YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Zijn we er bijna?

Niks zo ontspannend als er even tussenuit glippen. Maar tussen het uitkijken naar en de bestemming zelf wacht dikwijls wel nog een ‘highway to hell.’

Gelukkig hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Met een beetje voorbereiding, zelf- en kinderkennis kom je al ‘n heel eind als het gaat over een rustige rit richting ontspanning.

Niet ‘vervelend’, maar ‘verveeld.’

Je kent het wel, het bekvechten, plagen en pesten op de achterbank, het dreigen met onverrichterzake terug te keren als respons van de bestuurderszetel…

En dan ben je België nog niet goed en wel uit.Met een aanzienlijk aantal zomerse kilometers voor de boeg kunnen verveelde - en ja, soms ronduit vervelende - kids je vakantie flink hypothekeren.

Kernwoord hier is echter niet ‘vervelend’, maar ‘verveeld. Dat wil zeggen dat we er niet vanuit gaan dat je kroost erop uit is om je met opzet over de rooie te laten gaan. Althans, dat mogen we toch hopen.

Voldoende afleiding voorzien kan dus het verschil betekenen tussen ‘Mens erger je niet’ en wel. Dat kan heel eenvoudig in de vorm van een (e-)boek of ‘n iPad met de nodige films of series. Gezelschapsspelletjes zijn leuk, maar afhankelijk van de aanwezige competitiedrang soms niet dé oplossing. Auto’s raden, tellen of zoeken, of lachen met gekke plaatsnamen blijven klassiekers met een reden.

Het vergroot het samenhorigheidsgevoel en je houdt de inzittenden geëngageerd zonder het risico op slechte verliezers. Voor je het weet ben je waar je moet zijn en kan het ruziën om de strandbal beginnen.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.