YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Onze experten aan het woord

Bij Infino staan we dagelijks klaar voor jou en je gezin. We spreken zo veel mogelijk jouw taal. Letterlijk en figuurlijk. Ook onze brieven en documenten hertalen we graag zodat iedereen ze kan begrijpen.
Ontving je recent een brief van ons en krijg je er kop noch staart aan? Lisa, Lauranne en Aurélie helpen je graag verder in deze verklarende video's.

Waar kan ik deze video's vinden?

In het Nederlands

Schoolbonus en schooltoeslag

Woon je in Vlaanderen of gaat je kind naar een school van de Vlaamse Gemeenschap? Dan bestaat de kans dat je op het einde van het schooljaar een brief kreeg van ons over "schooltoeslag of SEPAR". Dit is een extra toeslag die we automatisch uitbetalen zodra we alle gegevens hebben ontvangen. Je hoeft hiervoor dus niets te doen en we verwachten geen reactie op de brief.
Meer over de schooltoeslag / schoolbonus
Lisa legt ook nog even uit wat het verschil is met de "schoolbonus". De schoolbonus wordt automatisch toegekend aan alle kinderen die in juli Groeipakket ontvangen.

Gezins- en beroepssituatie

Ontvang je Groeipakket (in Vlaanderen) maar woon(de) je met de kinderen in het buitenland? Dan vragen we naar je gezinssamenstelling en beroepssituatie. We willen immers vermijden dat we je te veel of te weinig zouden uitbetalen. We sturen deze brief vanuit Vlaanderen in het Nederlands, met veel technische termen. Geen zorgen dus als je wat assistentie kan gebruiken om dit document in te vullen. Lisa helpt je graag verder.

In twee talen

Voorbeelden voor Brussel, de andere regio's volgen. Ook zorgen we binnenkort voor Engelstalige video's.

Heb je een verzoek? Ga eens kijken op onze formulierenpagina of stuur ons een berichtje.

Brieven over de beroepssituatie van jou en je kind(eren)

In deze reeks brieven vragen we naar de professionele situatie binnen je gezin, of informeren we je wat we op basis van deze gegevens zullen doen. Deze documenten ontvang je normaalgezien omdat één van je kinderen is afgestudeerd of gestopt is met studeren. Meer informatie voor je student vind je hier.

Onze vrijwilligers

Om jullie nog beter van dienst te zijn, sprongen zij graag even voor de camera:

  • Lisa Vlaminck: voor de Nederlandse versies in Vlaanderen en Brussel
  • Aurélie Roger: voor de Franse versies in Brussel

De troeven van onze experten

  • de wetgeving goed kennen en opvolgen
  • in mensentaal kunnen uitleggen
  • stipt en nauwkeurig zijn
  • dossiers goed opvolgen
  • goede mensenkennis
  • een hart hebben voor kinderen
  • duurzaam denken

Op zoek naar inspiratie?

Lees hier onze meest recente blogs

Vakantie en vrije tijd

Hoor de herten burlen in het bos van Saint-Michel Freyr

Ieder jaar, tussen half september en half oktober, maak je in de Ardense bossen een buitengewoon auditief spektakel mee: de hertenbalg. Om van dit magische moment te genieten, geven we je enkele tips.

Opvoeden

Wat als je kind geen klik met de juf heeft?

Komt je kleine kapoen plots minder vrolijk thuis dan tijdens het vorige schooljaar? En ontdek je na enkele vragen dat hij de nieuwe juf of meester niet lief vindt? Dat is geen gemakkelijke situatie. Hoe pak je die aan?

Zwangerschap

Welke medicatie is veilig tijdens de zwangerschap?

Zwanger en ziek... Dat is pas vervelend. Mag je nu je vertrouwde neusspray nog gebruiken? En hoe zit het met pijnstillers? Hoe weet je nu wat je mag nemen? Wij leggen het uit.

Nieuw: vraag nu je video call aan

Wil je een persoonlijk online gesprek aanvragen? Gaven bovenstaande video's niet het antwoord dat je zocht? Onze experten staan voor je klaar!

Videogesprek aanvragen