YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Is er nieuws?

Is er nieuws?

We houden je steeds op de hoogte van alle veranderingen voor je gezin. Heb je recht op een sociale toeslag? Wil je extra informatie over je uitbetaler van het Groeipakket? Hier vind je de belangrijkste wijzigingen razendsnel terug.

25/01/2021

De zorgtoeslag voor kinderen met een aandoening wordt niet onderbroken

Wie een kind heeft met recht op zorgtoeslag, weet dat de wachtlijsten bij zorgtoeslagartsen bijzonder lang zijn nu. Het Agentschap Opgroeien heeft dan ook besloten om de zorgtoeslag niet te onderbreken in afwachting van het doktersverslag. Bezorgde je ons de juiste documenten? Dan blijft je betaling doorlopen.

Agentschap Opgroeien stelt gerust

"Ouders die al de nodige formulieren bezorgden, hoeven zich geen zorgen meer te maken, de zorgtoeslag wordt vanaf maart dan met terugwerkende kracht doorbetaald, ook al is een onderzoek door de evaluerend arts nog niet gebeurd en het dossier dus niet afgerond voor de einddatum verstrijkt", aldus woordvoerster Nele Wouters. "Mocht na het onderzoek blijken dat de zorgtoeslag toeneemt door een toegenomen ondersteuningsbehoefte, volgt een correctie en wordt het verhoogde bedrag met terugwerkende kracht uitbetaald."

Intussen probeert de Vlaamse regering het tekort aan evaluerende artsen op te lossen, zodat de wachttijden verkleinen.

Meer informatie over de zorgtoeslag >>


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.