YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen?

Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Vergeten we niks?

Van kleine kinderspullen tot creatie van een heuse kinderkamer, er komt best wel wat bij kijken, bij zo’n kindvriendelijke omgeving.

Net zoals de vogels hun nest helemaal opfrissen met de nodige takjes en twijgjes bereiden ook de toekomstige mama (en papa) hun nest voor om hun nieuwste gezinslid in alle stijl en comfort te mogen verwelkomen.

Maar ook pré-baby heb je best al wat zaken op orde. Heel praktische, op het eerste zicht onbenullige zaken wel, maar daarom niet minder belangrijk.

Dacht je er bijvoorbeeld al aan om de portefeuille van zowel papa als mama binnen handbereik te hebben? In de kraamafdeling weten ze namelijk nogal graag van wie die kleine schat nu officieel is. Klinkt banaal, maar in de verwarring en opwinding van het moment zijn het die kleine dingen die je dikwijls al eens over het hoofd durft zien.

  • Een gsm-lader is nu bijvoorbeeld niet hét belangrijkste, maar om de gelukkige grootouders met champagne te laten uitrukken richting kraambed is een opgeladen batterij wel redelijk essentieel bij het sms’en en bellen.
  • Een auto met volle tank bespaart je toch al snel 10 minuten die je liever niet verliest onderweg naar het ziekenhuis. Of de nodige handdoeken voor mocht je kleinste toch iets vroeger dan verwacht genoeg van hebben van mama’s buik.

Je doet er dus goed aan om toch even op te kijken uit de interieurboeken, verfstalen en catalogi en ook de iets banalere zaken op je lijstje van to-do-dingen neer te pennen.

Ik ga bevallen en ik neem mee...

heb je er al aan gedacht om je vluchttas te maken? Deze koffer is jouw essentiële accessoire voor een aangenaam verblijf op materniteit. Maar wat zijn nu precies de essentiële items in deze koffer? Wij maken samen met jou de balans op en delen onze checklist zodat je niks vergeet in je vluchttas!

Download de checklist hier

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerking tussen organisaties die je helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning en veel meer.

Zoek een huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.