Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Bedrijfsfonds tegen kinderarmoede

Kinderarmoede bestrijden, dat doen we samen met Stichting Pelicano. We doneren zowel collectief als individueel, brengen de thematiek onder de aandacht en richtten ook een bedrijfsfonds op, waar je hieronder alles over kunt lezen.

Steun je ook?

Bij Infino willen we elk kind een plaats geven in een duurzame maatschappij. Hierbij hebben we extra aandacht voor de kwetsbare kinderen. Want kinderarmoede de wereld uithelpen, dat is onze ultieme droom.

Agnes Hertogs

CEO van Infino

Infino & Stichting Pelicano

Kinderarmoede

De feiten over kinderarmoede

 • 1 op 5 kinderen kan nooit mee op uitstap met de klas
 • 1 op 5 kinderen zit soms met een lege brooddoos in de refter
 • 1 op 5 Belgische kinderen groeit op in kinderarmoede

Dat zou geen enkel kind mogen meemaken, want geen enkel kind kiest voor die armoede. Allemaal samen kunnen we die cirkel van kinderarmoede doorbreken. Als ouder, als grootouder, als mens, als maatschappij. Want elk kind verdient dezelfde kansen.

Hoe helpt infino deze kinderen?


Lees hieronder hoe ook jij het verschil kan maken.

 1. Een jaarlijkse donatie 
  Lees er meer over in deze blog
 2. Het thema onder de aandacht
  Lees meer over onze gedeelde missie
 3. Een stem in het debat
  Aanwezigheid op events en vergaderingen
 4. Het engagement van de medewerkers
  Persoonlijke bijdrages, acties, uitdragen van de boodschap...
 5. Ontzorgen van de zorgpartners
  Onderwijsinstellingen en andere zorgpartners kunnen bij Infino terecht voor alle vragen rond het Groeipakket en de gezinsbijslagen

Hoe kan ik helpen?

Neem vandaag nog een Pelicanokind onder je vleugels

Stichting Pelicano wil dat probleem aanpakken en liefst ook oplossen, met de hulp van Infino. Door aandacht te vragen voor de situatie van die kinderen tijdens de Week tegen Kinderarmoede. Maar vooral door zo veel mogelijk kinderen aan voeding, kleding en gezondheidszorg te helpen. Daar kan jij ook aan meehelpen. Want elke euro die je aan Stichting Pelicano geeft, gaat rechtstreeks naar het welzijn van de kinderen. Schenk een kind een zorgeloze jeugd, jouw bijdrage maakt het verschil tussen een volle of minder volle brooddoos voor een Pelicanokindje. 

Hoe kan ik een verschil maken?

1. Via de betaalapp van je smartphone: zie QR-code
2. Via dit online formulier
3. Via overschrijving.

Stort een gift via IBAN BE19 0689 4119 9212
Mededeling: ‘Samen met Infino voor Pelicano’

Download onze folder

Hoe zal het doneren op het Infino Bedrijfsfonds precies verlopen?

Vanaf vandaag is op de Infino website een dedicated pagina terug te vinden zijn omtrent MVO waarbij er via een knop ‘Ik wil een kindje steunen’ rechtstreeks kan gedoneerd worden. Doneren kan door het formulier in te vullen en het geld direct over te maken via een QR code of kaartlezer.

Weet dat elke gift van minstens 40 euro fiscaal aftrekbaar is.

Hoe gaan we er voor zorgen dat ons bedrijfsfonds opnieuw een aantal kansarme kinderen kan begeleiden en hen een kans kan geven om een plaats te verwerven in de maatschappij?

 • Zoals vorig jaar, zullen wij eind dit jaar per medewerker een bedrag van 50 EUR overschrijven op ons bedrijfsfonds
 • Partners, leveranciers, … zullen informatie ontvangen over ons bedrijfsfonds
 • Flyers zullen voorzien worden met een QR-code
 • Je kent wellicht wel iemand die regelmatig een donatie doet aan een goed doel – je kan hen over ons bedrijfsfonds vertellen en hen één van onze flyers bezorgen
 • Je hebt iets te vieren en weet niet wat je als geschenk moet vragen – je mag altijd ons bedrijfsfonds als optie voorstellen
 • In 2022 zullen we een 2-tal campagnes opzetten ten voordele van ons fonds (bv. verkoop van pralines of dergelijke). Jullie voorstellen zijn zeker welkom!

Gratis helpen? Dat kan!

Laat bedrijven doneren in jouw plaats

Je kunt Stichting Pelicano ook steunen door simpelweg online te shoppen. Dat kost je niets, enkel de moeite van één extra klik.

Voor je je online aankopen begint, klik je even op deze link. Daar klik je door naar één van de meer dan 1.000 webshops die het bedrijfsfonds met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag schenken.

Nu nog even in stapjes uitgelegd:

 1. Ga naar Trooper.be via deze link
 2. Zoek naar de webshop waarbij je wil shoppen. Ook eten bestellen kan via Trooper.
 3. Laat je gegevens na in de pop-up als je wil weten hoeveel jouw aankoop zal opleveren en shop daarna zoals altijd. Het kost je niks meer.
 4. De webshop steunt ons met een percentje van je aankoop.  

Die aangesloten webshops zijn trouwens niet van de minste: Bol.com, Booking.com, JBC, Krëfel, Torfs, TakeAway…  en nog zo’n 1.000 andere shops! Neem maar eens een kijkje

Ik wil gratis doneren

Wat doet Infino nog om de maatschappij te verbeteren?

Wat doet Infino nog?

Infino wil een verschil maken en dit onder meer met één van haar strategische doelstellingen, met name ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO) .

In eerste instantie moet elk van ons zich dagdagelijks bewust zijn van onze rol in de maatschappij: onze kernactiviteit, dienstverlening rond gezinsbijslagen, is een dienst van algemeen maatschappelijk belang. Als dienstverlener en uitbetaler van gezinsbijslagen dragen wij bij tot de ontwikkelings- en ontplooiingskansen van kinderen. Wij zijn fier een dergelijke rol te mogen opnemen!

Hoe kunnen we “maatschappelijk verantwoord ondernemen” nog scherper stellen naar onze stakeholders (klanten, partners, leveranciers …) toe? Hoe kunnen wij onze bijdrage aan de samenleving nog concreter maken?

Alhoewel Infino niet de mankracht en de middelen heeft om grote campagnes op te zetten, proberen wij toch een verschil te maken door de volgende acties:

We planten bomen

Infino plaatst jaarlijks minstens 10.000 bomen in het bos van Project Nassonia. Zij helpen oms bij  de selectie van de boompjes, de omheining en het planten. Je vindt onze bomen in de streek van Saint-Hubert.
Eens gaan kijken?

20 kindjes levenslang vooruit geholpen

Eind 2020 en 2021 heeft Infino een gift gedaan aan de Stichting Pelicano. Door deze donatie hielp Infino al 20 kinderen in kansarmoede tot ze starten op de arbeidsmarkt.
Wat doet Stichting Pelicano?

Inclusiviteit en anti-discriminatie

Elk kindje telt! Daar zijn we duidelijk in. Al onze tips en alle communicatie wordt gevoerd vanuit een neutrale en oprecht empathische positie.
Over ons

Onze blogs

Tips en advies voor elke ouder

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Deel deze pagina met je netwerk

Draag je ook bij?

Elk beetje helpt. Wil je ook bijdragen tot het bedrijfsfonds van Infino en Stichting Pelicano? Top! Charity Fund !