YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Is er nieuws?

Is er nieuws?

We houden je steeds op de hoogte van alle veranderingen voor je gezin. Heb je recht op een sociale toeslag? Wil je extra informatie over je uitbetaler van het Groeipakket? Hier vind je de belangrijkste wijzigingen razendsnel terug.

16/01/2023

Ook Infino zal de ondersteuningstoeslag uitbetalen

Jongeren met een zware zorgnood die voordien een basisondersteuningsbudget ontvingen via de zorgkas, krijgen die vanaf januari 2023 uitbetaald met het Groeipakket onder de nieuwe naam ondersteuningstoeslag.

Wat is de ondersteuningstoeslag?

  • Voor jongeren tot 21 jaar met een zware zorgnood
  • Vroeger betaald door de zorgkassen binnen de Vlaamse Sociale Bescherming
  • Vroeger bekend onder de naam "basisondersteuningsbudget" (BOB)
  • Bedraagt € 324,73 per maand

Wat moet ik doen om dit te ontvangen?

Je hoeft hiervoor niets te ondernemen.

Je recht wordt automatisch overgedragen/onderzocht door je uitbetaler van het Groeipakket. Wij zorgen voor een vlotte overgang, waardoor niemand een betaling moet missen. 

Opgelet: Wie deze toeslag ontvangt, krijgt deze eind december de laatste keer van de zorgkas, wij nemen over vanaf januari (uitbetaling begin februari, samen met het Groeipakket). Hou rekening in je budget met deze verschuiving.

Woon je in Brussel?

Ontvang je al een zorgtoeslag voor een kind met een handicap? Download dan dit formulier en mail het naar vlaanderen@infino.be

Formulier aanvraag ondersteuningstoeslag
 


Aan welke voorwaarden moet de jongere voldoen?

Er zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden om recht te hebben op de ondersteuningstoeslag. Er wordt op basis van een medisch-sociale schaal bepaald wie in aanmerking komt en de uitbetaler bekijkt dan of je er recht op hebt en ook over welke periode. Concreet gaat het over de kinderen die nu al recht hebben op een zorgtoeslag van minstens 12 punten (minimum 448 euro, maximum 582,73 euro) en geen niet-rechtstreeks toegankelijke hulp ontvangen. 

De rechtentoekenning gebeurt automatisch door de uitbetaler van het Groeipakket. Ook jongeren uit Brussel komen in aanmerking voor de toeslag onder bepaalde voorwaarden.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.