Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
 • Home
 • Waarom kiezen voor Infino?

Waarom kiezen voor Infino voor je Groeipakket?

Je kan kiezen welke uitbetaler je startbedrag of kraamgeld, Groeipakket of kinderbijslag uitbetaalt. Jawel. De keuze is geheel aan jou.

Je eigen keuzes maken heeft zo z'n voordelen. Maar hoe kiezen? Hmmm... We maken je wegwijs en vertellen heel transparant wat er wel en niet verandert wanneer je zou overstappen naar een andere uitbetaler. 

Maak nu de duurzame overstap

We maken vandaag meer dan ooit bewuste keuzes. Gezonder eten, meer bewegen, afval beter sorteren, work-life balance onderhouden, producten kiezen met een lagere voetafdruk... Huishoudens zien er een pak duurzamer uit in vergelijking met 20 jaar terug. Maar is je kinderbijslagfonds ook zo duurzaam? Wist je dat je kan kiezen?

Klik op de vragen hiernaast en je krijgt meteen het antwoord te zien.

Snel en gemakkelijk overstappen

Op deze pagina

Hoeveel zal ik ontvangen?

Zekerheden bij alle uitbetalers: je centjes

Je hoeft nergens een prijsverschil te zoeken. Alle uitbetalers zijn wettelijk gebonden aan het bedrag van uitbetaling. Je Groeipakket of kinderbijslag zal dus nergens een cent hoger of lager liggen. Oef! Da's al een geruststelling, niet?

Ook geruststellend: bij een overstap lopen al je betalingen gewoon naadloos verder.

We hebben zelfs een calculator om je bedrag te berekenen. 

Bereken je uitbetaling

Wanneer ontvang ik mijn centen?

Snel, makkelijk en zonder onderbreking

Een aanvraag duurt twee minuten. Als dat niet handig is! Eens we je verzoek hebben ontvangen, gaat je persoonlijke expert meteen aan de slag. We besparen je zo veel mogelijk administratie en je kunt erop rekenen dat we alles voor je uitzoeken. We beginnen met uitbetalen zodra we kunnen. Stap je over van een andere uitbetaler? Dan nemen we de betalingen geruisloos over. Jij kunt sowieso op je twee oren slapen. En je dossier? Dat vind je nog voor de eerste uitbetaling op ons klantenportaal My Infino.

De voordelen van ons portaal

Datum van uitbetaling

Denk je bij een andere uitbetaler sneller aan je centen te komen? Nee, dat kan niet. Alle uitbetalers zijn wettelijk gebonden aan vaste uitbetalingsdata. Die verschillen per regio (Vlaanderen, Brussel en Wallonië), ja, maar de datum binnen elke regio blijft hetzelfde. 

Bij Infino goten we alles in een handige jaarkalender.

Kijk maar

Wat maakt Infino dan zo anders?

Voor elke ouder en ieder kind

Bij Infino geloven we dat ELK kind een gelijke kans verdient in een betere wereld. Je wil je kind zien opgroeien in een gezonde en stabiele omgeving. Dat willen we ook. Samen durven groeien, dat is onze leuze. En dat menen we.

We onderscheiden ons elke dag door de manier waarop we communiceren.

 • Inclusiviteit: elke origine, elke gezinssamenstelling... Samen vormen we een gemeenschap. Geen onderscheid, enkel samenhorigheid.
 • Inspiratie: het maakt niet uit of je veel of weinig budget hebt om je kindje te entertainen. We voorzien tal van leuke tips en ideetjes om je bengeltjes aan het lachen te brengen. Pssst... vaak ook met gerecycleerd materiaal.
 • Kennis en advies: no mom shaming of dad blaming what so ever. Bij Infino erkennen we de struggles die we als ouders doormaken. Het is oké om een mindere dag te hebben. Het is oké om niet perfect te zijn. Elke ouder doet alles wat mogelijk is. We zijn trots op alle ouders!

Sluiten deze waarden ook aan bij jouw ideale uitbetaler? Overstappen kan, je bent van harte welkom.

We love you, and your kids!

Infino is gedreven in een persoonlijke aanpak. We willen jou kennen en je kindjes. Het interesseert ons oprecht hoe het met jullie gaat. Wanneer je vragen hebt over je dossier of over eventuele sociale toeslagen, dan mag je ons altijd contacteren.
Je vindt de contactgegevens van je persoonlijke expert in het klantenportaal My Infino.

We maken duurzame beslissingen !

Samen durven groeien. Dat betekent ook het goede voorbeeld tonen. Infino denkt inclusief, dat betekent dat we rekening houden met ALLE gezinnen. Nieuw samengesteld, alleenstaanden, nieuwe inwoners in België... Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je vandaag komt. Je bent welkom!

We vechten ook tegen kinderarmoede. Daarom richtten we een bedrijfsfonds op in samenwerking met Stichting Pelicano. 

En euhm, ook moeder natuur vergeten we niet. Infino plant een bos van meer dan 10.000 bomen. Waarom? Omdat we de wereld lenen van onze kinderen.

Ons duurzaam DNA

Het verhaal van Infino

Bert Christianen is een vat vol ervaring. Hij werkte zijn hele carrière in de sector van de uitbetalers – hij heeft dus wel het een en ander zien veranderen. Net voor hij met pensioen ging, vertelde hij nog eens - zoals alleen hij dat kan - het ontstaansverhaal van Infino.

Meer over onze geschiedenis

De strijd tegen kinderarmoede

Samen durven groeien is meer dan een leuze. Het is onze drijfveer. We willen dat elk kind gelijke kansen krijgt. Dat ze naar school gaan met een gevulde boterhammendoos en zich nooit geïsoleerd voelen van de wereld. We denken inclusief! Elk kind telt. Daarom richtten we een bedrijfsfonds op, in samenwerking met Stichting Pelicano, om de strijd tegen kinderarmoede aan te gaan.

Help je mee?

Testimonial

It takes a village

Debbie Crommelinck (actrice, ondernemer én mama) heeft intussen wel geleerd om hulp te vragen – iets waar ze vroeger nooit aan zou gedacht hebben. “Oh, ik had geen hulp nodig voor ik moeder was”, lacht ze. “Ik kon het allemaal zelf en deed het ook graag allemaal zelf. Maar op dat vlak is het moederschap een goede wake-upcall. It takes a villageje hebt echt een dorp nodig om overeind te blijven.”

foto: Selina De Maeyer

Haar dorp dat zijn de crèche, familie, vrienden en collega’s. Maar Debbie Crommelinck duwt nog een vierde pilaar onder die ‘village’: Infino, de uitbetaler van het startbedrag en het Groeipakket. “Ik denk dat de maandelijkse bijslag voor de meeste gezinnen onmisbaar is geworden”, klinkt het. Sinds 2019 mogen gezinnen kiezen bij welk bedrijf ze zich aansluiten om het startbedrag en Groeipakket te ontvangen. De keuze voor Infino was bij Crommelinck snel gemaakt. “Ze stralen een positiviteit en menselijkheid uit. Ik heb ook enorm veel aan de informatie die ze delen op hun website. Ik heb alle blogs verslonden.”

“Wat ik vooral tof vind, is dat de blogs van Infino geen bullshit zijn. Ken je die typische blogs die uitpuilen van de clichés over de roze wolk, alleen maar de mooie kant beschrijven en waarin de perfecte moeder uitlegt hoe ze haar perfecte kinderen opvoedt?”, lacht Crommelinck. “Ik heb gelukkig een goede bullshitradar en laat zulke dingen mooi links liggen. Maar het is dan wel fijn om terecht te kunnen bij Infino, waar ze gewoon rechttoe rechtaan eerlijke en nuttige informatie delen over ouderschap en alles errond. Ik steun heel hard op hun bronnen, en alleen al daarom reken ik Infino als belangrijk onderdeel van het dorp rond mijn gezin.”

Lees het volledige artikel

Hoe bereikbaar is Infino?

Altijd welkom voor advies

Onze website is ook een bron van inspiratie voor alle gezin. Weetjes over je uitbetalingen, kooktips, knutseltips en opvoedingsweetjes... We delen ze graag met alle gezinnen. Waarom? Omdat we geloven dat de hele maatschappij de handen uit de mouwen steekt bij het opvoeden van kinderen.

Ons steentje bijdragen doen we niet alleen door een stipte en correcte uitbetaling van je Groeipakket of kinderbijslag, maar ook door een hartelijke dienstverlening en warme ontvangst wanneer je bij ons langskomt.

Onze kantoren

We zijn 24/7 bereikbaar

Alle informatie over je dossier is netjes gebundeld in een klantenportaal. My Infino geeft je 24/7 toegang tot je uitbetalingen. Je kan er vragen stellen aan je persoonlijke klantenadviseur en in enkele seconden kan je attesten verkrijgen. 

Kortom, we stellen digitale tools ter beschikking om je zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. 

Vertel me meer

Wie werkt er bij Infino?

Ontmoet onze experten

Onze experten zijn laagdrempelig te bereiken. Ze zijn geëngageerd en hulpvaardig. Bovendien staan ze je bij in heldere, klare taal, zowel on- als offline.

Waar kan je ons vinden?
 • Fysiek in onze kantoren
 • Aan de telefoon of via chat
 • In een video call
 • Via mail
 • ...

Enkele experten aan het woord

[VIDEO] Nog even herhalen?


We verwelkomen je graag!

 • Heb je al kindjes? Vertel ons dan wie je bent en wie je kindjes zijn. Dan sluiten we je gezin graag bij ons aan. 
 • Ben je voor het eerst zwanger? Dan kan je eerst je startbedrag aanvragen. Daarna volgt de uitbetaling van je Groeipakket of kinderbijslag automatisch wanneer je kindje geboren is. 

Ook goed om weten: wanneer je overstapt, mis je geen enkele uitbetaling. De ene uitbetaler neemt dit naadloos over van de andere.

Startbedrag aanvragen

Overstappen

geboortpremie - prime de naissance - startbedrag

Vraag tijdig je startbedrag aan: een duwtje in de rug!

Om je kind zo goed mogelijk te verwelkomen, moet je een aantal zaken in orde brengen en die kunnen een financiële impact hebben. Wist je dat er startbedrag bestaat om jouw kleintje goed op weg te helpen?