• Groeipakket/Kinderbijslag

 

 

 

 

Het vernieuwde kinderbijslagsysteem

Er is een en ander veranderd op het vlak van de kinderbijslag. In Vlaanderen spreken we zelfs niet meer over 'kinderbijslag', maar over 'basisbedrag' als onderdeel van het 'Groeipakket'. De slogan van Infino is niet voor niets 'Samen groeien'!

Maar het is niet alleen de naam die gewijzigd is (in Vlaanderen dan toch). De hele kinderbijslagregeling is veranderd. Wat er precies verandert, is afhankelijk van wanneer je baby geboren is of wordt.

Hieronder zetten we alles op een rijtje, zodat je helemaal mee bent.

Groeipakket in Vlaanderen

Sinds 01/01/2019 spreken we niet meer over de geboortepremie en de kinderbijslag, maar over het Groeipakket. Geen toeval dus dat de nieuwe slogan van Infino 'Samen groeien' is!

In het Groeipakket zitten onder meer het startbedrag (dat is de vroegere geboortepremie of het vroegere kraamgeld) en het basisbedrag (de vroegere kinderbijslag).

Afhankelijk van het feit of je reeds kinderen hebt of niet, spelen er andere regels. Dat vraagt even wat moeite om het uit te dokteren, maar we hebben geprobeerd om alles zo duidelijk en overzichtelijk uit te leggen.

Ontdek hieronder wat het Groeipakket voor jouw gezin precies inhoudt. Als je daarna nog met vragen blijft zitten, aarzel dan niet om ons te contacteren. We helpen jou graag!

Het oude kinderbijslagsysteem: kindje geboren voor 01/01/2019

Het nieuwe kinderbijslagsysteem: kindje geboren na 01/01/2019