Header_homepage

Kinderbijslagfonds Infino

Welkom bij kinderbijslagfonds Infino met maar één doel: jouw kind laten groeien.

Startbedrag aanvragen

Infino blijft voor je klaar staan

Ook nu, in deze uitzonderlijke Corona/COVID19 omstandigheden, kan je op Infino blijven rekenen.

Alle voorziene betalingen worden uitgevoerd zoals gewoonlijk

De maandelijkse kinderbijslag, het startbedrag, de sociale toeslag, de kleutertoeslag,…, alle betalingen worden op het normale tijdstip uitbetaald.

6 maanden zwanger? Proficiat!

Dan kan je ook nu je startbedrag aanvragen. Wij brengen alles al in orde voor je aanvraag en dan bezorg je ons achteraf gewoon nog het doktersattest. Gemakkelijk, toch?

Onze digitale kanalen zijn 24/7 beschikbaar

We raden je aan om volop gebruik te maken van de digitale kanalen op onze website www.infino.be. Daar kan je je Startbedrag aanvragen, klant worden bij Infino, en ons via de Contact-pagina rechtstreeks contacteren met je vragen.

Moet je ons een papieren document bezorgen? Scan het in of neem er een foto van, en mail het naar vlaanderen@infino.be

Bekijk ook zeker ons superhandig klantenportaal My Infino. Hier download je snel de attesten die je nodig hebt, controleer je of je gegevens nog up-to-date zijn én volg je je betalingshistoriek op de voet. Al wat jij moet doen is je My Infino-account aanmaken.

Bel ons met je vragen

Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 078 15 12 30, en dat elke werkdag van 8u tot 17u.

Loketbezoek kan enkel op afspraak

Als je onze kantoren bezoekt, vragen wij jou ​alleen te komen, een mondmasker te dragen en om de social distancing-maatregelen strikt op te volgen. Hou minstens 1,5 meter afstand van de persoon vóór jou. Daarmee bescherm je jezelf én de anderen. Bovendien respecteer je zo ook ieders privacy.

Mocht je toch nog vragen hebben na raadpleging van onze website en na telefonisch contact met Infino, dan kan je vanaf maandag 18 mei opnieuw naar ons Infino-loket komen voor hulp.

Opgelet: aangezien wij onze klanten en Infino-medewerkers zoveel mogelijk willen beschermen tegen besmetting met het COVID19-virus, kan een bezoek aan onze kantoren enkel op afspraak. Daarvoor bel je naar het nummer 078 15 12 30.

De verwerking van binnenkomende post kan aanzienlijke vertraging oplopen

Download je een formulier en stuur je het ons op? Houd er rekening mee dat door de uitzonderlijke omstandigheden de verwerking van de post aanzienlijke vertraging kan oplopen.

Wil je zeker zijn dat we je dossier snel behandelen? Maak gebruik van onze online aanvraagformulieren voor Startbedrag of het Groeipakket, of contacteer ons via het contactformulier.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan onderaan deze pagina in op onze nieuwsbrief.

Een getekende luchtballon met een lachend gezin

Kom jij in aanmerking voor de COVID-19-toeslag van de Vlaamse overheid?

De COVID-19-toeslag is een extra en tijdelijke financiële tegemoetkoming. Hij is door de Vlaamse overheid in het leven geroepen om mee het inkomensverlies van de meest kwetsbare gezinnen als gevolg van de coronacrisis te helpen opvangen.

De toeslag bedraagt 40 euro per maand per kind dat deel uitmaakt van het gezin en wordt voor een periode van 3 maanden toegekend. Wie voldoet aan de voorwaarden, heeft dus recht op een bedrag 120 euro per kind.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor de COVID-19-toeslag? Ontdek hier of je voldoet aan de voorwaarden en hoe je deze toeslag kan aanvragen.

Wanneer gebeurt de volgende uitbetaling?

  • Groeipakket: woensdag 07/10/2020
  • Kinderopvangtoeslag: dinsdag 20/10/2020

Opgelet: het kan 2 tot 3 werkdagen duren voor je de betaling op je bankrekening ziet verschijnen. 

Startbedrag

Een baby op komst? Proficiat!

En je hebt dubbel geluk, want je hebt recht op het startbedrag, het vroegere kraamgeld.

Vraag het hieronder aan en maak er samen een mooie start van.

De Schooltoeslag

Goed nieuws! Infino betaalt binnenkort opnieuw je Schooltoeslag uit. En je moet er niets voor doen. Infino onderzoekt het recht op schooltoeslag automatisch. Voor elk gezin gaan we de voorwaarden na, berekenen we de eventuele schooltoeslag en betalen deze uit. Je moet dus geen aanvraag indienen.

Infino, dat betekent samen groeien.

Kinderbijslagfonds Infino heet jullie welkom. En met 'jullie' bedoelen we natuurlijk in de eerste plaats jouw kind of kinderen. Want dat is wat ons bij Infino elke dag opnieuw motiveert: elk kind, zonder onderscheid, helpen groeien in het leven en in de samenleving.

Daarnaast willen we ook zoveel mogelijk jullie, de ouders, een steuntje in de rug geven. Met een vlotte en stipte uitbetaling van kinderbijslag en andere toelagen, maar ook met onze jarenlange expertise en onze levenservaring.

'Samen groeien' is onze leuze, en dat menen we.

Met Infino sta je samen sterk om met volle teugen te kunnen genieten van het uitdagende, maar fantastische avontuur dat elk kind is.

Blog voor ouders

Ouders van tegenwoordig kunnen best een duwtje in de rug gebruiken.

Daarom kan je op onze blog artikels vinden rond allerhande thema's die bij het ouderschap komen kijken.

Radio Mama

Een podcast over ouderschap, kinderen opvoeden en alles wat daarbij komt kijken.

Calculator

Benieuwd naar het bedrag van je Groeipakket?

Bereken samen met Infino hoeveel je zal ontvangen.

My Infino!

Een hoogstpersoonlijk en superhandig Infino-account, dat wil je toch niet missen?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief vol met informatie over:

  • zwangerschap
  • bevalling
  • interessante inzichten over ouderschap
  • emoties
  • studenten
  • van baby tot peuter