YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

De schoolbonus van het Groeipakket

Infino betaalt begin augustus de jaarlijkse schoolbonus voor elk kind waarvoor we in juli een Groeipakket betalen. Deze bonus wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. 

Een nieuwe boekentas, een pennenzak, turngerief… De maand september is traditioneel een dure maand. 

Infino betaalt keurig op tijd, begin augustus, een schoolbonus uit om je te helpen bij de start van het nieuwe schooljaar. Dit bedrag komt deze maand bovenop je maandelijks Groeipakket.

Schoolkansen voor alle kinderen

De schoolbonus werd in het leven geroepen door de Vlaamse Overheid om elk kind onderwijskansen te kunnen bieden. Van inschrijvingsgeld tot een nieuwe boekentas... onderwijs brengt ook kosten met zich mee. De schoolbonus is een ondersteuning in die kosten.

De schoolbonus

Hoe vraag ik de schoolbonus aan?

Goed nieuws: je hoeft hier helemaal niks voor te doen!

Als je recht hebt op het Groeipakket in de maand juli, dan heb je automatisch recht op deze jaarlijkse bijslag.
Hoeveel dit precies is, hangt af van de leeftijd van je kind. Ook kinderen die nog niet naar school gaan, ontvangen deze bonus. 

Wanneer ontvang ik de schoolbonus?

De schoolbonus wordt jaarlijks uitbetaald in augustus, samen met het Groeipakket. Je ontvangt dit dus rond 8 augustus (of de werkdag voor 8 augustus als deze in het weekend valt)

Hoeveel bedraagt de schoolbonus?

De schoolbonus wordt berekend aan de hand van de leeftijd van je kind. De schoolbonus gaat trapsgewijs omhoog, elke leeftijdscategorie krijgt dus een iets hoger bedrag. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd die je kind had op 31 december van het vorige kalenderjaar. De leeftijdscategorieën zijn:

  1. Kinderen van 0 tot 4 jaar
  2. Kinderen van 5 tot 11 jaar
  3. Kinderen van 12 tot 17 jaar
  4. Kinderen van 18 tot 25 jaar

SCHOOLBONUS

 
0-4 jaar€ 22,08
5-11 jaar€ 38,64
12-17 jaar€ 55,20
18-25 jaar€ 66,24




Schoolbonus of schooltoeslag?

De schoolbonus is er voor iedereen, de schooltoeslag is een gepersonaliseerd bedrag voor gezinnen met een beperkt inkomen.

Je ontvangt beide toeslagen automatisch als je er recht op hebt. Je hoeft hier niets voor te ondernemen.

Schoolbonus versus schooltoeslag

Deel deze pagina met je netwerk

Meer inspiratie

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Heb je nog vragen?