YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Verhuizen? Wat met je Groeipakket?

Zal je binnenkort in een nieuwe woning je geluk verder zetten? Dan vraag je je misschien af hoe het moet met je Groeipakket (het vroegere kinderbijslag). We zetten alles netjes op een rij.

Belangrijk: je regio bepaalt je vergoeding

We onderscheiden 3 regio's:

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonië

Wat moet ik ondernemen als ik verhuis?

Verhuis je, maar blijf je binnen dezelfde regio wonen?
Dan volstaat het om ons op de hoogte te brengen van je nieuw adres. Verder hoef je niets te ondernemen. 

Verhuis je buiten de regio?
Dan zal ook de regeling voor uitbetaling verschillend zijn. Breng ons op de hoogte. Als je meer informatie wil, kun je ons contacteren.

Verhuizen jij en/of je kind(eren) naar het buitenland?
Gaat één van jullie daar werken of studeren? Neem dan contact op met ons via de knop hieronder. We zorgen ervoor dat je alles ontvangt waar je recht op hebt.

Contacteer ons

De verschillen per regio

Je eerste bedrag

Zo'n twee maanden voor de geboorte of adoptie van je kind ontvang je in de drie regio's een bepaald bedrag. Dit heet - afhankelijk van je regio - je startbedrag, kraamgeld of geboortepremie.
Startbedrag in Vlaanderen
Geboortepremie in Wallonië
Kraamgeld in Brussel
Startbedrag, geboortepremie of kraamgeld?

Kinderbijslag

Kinderbijslag wordt in Vlaanderen "Groeipakket" genoemd. Naast de verschillen in terminologie, zijn ook de bedragen per regio anders. Benieuwd? Meer informatie voor de verschillende regio's vind je hieronder:
Groeipakket in Vlaanderen
Kinderbijslag in Wallonië
Kinderbijslag in Brussel

Bereken je basisbedrag

Wil je graag berekenen hoeveel de kinderbijslag – het maandelijkse basisbedrag dat je per kind ontvangt – verschilt in Vlaanderen, Brussel en Wallonië? Het kan dankzij onze snelle calculator.
Bereken je kinderbijslag per regio

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.