Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Is er nieuws?

Is er nieuws?

We houden je steeds op de hoogte van alle veranderingen voor je gezin. Heb je recht op een sociale toeslag? Wil je extra informatie over je uitbetaler van het Groeipakket? Hier vind je de belangrijkste wijzigingen razendsnel terug.

21/02/2022

Kreeg je een verdacht bericht?

Opgelet voor valse berichten via info@groeipakket.be of vlaanderen.infinobe@mail.com

Verschillende gezinnen melden ons op 01/02/2022 een frauduleuze mail die afkomstig lijkt van het mailadres info@groeipakket.be. Op 18/02 werd ook een mail gemeld van vlaanderen.infinobe@mail.com met een verzoek om een groot bedrag te betalen. 

Wie dergelijke mail heeft ontvangen, raden we aan om niet te klikken op een link, ons de mail te bezorgen via dpo@vutg.be en nadien meteen te verwijderen uit je mailbox. 

Wij zullen nooit je bankgegevens opvragen via een mail of een bericht.  Persoonlijke en vertrouwelijke informatie wordt enkel opgevraagd na aanmelding met je elektronische identiteitskaart (eID) of via de Itsme®-app.

Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket heeft een klacht ingediend bij de Federale Politie. 

Dit heeft geen impact op de betalingen van het Groeipakket of op de gegevens van de gezinnen. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met je uitbetaler.

Bescherm jezelf en anderen tegen cyberfraude

Iedereen krijgt wel eens een verdacht bericht. Met deze tips van Groeipakket.be ben je oplichters te slim af.

  • Check de URL in de link en het taalgebruik in het bericht. Dit zijn al goede indicaties van de authenticiteit. Blijf altijd wel alert want sommige valse berichten zijn nauwelijks te onderscheiden van 'echte'. 
  • Klik niet op links of bijlages in het bericht
  • Deel nooit persoonlijke codes of wachtwoorden.
  • Meld het bericht via verdacht@safeonweb.be (bij een SMS volstaat een screenshot). 
  • Verwijder daarna het bericht zodat het niet meer blijft hangen in je inbox.
  • Installeer de Safeonweb app en blijf zo op de hoogte van cyberdreigingen en online oplichting. 

Ben je gedupeerd? Gaf je gegevens door? Je kan terecht bij het meldpunt voor (internet)fraude en/of bij de lokale politie. Verander zo snel mogelijk je wachtwoorden. Contacteer je bank of bel Cardstop op het nummer 078 170 170.

Helaas circuleren er ook berichten uit naam van de uitbetalers van het Groeipakket of de Vlaamse Overheid, die je vragen om een link te openen en gegevens door te geven. Ontving je een sms- of WhatsApp-bericht dat van ons leek te zijn? Kreeg je een mail van de Vlaamse Overheid over een extra toeslag? Vertrouw dit dan niet. Dit is een geval van phishing.

Bij Infino zullen we je nooit via sms of WhatsApp benaderen, laat staan via deze manier persoonlijke informatie opvragen. Ook de overheid zal nooit via een link je bankgegevens vragen. We betreuren dat online fraudeurs ons hiermee in een slecht daglicht stellen. 

Je hoeft bijvoorbeeld voor de coronatoeslag niets te ondernemen. Helaas circuleren er phishingberichten die het tegendeel beweren. Als je een bericht krijgt over de extra coronatoeslag met de vraag om een link te openen, doe dit dan niet en verwijder het bericht meteen.

In geval van een verdacht bericht kan je dit melden via Safeonweb (verdacht@safeonweb.be), bij het Centrum voor Cybersecurity België. Je kan ook contact opnemen met het meldpunt voor (internet)fraude (https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/) en/of bij de lokale politie. Alvast bedankt om dit te doen.

Hieronder de frauduleuze mail. We hebben de spelfouten en alarmerende inhoud aangeduid.

[Update 28/02/2022]

Ook dit is phishing: