YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
  • Home
  • Je situatie verandert

Je situatie verandert? Wat met je Groeipakket?

Je leven is voortdurend in verandering en daarom is ook het Groeipakket flexibel. Een nieuw kind, een scheiding, verhuizen, professioneel een andere weg inslaan… De meeste informatie wordt automatisch aan ons doorgegeven. Om er zeker van te zijn dat we niets over het hoofd zien, vertellen we hieronder waarvan je ons best meteen op de hoogte brengt.

Een nieuw kindje in het gezin

Verwacht je binnenkort een nieuw gezinslid? Proficiat! Stuur ons de nodige documenten en wij regelen de betaling van het startbedrag. Wat heb je nodig?

Was je wat laat met aanvragen en is het kindje al lid van je gezin? Dan brengt de gemeente ons op de hoogte en brengen wij de aanvraag en betaling alsnog in orde.

Startbedrag aanvragen

Je verhuist

Als je binnen dezelfde regio (Vlaanderen / Brussel / Wallonië) blijft, hoef je niets te doen. Verhuis je bijvoorbeeld van Vlaanderen naar Brussel, dan breng je ons best even op de hoogte. Informeer je client advisor zodat je dossier netjes wordt overgedragen en je niet zonder kinderbijslag valt.

Inpakken maar!

Zoek je het nog verder? Hoe eerder we op de hoogte zijn van je verhuis naar het buitenland, hoe sneller we het nodige kunnen doen om alles over te zetten. Zo loop je geen risico op discussies achteraf, waarbij je bijvoorbeeld een deel van de gekregen kinderbijslag moet terugbetalen.

Een scheiding

Gaan jij en de andere ouder van je kinderen uit elkaar? Geen paniek, Infino helpt je graag verder. We hebben tips en informatie en kunnen je dossier blijven beheren. Neem contact op met je client advisor en breng ons op de hoogte van de regeling en het voogdijschap. We begeleiden je verder, stap voor stap.

Wat nu?

Je professionele situatie wijzigt

Dit betekent meestal een verandering van inkomen. Breng ons daarom snel op de hoogte. Als je inkomen stijgt of daalt, kan dit invloed hebben op je toeslagen. Om te voorkomen dat wij jou te veel of te weinig uitbetalen, neem je best even contact op met ons.

Tip: verwittig ons zo snel mogelijk als één van de ouders in het buitenland werkt of gaat werken. Zo voorkom je dat je een bedrag moet terugstorten.

Nieuw samengesteld gezin

Je gaat samenwonen waardoor twee huishoudens samenvloeien? Wij zoeken graag voor je uit wat de eventuele gevolgen zijn voor jullie kinderbijslagen. Bezorg ons zo snel mogelijk alle informatie. Zo voorkom je een eventuele rechtzetting achteraf wanneer blijkt dat we je te veel of te weinig uitbetaalden.

Contacteer ons

Het is ingewikkeld

Heb je vragen over je situatie? Maakte je een verandering door die je hierboven niet terugvindt? Neem contact op met ons, we helpen je graag verder.

Contacteer ons

Stichting Pelicano - Samen kinderarmoede bestrijden in België.

Bezoek de website van Stichting Pelicano, onze partner in de strijd tegen kinderarmoede.

Meer over Stichting Pelicano


Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Ik heb nu hulp nodig

De meeste extra toeslagen worden automatisch toegekend voor een periode van één jaar. We begrijpen echter dat je in sommige situaties niet lang kunt wachten. Als je inkomen al zes maanden lager is dan normaal, dan kan je zelf een alarmbelprocedure starten. Neem daarvoor contact met ons op.

Ik trek aan de alarmbel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.