youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Clôture arbres

Infino plant bomen

Infino wil alle kinderen tijdens hun ontwikkeling op zoveel mogelijk vlakken ondersteunen. Niet alleen bij het voorzien van een financieel duwtje door het Groeipakket of startbedrag maar ook bij het bevorderen van hun levenskwaliteit en toekomst

Kinderen willen groeien in een wereld waarin ze alle mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien. En dat willen wij ook! 

Er was eens... de bomen van Infino!

Op deze pagina
hoe het allemaal begon...

Waarom wilden we bomen planten?

Kinderbijslag is een belangrijk en soms zelfs essentieel onderdeel van het gezinsbudget. Door alles in het werk te stellen om een tijdige betaling en een onberispelijke service te waarborgen, willen wij deze maatschappelijke rol ten dienste van de gezinnen vervullen. Maar bij Infino willen we verder gaan en de toekomst van onze kinderen voorbereiden... Hoe kunnen we dit doen? Door bomen te planten!

Ja, bomen zijn leven! Ze stellen ons in staat de opwarming van de aarde tegen te gaan, de lucht die we inademen te zuiveren, de kwaliteit van het water dat we drinken te verbeteren, ons te beschermen tegen de hitte, de biodiversiteit te bevorderen... En wij bij Infino begrijpen dat! Een bos is van vitaal belang voor de toekomst van onze kinderen. En onze "raison d'être" is om kinderen te helpen opgroeien. Vandaag en nu, zonder morgen te vergeten... Daarom hebben wij een groot boomplantproject gelanceerd.

13.000 bomen geplant in 2021

Onze eerste bomen

Op 27 november 2021, plantten we de eerste 100 van maar liefst 13.000 bomen in het bos van Nassonia. Al onze medewerkers waren bereid om een handje toe te steken. Omwille van Corona, kwamen we in beperkte kring. Enthousiaste ouders en hun kinderen staken de spade in de bevroren grond.

Lees meer over dit event in deze blog

Bekijk hier de foto's
4.700 bomen geplant in 2022

Ook in 2022 hebben we bomen geplant

In 2022 zijn we zo doorgegaan... Op 26 november hebben we 4.700 bomen geplant.

En we zijn niet van plan het daarbij te laten! In 2023 zal er opnieuw een boom bij komen voor elke baby die zich bij onze familie voegt.voor een duurzame toekomst

Samen duurzaam durven groeien

Om onze jongsten een groene en gezonde toekomst te geven, neemt Infino haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op, zowel op economisch als sociaal én op ecologisch vlak. We kijken bewust verder dan vandaag en zetten in op een duurzame weg. Hoe? We planten bomen in samenwerking met Nassonia.

‘Samen groeien’ is onze baseline en die geldt net zozeer voor dit initiatief dat uitmondt in het planten van duizenden nieuwe bomen!

We willen niet enkel instaan voor stipte en correcte uitbetalingen van het startbedrag of kraamgeld en het Groeipakket of kinderbijslag. De wereld verbeteren in het teken van onze kinderen staat ook hoog op onze agenda.

Agnes Hertogs

CEO van Infino

Wat doen bomen voor het klimaat en voor jou?

Bomen zijn vriendelijke groene reuzen. Elk jaar verdwijnt er gemiddeld 7,5 miljoen hectare bos. Jawel, je leest het goed. Dat is een trieste zaak, want bomen zorgen voor biodiversiteit, leven op aarde en een natuurlijker ecosysteem. Bomen zorgen ook voor jou én je kinderen:

 • Bomen zorgen voor verkoeling tijdens de hele zomerdagen.
 • Wortels van bomen houden water vast en geven zo minder kans aan wateroverlast.
 • Insecten, vogels en andere diersoorten genieten van een leven in en rondom bomen. Psst, vogelgeluiden maken mensen gelukkig. We genieten allemaal van meer groen.
 • Wandelen in het groen verlaagt je bloeddruk, verhoogt je serotonine (gelukshormoon) en geeft meer zuurstof in je bloed.
Allocation de naissance arbre groeipakket

Waarom is dit zo belangrijk voor Infino? 

De vraag is vooral: waarom is dit niet de hoogste prioriteit voor iedereen
Onze missie is elk kind een eerlijke en gelijkwaardige kans geven, ook als we er niet meer zijn om voor ze te zorgen. We lenen de planeet van onze kinderen. Die verantwoordelijkheid kunnen we beter invullen. Daar kunnen we iets aan doen, dachten we.  

We erven de planeet niet van onze ouders. We lenen haar van onze kinderen.

Frederik Backman

Auteur

Hoe het allemaal begon...

Wil je lezen hoe het allemaal begon met onze boompjes? In deze eerste blog kun je onze boompjes zien groeien. Neem zeker eens een kijkje!

Ik wil deze blog lezen
HOe? Waar? Wanneer?

Praktische informatie 

 In samenwerking met project NASSONIA 

 • Beheerd door de Pairi Daiza Foundation en Wallonië (le Département de la Nature et des Forêts du Service Public de Wallonie)
 • Bos: Saint-Michel Freyr 
 • Habitat voor bedreigde dieren en plantensoorten 
 • Duurzaam ecosysteem verder uitbouwen en opvolgen 
 • Infino is de eerste partner die zich aansluit bij dit project

Meer lezen over het bos van de toekomst?

Waar kun je onze bomen bewonderen? 

De bomen zijn verspreid over twee locaties in het Nassonia-bos, vlak naast het wandelpad. Je hebt tijdens de wandeling dus een goed zicht over het bos. De andere percelen zijn niet toegankelijk voor wandelaars om de rust van de fauna te waarborgen, maar we zullen regelmatig foto's delen op onze site.  

 • Het wandelpad is vrij toegankelijk. De routebeschrijving vind je hier. 
 • 2 locaties (op een 10-tal meter van elkaar) liggen langs het wandelpad 
 • Op de “parking du Crie du Fourneau Saint-Michel” zullen indicaties worden aangebracht waar de Infino-locaties zich bevinden. Ook op de locaties zelf staan borden, zodat je zeker weet dat je op de juiste plek bent. 
 • Een mooie wandeling van ongeveer 3 kwartier om er te geraken 
 • Niet ver van het vertrekpunt groeit “Chêne Michel”, één van de oudste eiken in het bos. Chêne Michel staat er al sinds 1750.  
Op zoek naar leuke activiteiten in de buurt?

Wist je dat je in het bos van Saint-Michel Freyr ook de herten kunt horen burlen?

Wat is de planning? 

 • 17.700 kleine eikjes en esdoorns zijn momenteel aan het groeien in het bos
 • Ze werden geplant op 27 november 2021 en 26 november 2022, toen ze 30 cm groot waren
 • De herfst is het ideale seizoen om bomen te planten 
 • Eerst zullen de eikjes nog achter een hek staan, zodat ze beschermd zijn tegen herten, everzwijnen en andere bedreigingen 

We kijken ernaar uit om onze boompjes samen met jullie te zien groeien.arbre bébé allocations familiales

Wil jij ook een boom voor jouw kind?

Ook in 2023 zullen we voor elk nieuw kindje in de Infino-familie een boom planten. Vraag dus nu je geboortepremie aan en help het bos groeien!

Ik wil een boom voor mijn kindje!
Carte Forêt

Zelf ook op wandel in het bos?

We stippelden maar liefst drie wandelroutes uit langs onze bomen. Er zijn twee vertrekpunten: de parking van het bos van Saint-Michel of de Barrière Mathieu.

 • Wandeling 1 vertrekt aan de parking Fourneau Saint-Michel. Gedurende anderhalf uur wandel je langs prachtige landschappen. Deze route is minder geschikt voor kinderwagens, maar ideaal voor vrolijke stappers.
 • Wandeling 2 vertrekt aan Barrière Mathieu. Gedurende anderhalf uur wandel je langs het bos heen. Deze route is geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
 • Wandeling 3 vertrekt aan de Parking Fourneau Saint-Michel. Drie uur lang verken je het gehele bos, met makkelijke en moeilijkere stukken. Geschikt voor sportieve wandelaars, die liefst ook een picknick bij hebben.

Download hier de wandelroutes

Liever een overzicht van al onze bomen?

We geven ook graag inspiratie
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.