijslag? Wat, bijvoorbeeld, als jij in België komt werken en je gezin blijft in je thuisland wonen? Heb je dan recht op kinderbijslag en een geboortepremie?

En zo zijn er nog wel massa's vragen te bedenken. Blijf er niet alleen mee zitten, maar vraag raad aan een van onze dossierbeheerders. Kinderbijslagfonds Infino is er om jou op elk moment met dit soort praktische kwesties te helpen. We hebben heel wat expertise en ervaring hiermee. Aarzel dus niet.

Kinderbijslag aanvragen

Van zodra je in België komt werken, geniet je van het recht op kinderbijslag.

Is dit bedrag minder dan dat in het land waar je gezin woont? Dan passen wij het verschil bij.