YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Infino helpt Stichting Pelicano in de strijd tegen kinderarmoede

Helaas: in België is kinderarmoede meer dan ooit een harde realiteit. Vandaag leven 400.000 Belgische kinderen in armoede. Wat betekent dat abstracte getal in de praktijk?

Tegenwoordig kan een op de vijf kinderen niet deelnemen aan schooluitstapjes. Een op de vijf kinderen heeft weleens een lege brooddoos in zijn boekentas. En dat zijn nog maar enkele voorbeelden van een lange, trieste lijst. Daarom zet Infino zich in voor de toekomst van die kinderen én onze samenleving. Hoe? Door samen te werken met Stichting Pelicano. 

Het sterke team Infino en Stichting Pelicano 

Ieder kind verdient dezelfde kansen in het leven. Daarom leveren we onze eigen bijdrage aan dit goede doel. Infino is nu een van de partners van Stichting Pelicano. Om die samenwerking te vieren, gaf Infino in 2020 een donatie van 10.000 euro. Toch hebben we nog een lange strijd voor de boeg. Daarom schonk Infino op 16 november 2021 opnieuw 10.000 euro. Dankzij die bijdrage van 50 euro per medewerker genieten vanaf 2022 tien extra kansarme kinderen van warme maaltijden, kleding, onderwijs, psychosociale ondersteuning en veel meer. En dat tot het kind mag gaan werken. 

Het genereuze bedrag gaat naar een sociale partner. Die staat in voor de individuele opvolging van het kind – tot het volwassen is. Onze schenking zal bijdragen aan de opbouw van die sociale ondersteuning. Dat vinden we heel belangrijk, want zo maken we écht een verschil in het leven van veel kinderen. Wil je ook iemand helpen? Aarzel dan niet: steun onze actie via het Infino-bedrijfsfonds. Elke donatie, groot of klein, geeft een kind nieuwe mogelijkheden. 

Over Stichting Pelicano

Deze vereniging bestrijdt sinds 2008 kinderarmoede in België. Want een kind kiest er niet voor om in onzekerheid te worden geboren. En niet dezelfde levensstart als anderen te krijgen. Om ieder kind dezelfde kansen te bieden, haalt Pelicano daarom geld op met activiteiten, sponsoring en donaties.

Met het verzamelde bedrag ondersteunen ze kinderen met wat ze missen. Het goede doel is niet tevreden met alleen de financiële ondersteuning die nodig is voor de behoeften van het kind. Nee, het gaat een stap verder: hulp bieden tot het moment dat het kind zijn studies beëindigt. Boven op de voorziening van hun basisbehoeften biedt Pelicano kinderen ook de nodige hulp bij hun opleiding.

Zo integreert ieder kind zich optimaal in het beroepsleven mét een diploma. En speelt het een mooie rol in onze samenleving – zoals het hoort! 

Strijd samen met Stichting Pelicano en Infino tegen kinderarmoede

Wil jij net als Infino een of meerdere kinderen in nood helpen? Doneer dan aan de organisatie. Hoe? Schrijf je bijdrage over op rekeningnummer IBAN BE19 0689 4119 9212 met de vermelding ‘Met Infino voor Pelicano’. 

Meer weten over Pelicano en hun acties? Lees alles over het Infino-Pelicano-bedrijfsfonds en de werking van Pelicano. 

Alles over het bedrijfsfonds

Hulp nodig?

Ondervind je zelf weleens problemen om de eindjes aan elkaar te knopen? Ook jouw kind verdient alle kansen. Aarzel dus niet en neem contact op met Infino. We bestuderen je persoonlijke situatie. Zo weet je meteen voor welke premies jij in aanmerking komt. Welkom! 


Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.