YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Vakantiejob overgangsmaatregel tem aug 2019

Maak werk van je vakantie

Van een beetje initiatief is niemand ooit slechter geworden? Je student die met een vakantiejob thuiskomt kan je alleen maar toejuichen. Maar hoe zat dat ook alweer met die kinderbijslag?

Alle beetjes helpen wanneer de zomer eraan komt en de festivaldrang of wanderlust weer gesponsord moeten worden. Een studentenjob brengt zoon- of dochterlief niet enkel financieel wat aarde aan de dijk, er zijn nog heel wat voordelen.

Samenwerken is als jongvolwassene wat flink samenspelen in de kleuterklas was: een grote stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Ohja, en wat stiptheid kan ook geen kwaad, right? Niks dan pluspunten, zo lijkt het wel.

Al blijft er natuurlijk wel dat stemmetje dat ergens in je achterhoofd aan je kinderbijslag denkt.

Geen zorgen.

In elk kwartaal mag een voltijdse student tot wel 240 uren werken. In het derde kwartaal - de zomer dus -  zelfs onbeperkt!

Was hij of zij toch iets te ijverig? Dan verlies je je recht, maar enkel voor dat kwartaal.

Maar stiekem ben je gewoon apetrots voor hun inzet, toch?

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.

Zwangerschap

Mama worden

Je staat op het punt om mama te worden en dat brengt sowieso een heleboel gevoelens met zich mee. Hoog tijd om even de balans op te maken van dit nieuwe, prachtige avontuur dat net gestart is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.