Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Home chevron right Blog chevron right Studenten

Tijdelijke regeling voor studenten

01 december 2020

Brusselse jongeren mogen tijdelijk meer dan 240 uur werken zonder kinderbijslag te verliezen

De Brusselse overheid schaft tijdelijk de regel af waarbij studenten en werkzoekenden die meer dan 240 uur per kwartaal werken, hun recht op kinderbijslag verliezen.

Deze maatregel is een gevolg van de COVID-19 pandemie, waarbij de activiteit in verschillende beroepssectoren is vertraagd of zelfs helemaal stilgelegd. Het is echter belangrijk dat de werkgevers een beroep kunnen doen op voldoende werknemers opdat de diverse sectoren kunnen blijven functioneren.

De federale overheid heeft een aantal maatregelen genomen om aan deze uitzonderlijke situatie het hoofd te bieden. Om te vermijden dat Brusselse jongeren die tijdens deze pandemie werken, zouden worden gestraft met een schorsing van het recht op kinderbijslag, wordt de limiet van 240 gewerkte uren per kwartaal afgeschaft vanaf het tweede kwartaal van 2020 tot het tweede kwartaal van 2021 (van april 2020 tot en met juni 2021). Infino zal deze maatregel retroactief toepassen vanaf 1 april 2020.

In normale omstandigheden mogen studenten en werkzoekenden niet meer dan 240 uur per kwartaal werken om hun recht op kinderbijslag niet te verliezen. Alleen in het derde kwartaal mogen studenten wel een onbeperkt aantal uren werken, op voorwaarde dat ze na de zomervakantie verder studeren.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook