Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
 • Home
 • alleenstaand ouders

Alleenstaande mama of papa? Infino staat je bij!

Bij Infino geloven we dat 'single' niet betekent dat je er alleen voor staat. Wij helpen jou en je - toekomstige - kind(eren) graag door heel wat administratie van je over te nemen en grondig uit te zoeken waar je recht op hebt. Zo kun jij op je beide oren slapen wat het Groeipakket betreft. Want jij bent onze held.

Single, maar niet alleen

Steeds meer ouders, moeders en vaders brengen hun kind(eren) alleen groot, met alle liefde en zorg die elk kind verdient. Wij staan je graag bij in dit avontuur.

Ongeveer 15% van de kinderen groeit op in een eenoudergezin. Je bent dus zeker niet alleen. Wij hebben intussen heel wat ervaring om deze ouders extra aandacht en zorg te geven. Want élk kind een plaats geven in een duurzame maatschappij, daar staan wij voor. 

Klik op de vragen hiernaast en je krijgt meteen het antwoord te zien.

Snel en gemakkelijk overstappen

Je startbedrag aanvragen voor een donor- of adoptiekind

Op deze pagina

Kom je in aanmerking voor de toeslag voor alleenstaande ouders?

Om voor deze toeslag in aanmerking te komen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
 • Is je kadastraal inkomen lager dan of gelijk aan €2.000 (niet geïndexeerd)? Dan onderzoeken we uw inkomen.
 • Is je inkomen minder dan € 38.625,31? Dan kun je naast je basiskinderbijslag ook de toeslag voor alleenstaande ouders krijgen.
 • Heb je 2 of meer kinderen en ligt je inkomen tussen € 38.625,31 en € 56.068,99? Dan heb je misschien recht op de toeslag voor alleenstaande ouders bovenop je basiskinderbijslag.
Bekijk alle toeslagbedragen op onze pagina 

Of bereken je exacte bedrag met onze calculator

Wanneer ontvang je de toeslag voor alleenstaande ouders?

Het bedrag van de toeslag wordt bij je kinderbijslag opgeteld in de maand nadat je alleenstaande ouder bent geworden.

Hoe vraag je de toeslag voor alleenstaande ouders aan?

Je moet een aanvraag indienen bij uw dossierbeheerder. Na controle van de bewijsstukken wordt de toeslag voor alleenstaande ouders voorlopig toegekend als je aan de voorwaarden voldoet. Wij zullen uw inkomen dan automatisch controleren op basis van de fiscale gegevens die de FOD Financiën u zal toesturen zodra deze beschikbaar zijn (2 jaar later). Als je situatie in de tussentijd verandert, moet je je dossierbeheerder daar onmiddellijk van op de hoogte brengen.

Contacteer uw dossierbeheerder

Welke financiële ondersteuning is er voor een alleenstaande ouder?

Om je te helpen je rol als ouder te vervullen, zonder je al te veel zorgen te maken over de financiële kant van de zaak, hebben we een aantal mogelijke vormen van ondersteuning op een rijtje gezet (naast kinderbijslag en toeslagen):
 • Alimentatie: Dit is een onderhoudsuitkering die door je ex-echtgenoot wordt betaald. Het wordt betaald aan de persoon die voor de kinderen zorgt.
 • Sociale bijstand: Dit wordt voorzien door het OCMW als de financiële middelen van de alleenstaande ouder ontoereikend zijn.
 • Bijstand voor gezondheidszorg: Sommige medische centra bieden uitgebreide gezondheidszorg tegen meer betaalbare tarieven.
 • Belastingvoordelen: Naast de aftrek van de kosten voor kinderopvang hebben eenoudergezinnen ook recht op een belastingvrije aanvulling op een deel van hun inkomen.

Welke hulp is er voor de rol als alleenstaande ouder?

Heb je het moeilijk om je kindje alleen op te voeden? Of je nu alleen bent of met z'n tweeën, soms heb je ouderlijke begeleiding nodig. Dat overkomt iedereen! Er zijn veel professionals in de jeugdsector die je kunnen helpen met de opvoeding van je kind. En onthoud: professionals om steun of advies vragen is geen mislukking. Integendeel! Het betekent dat je de rol van ouder serieus neemt, een rol die niet altijd gemakkelijk is.

Ik wil meer lezen over alleenstaande ouder zijn. 

Wie ben jij? Sowieso onze held!

Waarom? Tjah, waarom niet? Hieronder alvast zes redenen, in het kort:

 1. Jij en je kind(eren) zijn een geweldig team
 2. Je kunt improviseren als geen ander
 3. Je durft kleine vreugdes delen
 4. Je bouwt een dorp (waar wij graag deel van uitmaken)
 5. Je durft hulp te vragen
 6. Je vergeet jezelf niet

Lees er alles over in onze blog


Hoeveel zal je ontvangen?

Dé zekerheid bij alle uitbetalers: je centjes

Je hoeft nergens een prijsverschil te zoeken. Alle uitbetalers zijn wettelijk gebonden aan het bedrag van uitbetaling. Je Groeipakket of kinderbijslag zal dus nergens een cent hoger of lager liggen. Oef! Da's al een geruststelling, niet?

Ook geruststellend: bij een overstap lopen al je betalingen gewoon naadloos verder.

We hebben zelfs een calculator om je bedrag te berekenen. 

Bereken je uitbetaling

Wanneer ontvang je je centen?

Snel, makkelijk en zonder onderbreking

Een aanvraag duurt twee minuten. Als dat niet handig is! Eens we je verzoek hebben ontvangen, gaat je persoonlijke expert meteen aan de slag. We besparen je zo veel mogelijk administratie en je kunt erop rekenen dat we alles voor je uitzoeken. We beginnen met uitbetalen zodra we kunnen. Stap je over van een andere uitbetaler? Dan nemen we de betalingen geruisloos over. Jij kunt sowieso op je twee oren slapen. En je dossier? Dat vind je nog voor de eerste uitbetaling op ons klantenportaal My Infino.

De voordelen van ons portaal

Onze uitbetalingskalender

Denk je bij een andere uitbetaler sneller aan je centen te komen? Nee, dat kan niet. Alle uitbetalers zijn wettelijk gebonden aan vaste uitbetalingsdata. Die verschillen per regio (Vlaanderen, Brussel en Wallonië), ja, maar de datum binnen elke regio blijft hetzelfde. 

Bij Infino goten we alles in een handige jaarkalender.

Kijk maar

Wat maakt Infino dan zo anders?

Durable

Voor elke ouder en ieder kind

Bij Infino geloven we dat ELK kind een gelijke kans verdient in een betere wereld. Je wil je kind zien opgroeien in een gezonde en stabiele omgeving. Dat willen we ook. Samen durven groeien, dat is onze leuze. En dat menen we.

We onderscheiden ons elke dag door de manier waarop we communiceren.

 • Inclusiviteit: elke origine, elke gezinssamenstelling... Samen vormen we een gemeenschap. Geen onderscheid, enkel samenhorigheid.
 • Inspiratie: het maakt niet uit of je veel of weinig budget hebt om je kindje te entertainen. We voorzien tal van leuke tips en ideetjes om je bengeltjes aan het lachen te brengen. Pssst... vaak ook met gerecycleerd materiaal.
 • Kennis en advies: no mom shaming of dad blaming what so ever. Bij Infino erkennen we de struggles die we als ouders doormaken. Het is oké om een mindere dag te hebben. Het is oké om niet perfect te zijn. Elke ouder doet alles wat mogelijk is. We zijn trots op alle ouders!

Sluiten deze waarden ook aan bij jouw ideale uitbetaler? Overstappen kan, je bent van harte welkom.

We love you, and your kids!

Infino is gedreven in een persoonlijke aanpak. We willen jou kennen en je kindjes. Het interesseert ons oprecht hoe het met jullie gaat. Wanneer je vragen hebt over je dossier of over eventuele sociale toeslagen, dan mag je ons altijd contacteren.
Je vindt de contactgegevens van je persoonlijke expert in het klantenportaal My Infino.

Maak nu de duurzame overstap

Samen durven groeien. Dat betekent ook het goede voorbeeld tonen. Infino denkt inclusief, dat betekent dat we rekening houden met ALLE gezinnen. Nieuw samengesteld, alleenstaanden, nieuwe inwoners in België... Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je vandaag komt. Je bent welkom!

We vechten ook tegen kinderarmoede. Daarom richtten we een bedrijfsfonds op in samenwerking met Stichting Pelicano. 

En euhm, ook moeder natuur vergeten we niet. Infino plant een bos van meer dan 10.000 bomen. Waarom? Omdat we de wereld lenen van onze kinderen.

Ons duurzaam DNA

De strijd tegen kinderarmoede

Samen durven groeien is meer dan een leuze. Het is onze drijfveer. We willen dat elk kind gelijke kansen krijgt. Dat ze naar school gaan met een gevulde boterhammendoos en zich nooit geïsoleerd voelen van de wereld. We denken inclusief! Elk kind telt. Daarom richtten we een bedrijfsfonds op, in samenwerking met Stichting Pelicano, om de strijd tegen kinderarmoede aan te gaan.

Help je mee?

Hoe bereikbaar is Infino?

Altijd welkom voor advies

Onze website is ook een bron van inspiratie voor alle gezin. Weetjes over je uitbetalingen, kooktips, knutseltips en opvoedingsweetjes... We delen ze graag met alle gezinnen. Waarom? Omdat we geloven dat de hele maatschappij de handen uit de mouwen steekt bij het opvoeden van kinderen.

Ons steentje bijdragen doen we niet alleen door een stipte en correcte uitbetaling van je Groeipakket of kinderbijslag, maar ook door een hartelijke dienstverlening en warme ontvangst wanneer je bij ons langskomt.

Onze kantoren

We zijn 24/7 bereikbaar

Alle informatie over je dossier is netjes gebundeld in een klantenportaal. My Infino geeft je 24/7 toegang tot je uitbetalingen. Je kan er vragen stellen aan je persoonlijke klantenadviseur en in enkele seconden kan je attesten verkrijgen. 

Kortom, we stellen digitale tools ter beschikking om je zo goed en snel mogelijk van dienst te zijn. 

Vertel me meer

Wie werkt er bij Infino?

Ontmoet onze experten

Onze experten zijn laagdrempelig te bereiken. Ze zijn geëngageerd en hulpvaardig. Bovendien staan ze je bij in heldere, klare taal, zowel on- als offline.

Waar kan je ons vinden?
 • Fysiek in onze kantoren
 • Aan de telefoon of via chat
 • In een video call
 • Via mail
 • ...

Enkele experten aan het woord

[VIDEO] Nog even herhalen?


We verwelkomen je graag!

 • Heb je al kindjes? Vertel ons dan wie je bent en wie je kindjes zijn. Dan sluiten we je gezin graag bij ons aan. 
 • Ben je voor het eerst zwanger? Dan kan je eerst je startbedrag aanvragen. Daarna volgt de uitbetaling van je Groeipakket of kinderbijslag automatisch wanneer je kindje geboren is. 

Ook goed om weten: wanneer je overstapt, mis je geen enkele uitbetaling. De ene uitbetaler neemt dit naadloos over van de andere.

Startbedrag aanvragen

Overstappen

Nog meer info...

Nog meer inspiratie opdoen? 

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Hoe kunnen we jou helpen?

Deel deze pagina met je netwerk