Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Gezin blij, werknemer blij

Doen je collega's aan gezinsuitbreiding? Oooh fijn! Wil je als hr-manager ook zorgdragen voor dat gezin, zodat je collega zich tijdens het werk alvast geen zorgen moet maken over het thuisfront? Dan kan Infino jou zeker helpen!


Wij zorgen voor een handig pakket boordevol informatie en uitrolbare tips voor je team. Onze Infino hr-toolkit zorgt voor minder operationele taken bij de opvolging van een collega die zwanger is en creëert bovendien extra betrokkenheid met je team. 

Wanneer heeft je collega je nodig?
Je collega is in verwachting
Je collega heeft je net verteld dat die een kindje verwacht. Dit zijn de eerste stappen voor jou.
De blijde boodschap
Het kindje is er
Je bedrijfsfamilie is net uitgebreid, gefeliciteerd! We zetten alle verlofregels nog eens op een rijtje.
Alle verlofregels
Je collega gaat terug aan het werk
Buik vol van thuiszitten? Welcome back! Verwelkom de kersverse ouder en breng deze zaken zeker in orde.
De terugkeer

Ken je onze toolkit al?

Zwangerschapsbijbel klonk net iets té pretentieus, maar je medewerkers vinden er echt wel alle info en advies in die ze nodig hebben om de komst van hun kind stap voor stap voor te bereiden. Inclusief handige checklists en notitieruimtes.


Ons aanbod voor jou en je werknemers

Wat doet Infino voor jou?

Mogen we je werk verlichten?

De appel valt niet ver van de boom. Infino is een dochter van Acerta en Securex, twee bedrijven met massa's expertise op het vlak van hr. Daardoor spreken we dezelfde taal en zijn we een ideale match voor hr-managers zoals jij. 

Infino, da's ook MVO. Duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid zijn onze twee speerpunten. En laat dat nu net iets zijn wat ook medewerkers én hun families steeds nauwer aan het hart ligt.

Collega verwacht een kindje? Alles is geregeld.

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel: de achterban van je medewerkers. Als je praat met een medewerker, praat je immers ook altijd een beetje met het thuisfront. En als ze thuis blij zijn, is de collega op het werk ook blij.

Infino is een uitbetaler van het Groeipakket van meer dan 500.000 Belgische gezinnen. Maar we zijn ook een trouwe partner van hr-managers. Onze missie is om jou het werk lichter te maken. Hoe? Bekijk onze handige checklist hieronder.

Hoe gaan we je werk verlichten?

De blijde boodschap

Je collega heeft je net verteld dat zij/hij een kindje verwacht.

 • Eerst en vooral: een dikke proficiat aan de toekomstige ouders 
 • Geef hen zo snel mogelijk het zwangerschapsboekje van Infino 
 • Overleg met je medewerkster en je bedrijfsarts of ze kan blijven werkenBreng samen de papieren van het ziekenfonds in orde. 
 • Bespreek hoe jullie de opvolging tijdens haar zwangerschapsverlof gaan regelen. 
 • Leg haar uit wat er in jullie arbeidsreglement of CAO staat over afwezigheid voor medische onderzoeken. 
 • Van één ding moet ze alvast niet wakker liggenvanaf nu is ze beschermd tegen ontslag 

De geboorte of adoptie

Je bedrijfsfamilie is net uitgebreid, gefeliciteerd! 

 • De kersverse mama heeft recht op 15 weken moederschapsverlofVerwittig het ziekenfonds via het ‘inlichtingenblad voor zwangerschapsuitkeringen’.  
 • Adoptieverlof bedraagt max. zes weken, voor beide ouders. Eén van hen kan nog 3 weken extra opnemen (sinds 01/01/23). 
 • Papa of meeouder? Vergeet dan niet zijn of haar geboorteverlof (20 dagen) te regelen. Vul samen het ‘aanvraagformulier geboorteverlof’ in.  

Terug aan het werk

Buik vol van thuiszitten?
Welcome back! 

 • Vul een ‘formulier voor werkhervatting’ in. 
 • Wil je medewerkster onbetaald borstvoedingsverlof opnemen? Dat kan, in overleg met jou.   
 • Ze mag tijdens het werk ook borstvoedingspauzes nemen om te kolven. Eén of twee keer per dag, tot 9 maanden na de geboorte.  
 • Vergeet de bedrijfsvoorheffing op de loonbrief van je medewerker niet aan te passen, als het kind financieel ten laste is van haar/hem. 
 • Laat tot slot ook weten of de hospitalisatieverzekering voor het hele gezin uitgebreid wordt. 
Tools
Bereken samen het bedrag
Het is niet altijd eenvoudig om een gezinsbijdrage te berekenen. De berekening hangt af van het geboortejaar, aantal kinderen, regio... Ai. Gelukkig hebben wij een een calculator. Bereken gerust je bedrag.
Bereken het bedrag
24/7 beschikbaar
Een portaal waarin je collega altijd kan zien welke uitbetalingen er gebeurd zijn en waarin je onmiddellijk contact kan opnemen met een dossierbeheerder. Da's het klantenportaal, My Infino. Snel, veilig en handig.
Eens piepen?
Onze gratis toolkit
Verwen je collega's en neem leg het werk om je collega te informeren over de wondere wereld van ouderschap bij Infino. Bestel van je nodig hebt.
Het aanbod bekijken

Alles wat je moet weten op één handige A4

Om je nog beter van dienst te zijn, maakten we een samenvatting van alles wat je kunt doen om je medewerker en gezin nòg gelukkiger te maken. In handig printformaat, voor kleur of zwart-wit. Uiteraard vind je ook alle papierwerk terug in onze toolkit. Van A(ansluitingsformulier) tot Z(wangerschapsboek); we staan jou en de toekomstige ouder graag bij. Zeker wie regelmatig van thuis uit werkt weet: je hebt meer collega's dan je denkt. 

Ik wil de checklist downloaden
WAarom INfino?

Waarom kiezen voor Infino?

Jij krijgt je persoonlijke client advisor

Infino is veel meer dan een uitbetaler van het Groeipakket. We zijn ook een verlichter van werk. En een trouwe en betrouwbare partner voor hr-managers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persoonlijke client advisor, die je dag en nacht (je weet wel wat we bedoelen) kan bereiken met al je vragen? 

MVO zit in ons DNA

Infino, da's MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) ten voeten uit. Duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid zitten in ons DNA. En zoals je ongetwijfeld zelf al gemerkt hebt, zijn ook jouw medewerkers én hun families daar steeds meer mee bezig. Een perfecte match dus!   

We kunnen rekenen op Acerta & Securex

Heb je onze eigen trotse ouders trouwens al ontmoet? Acerta en Securextwee bedrijven met massa's expertise op het vlak van human resourcesOm maar te zeggen dat het hr-vak ons met de paplepel is ingegoten ... 

We delen onze kennis graag

Ken je deze al? "Kennis heeft geen enkele waarde als je ze niet in de praktijk brengt." Een waarheid als een koe! Daarom organiseren we infosessies voor je medewerkers die een kindje verwachten. Van babytaal ontcijferen tot ergonomie met een bolle buik. En natuurlijk weten wij àlles over het Groeipakket, startbedrag, gezinsbijslagen… 
COntacteer ons

Voel je goeie vibes bij Infino

Interesse in een co-piloot die je deskundig ondersteunt in alles wat te maken heeft met Groeipakket, premies, gezinsbijslagen, bevallingsverlof, en zoveel meer? Laat ons hier weten of wij jou mogen contacteren voor meer tekst en uitleg.

Eens praten?

blogs voor jouw collega's