Hi, we zijn Infino... Psstt.. onze service is afhankelijk per regio. Pick je regio, dan krijg je content op maat.

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Startbedrag voor de geboorte van je kindje

Elk kindje dat in Vlaanderen geboren wordt vanaf 1 januari 2019, heeft recht op een eenmalig startbedrag (geboortepremie). Hoeveel dit bedraagt, wanneer het wordt uitbetaald en wie de aanvraag kan doen, lees je hieronder.

Vraag nu je startbedrag van €  1.167,33 aan. Dit duurt slechts enkele minuten.

Hoeveel bedraagt het startbedrag?

Elk kindje dat in Vlaanderen geboren wordt vanaf 1 januari 2019, heeft recht op een eenmalig startbedrag (geboortepremie) van € 1.167,33. Of het nu gaat over een eerste of een volgende geboorte, het bedrag blijft hetzelfde. Ook bij een meerling, krijg je € 1.167,33 per kind.

Tip: Soms heb je ook recht op een aanvullende premie van een andere organisatie. Steek zeker je licht op bij je gemeentebestuur, je ziekenfonds of je werkgever.

Wanneer vraag ik het startbedrag aan?

Je kan het startbedrag (de geboortepremie) aanvragen vanaf de zesde maand van je zwangerschap.Bezorg ons zeker een recent attest van je arts met je vermoedelijke bevallingsdatum. Je hoeft, met andere woorden, niet te wachten tot je kindje er is. Ten vroegste twee maanden voor de geschatte bevallingsdatum ontvang je dan het startbedrag.

Wanneer je je startbedrag aanvraagt vóór je bevalling, hoef je er niet meer aan te denken en heb je meer tijd voor je baby! Want daar dient Infino voor: zoveel mogelijk administratieve zorgen van je wegnemen, zodat je tijd en handen vrij hebt voor je kroost!

6 maanden zwanger maar nog geen doktersattest?

Laat ons alvast weten dat je zwanger bent. Dan herinneren wij je eraan om ons het attest te bezorgen, en we zetten intussen alles klaar om je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen.

Overzicht

Deel deze pagina

Hoe vraag ik het startbedrag aan?

Kies je ervoor om je startbedrag aan te vragen via het online formulier? Fijn, want dat is veruit de makkelijkste manier. Gewoon invullen, een recent attest van je arts met de vermoedelijke bevallingsdatum toevoegen en klikken op verzenden. Meer is er niet aan.

Misschien verkies je het aanvraagformulier te downloaden? Geen probleem, doe gerust. Gewoon het formulier downloaden, invullen en terugmailen naar vlaanderen@infino.be..

Vraag je startbedrag aan

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.