YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

De Kleutertoeslag in Groeipakket

We beginnen met goed nieuws. Om deze toeslag te ontvangen, hoef je niets te doen. Infino regelt alles. Misschien wil je wel weten wat deze toeslag inhoudt. Dan informeren we je graag.

De kleutertoeslag krijg je een eerste keer als je hartendief drie wordt, een tweede keer als hij of zij vier wordt.

Omdat we weten dat kleuters altijd vol verrassingen zitten, betalen we ook graag twee keer de kleutertoeslag uit om je in deze dure en verrassende periode bij te staan. Je kleuter ontvangt een soort verjaardagscadeautje van de Vlaamse Overheid op zijn of haar derde en vierde levensjaar. Je hoeft hiervoor niets te doen, wij betalen dit tijdig en correct voor je uit.

Hiep hiep hiep én hiep hiep hiep hiep dus!

Kleutertoeslag

Wanneer krijg ik de kleutertoeslag?

Dat de vroegere federale Kinderbijslag in Vlaanderen voortaan het Groeipakket heet, weet je ondertussen wel. In dat pakket zit niet alleen het startbedrag (geboorte of adoptie) en het basisbedrag, maar ook andere financiële duwtjes in de rug zoals de kleutertoeslag.

Wij betalen deze toeslag ten vroegste uit in de maand die volgt op de derde en vierde verjaardag van je kleuter, op voorwaarde dat we in het bezit zijn van de inschrijvingsgevens. Deze worden ons automatisch toegestuurd, je hoeft hier niets voor te doen.
Wil je de exacte uitbetalingsdatum kennen? Onze betalingskalender geeft een mooi overzicht.

Hoeveel bedraagt de kleutertoeslag?

De kleutertoeslag bedraagt € 143,53

Dit bedrag ontvang je dus twee jaar na elkaar.

Bijvoorbeeld: je oogappel is ingeschreven in een Vlaamse kleuterschool en blaast 3 kaarsjes uit op 8 januari 2024. Dan staat die som op 7 februari op je rekening. De 8ste van de maand die volgt op de maand dat je kleuter vier wordt, storten wij nog een keertje die 143,53 euro als alle voorwaarden vervuld zijn.

Waarom krijgt mijn kapoen die toeslag? 

Het is een ruggensteuntje voor Belgische of buitenlandse kleuters die drie worden na 1 januari 2019 die uiterlijk twee maand na hun derde verjaardag zijn ingeschreven in een door Vlaanderen erkende kleuterschool. Gaat je zoontje of dochtertje voldoende dagen naar school, dan krijg je dit nog een keertje van zodra hij of zij vier is. Op die manier krijgen alle kleutertjes dezelfde school- en leerkansen als hun jaargenootjes.

Wel even opletten:
  • woont het kind in België, dan moet het wel Belg zijn of over een verblijfsrecht van meer dan 3 maanden beschikken ;
  • woont het kind in het buitenland, dan moet het in een EU-lidstaat verblijven of EU-burger zijn

Was jouw kleintje al drie op 31 december 2018, dan krijgt hij of zij in 2019 als vierjarige een kleutertoeslag zolang je kapoen maar ingeschreven is in een kleuterschool die door Vlaanderen erkend is.

Kleutertoeslag aanvragen: En hoe regel ik dat allemaal?

Simpel: je hoeft zelf niks te doen. Behalve je zoontje of dochtertje naar de kleuterschool laten gaan dus. Je uitbetaler van het Groeipakket komt van Kind en Gezin wel te weten in welke school je spruit ingeschreven staat en hoeveel dagen die daar aanwezig was. Hier vind je meer info.

Deel deze pagina met je netwerk

Nog meer inspiratie

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.