youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Calculator: bereken hier je Groeipakket (de nieuwe kinderbijslag)

Wil je gauw even controleren of de uitbetaling van je Groeipakket (de nieuwe kinderbijslag) klopt? Wil je weten wat je mag verwachten bij gezinsuitbreiding? Verhuis je naar een andere regio? Onze calculator berekent snel waar jouw gezin recht op heeft.

Bereken je basisbedrag

Met deze calculator kun je je basisbedrag berekenen voor jou en je gezin, afhankelijk van de regio waarin je woont en de geboortedatum van je kind(eren). Het resultaat dat je krijgt is indicatief en gebaseerd op de actuele bedragen.

Je relationele status wordt om privacyredenen niet meegenomen in de berekening. Dit kan het resultaat beïnvloeden. Meer info voor gescheiden ouders

Ik wil meer weten

Hoe wordt het basisbedrag berekend?

Het basisbedrag maakt deel uit van het Groeipakket. In deze blog lees je hoe het Groeipakket is opgebouwd.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren! Onze experten staan voor je klaar.

Contacteer ons

Bijkomende bedragen

Afhankelijk van je situatie heb je naast het basisbedrag eventueel nog recht op andere supplementen.

De sociale toeslag
Heb je het even iets moeilijker om rond te komen? Dan staan we je graag bij met de sociale toeslag.
De schoolbonus
De schoolbonus of schoolpremie is een jaarlijkse toeslag die, bovenop het basisbedrag, in augustus uitbetaald wordt om ouders financieel bij te staan in de opvoedingskosten van hun kinderen. 
De schooltoeslag
Kan je in september wel een extra duwtje in de rug gebruiken? Dan is er de schooltoeslag die dient als extra ondersteuning voor het volledige schooljaar. Deze studietoelage wordt in het kleuter-, lager en secundair onderwijs uitbetaald door het kinderbijslagfonds. 
Kinderopvangtoeslag
Gaat je kindje naar een door de Vlaamse Gemeenschap erkend kinderopvangverblijf en wordt de kost niet berekend op basis van je inkomen? Dan heb je er recht op.
De kleutertoeslag
Als je kapoen ingeschreven is in een door Vlaanderen erkende kleuterschool en voldoende dagen naar school geweest is, heb je recht op de kleutertoeslag. Die wordt een eerste keer betaald als je kindje drie jaar is én een tweede keer nadat je de 4e verjaardag viert.
De zorgtoeslag
Heeft je kindje bijzondere zorg nodig? Dan kan je de zorgtoeslag voor kinderen met een ondersteuningsbehoefte aanvragen. Deze toeslag is afhankelijk van de aandoening.
Mijn kind is ouder dan 18 jaar
Mijn kind is ouder dan 18 jaar. Ontvang ik nog kinderbijslag? Mag hij of zij intussen werken? Wat met studenten?
Meer over kinderen 18+
Ik vind mijn situatie niet terug
Je leven is voortdurend in verandering en daarom is ook het Groeipakket flexibel. Een nieuw kind, een scheiding, verhuizen, professioneel een andere weg inslaan… 
Meer over andere situaties
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.