YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Onvergetelijk verjaardagsfeestje met klein budget

Droomt je kleine kapoen van een superleuk verjaardagsfeestje met alle vriendjes van de klas? Maar heb je het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen? Geen zorgen: Infino helpt je op weg met een handvol tips. Zo trakteer je je feestvarkentje op een onvergetelijk feestje – met een minimum aan kosten. Ons geheim? Ballonnen, kleuren, spelletjes, lekkere taart en véél snoepjes! 

Bepaal je budget

Plan je een verjaardagsfeestje? Stel dan eerst een maximaal budget in voor jezelf. Denk eraan: je kunt al heel wat realiseren met een klein bedrag – zeker als je jarige deugniet nog jong is. Later zal hij het zich toch niet herinneren. Het allerbelangrijkste? Plezier maken! Maak je dus geen zorgen over de kleur van de borden. 

Versiering 

De versiering? Die is wél belangrijk. Want die zet de toon voor het feest. Droomt je kind van een themafeestje? Dat is perfect haalbaar – ook met een klein budget

  • Geef je geld niet uit aan dure accessoires. Koop bijvoorbeeld alleen het tafelkleed. Dat kun je gemakkelijk matchen met effen borden, glazen en servetten. Of tover witte kartonnen borden om in het thema met kleurtjes en stiften – samen met je creatieve kapoen. 
  • Denk aan kleurrijke ballonnen, confetti, rietjes en veel meer. Die zijn niet duur – maar creëren wel een feestelijk effect. 
  • Vertrouw op het internet voor leuke uitnodigingen en versieringen. Print enkele mooie afbeeldingen die in het thema passen. 

Eten en drinken

Bij een geslaagd verjaardagsfeestje hoort natuurlijk … een taart! En lekkere hapjes. Hoe pak je dat aan met een klein budget? 

  • Bak gewoon zelf een taart of cake. Zo bepaal jij de prijs, hoeveelheid én kwaliteit. Verras je jarige en zijn vriendjes bijvoorbeeld met een heerlijke chocoladetaart in een originele bakvorm. 
  • Versier de taart eventueel met kleurrijke suikerbolletjes. Of schrijf ‘Gelukkige verjaardag’ met een chocoladestift.
  • Verwen de feestvierders met zakjes snoep of chips. Die koop je in veel winkels voor een prikje. Stel gerust zelf een snoepzakje samen met een vrolijke kleurenmix.

Nog een tip: informeer vooraf over de voedselallergieën en -intoleranties van de vriendjes van je jarige kapoen. 

Activiteiten 

De focus ligt op de activiteiten. En je kunt al ontzettend veel realiseren met een klein budget. Want kinderen houden van de eenvoudigste spelletjes: een gekke stoelendans, grappige uitdagingen, een geïmproviseerde bowlingbaan en veel meer. Laat een vrolijk muziekje door de speaker klinken en … sfeer gegarandeerd! Zet eventueel een knutselactiviteit op poten. Laat de feestneuzen een papieren hoed of krans maken. De mogelijkheden zijn eindeloos – ook met weinig geld. 

Denken aan je centen en het milieu 

Ga je voor goedkoop én duurzaam? Dat is perfect mogelijk. De tips van Infino:  

  • Maak zoveel mogelijk zelf. Serveer bijvoorbeeld stukjes fruit op een stokje of bak zelf koekjes. Zo beperk je je kosten én de hoeveelheid plastic. 
  • Vermijd wegwerpborden. Gebruik zoveel mogelijk je eigen servies of kartonnen borden. 
  • Ben je creatief en heb je tijd over? Naai eventueel zelf een artistiek tafelkleed aan elkaar met oude kleding of stukken stof. 
  • Breng een bezoek aan de tweedehandswinkel in je buurt. Daar tik je vast enkele leuke vondsten voor een geslaagd feestje op de kop! 

Een bijkomend voordeel? Als je inzet op duurzaamheid, heb je alvast heel wat decoratie voor de volgende verjaardagsfeestjes. 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.