YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Is er nieuws?

Is er nieuws?

We houden je steeds op de hoogte van alle veranderingen voor je gezin. Heb je recht op een sociale toeslag? Wil je extra informatie over je uitbetaler van het Groeipakket? Hier vind je de belangrijkste wijzigingen razendsnel terug.

05/07/2021

Kreeg je een bericht over de schoolbonus?

Helaas circuleren er valse berichten over de schoolbonus. Voor alle duidelijkheid: om de schoolbonus/schooltoeslag te ontvangen hoef je niets te doen.

In de berichten wordt gevraagd om een link te openen en gegevens door te geven. Ontving je een sms- of WhatsApp-bericht dat van ons leek te zijn? Kreeg je een mail van de Vlaamse Overheid over een bonus of toeslag? Vertrouw dit dan niet. Dit is een geval van phishing.

Bij Infino zullen we je nooit via sms of WhatsApp benaderen, laat staan via deze manier persoonlijke informatie opvragen. Ook de overheid zal nooit via een link je bankgegevens vragen. We betreuren dat online fraudeurs ons hiermee in een slecht daglicht stellen. 

Je hoeft voor de schooltoeslag of schoolbonus niets te ondernemen. Helaas circuleren er phishingberichten die het tegendeel beweren. Als je een bericht krijgt over de schoolbonus/schooltoeslag met de vraag om een link te openen, doe dit dan niet en verwijder het bericht meteen.

In geval van een verdacht bericht kan je dit melden via Safeonweb (verdacht@safeonweb.be), bij het Centrum voor Cybersecurity Belgiƫ. Je kan ook contact opnemen met het meldpunt voor (internet)fraude (https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/) en/of bij de lokale politie. Alvast bedankt om dit te doen.

Hieronder een voorbeeld van zo'n phishingbericht over de schoolbonus: