Hi, we zijn Infino... Psstt.. onze service is afhankelijk per regio. Pick je regio, dan krijg je content op maat.

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Recepten voor kinderen

Je tijd met je kind(eren) op een nuttige manier spenderen: deel één van je dagelijkse taken. Voedsel en de keuken maken integraal deel uit van ons leven. Waarom zou je het nuttige dus niet een keer aan het aangename koppelen? Al je kinderen kunnen je helpen in de keuken en enkele eenvoudige gerechten helpen bereiden, ongeacht hun leeftijd.

Hoe kan je je kinderen betrekken bij het koken en waarom zou je dat doen? 

Allereerst is het goed om te benadrukken dat je geen gastronomisch gerecht moet bereiden met je kind. De hulp die je kind je kan bieden, is natuurlijk afhankelijk van zijn leeftijd. Na verloop van tijd zal je kind echt plezier beleven aan samen koken. Op dat moment kan je overstappen naar moeilijkere gerechten. Het is echter al mogelijk om je kind mee te laten helpen in de keuken vanaf de leeftijd van 2 jaar. Beginnen doe je best met de eenvoudigste gerechten, met name patisserie: taarten, cakes, wafels en andere koekjes... Je kind zal altijd even geboeid naar je luisteren, zeker als hij weet dat hij ze op het einde van de rit mag proeven. De grootste troef: je kan je kind uitroepen tot officiële proever! Wie herinnert zich niet dat hij tijdens zijn kindertijd de lepels en borden mocht aflikken van zodra het baksel in de oven stond? 

Samen aan tafel

Met Vijf aan Tafel wordt stilaan een gevestigde waarde bij gezinnen. Kathleen Brenders inspireert een heleboel ouders met lekkere gerechten om met het hele gezin van te genieten. Dat vinden we natuurlijk geweldig. Samen kletsen, samen eten en even inchecken met elkaar is belangrijk. Het tafelmoment is heilig om - ook in hectische tijden - quality time te hebben met de kids. 

"Deze recepten kwamen tot stand in samenwerking met Infino, de uitbetaler van het startbedrag en Groeipakket, met een hart voor álle kinderen en álle ouders." - Kathleen Brenders


Petit beurre taartje zoals bij de bomma

Ingrediënten

  • pakje petit beurre koekjes
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 5 el poedersuiker
  • kopje sterke koffie (afgekoeld)
  • hagelslag (ik heb liefst de echt pure)

Bereiding

  1. Meng de boter die op kamertemperatuur is en dus heel zacht, met de poedersuiker.
  2. Als bodem van het taartje leg je 3 petit beurre koekjes naast elkaar. Als je de bodem graag krokant houdt gebruik je ze zo, je kan ze ook even in de koffie dompelen, dan heb je een zachte bodem.
  3. Bestrijk de koekjes met een dun laagje van het boter en suiker mengsel.
  4. Dompel 3 petit beurre koekjes even in de koffie en maak daarmee de volgende laag. Bestrijk weer met het boter en suiker mengsel.
  5. Ga zo verder totdat je taartje hoog genoeg is (of totdat de koekjes op zijn natuurlijk).
  6. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met het boter en suiker mengsel en versier het taartje aan de kanten met hagelslag.
  7. Zet het afgewerkte petit beurre taartje minstens een half uurtje in de koelkast voordat je het serveert.

Tip

Je kan het petit beurre taartje best klaarmaken op een stevige ondergrond en op een bakpapier. Je kan het taartje dan verplaatsen met behulp van het bakpapier.

Snijd het petit beurre taartje in dunne plakjes, het is voldoende voor 10 tot 12 personen. 

Spaghetti pompoen-meatballs

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g spaghetti
  • 350 g butternut pompoen (geschild)
  • 350 g (veggie) gehakt
  • 6 el paneermeel
  • 1 kg tomaten (vers, blik of een mengeling)
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 2 el tomatenpuree
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • olijfolie, peper en zout

Bereiding

  1. Schil de pompoen met een dunschiller, dat gaat het gemakkelijkste. Snijd de pompoen daarna met een scherp mes in stukjes van ongeveer 3 cm, zorg dat je ongeveer 350 g geschilde pompoen overhoudt.  Kook de stukjes pompoen in licht gezouten water in 8 tot 10 minuten gaar. Giet ze als ze gaar en zacht zijn onmiddellijk af, plet dan de gegaarde blokjes fijn met een vork en laat ze helemaal afkoelen.
  2. Maak de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie (of eventueel boter) in een ruime pot en fruit/stoof er de ringen ui in met een snuifje zout op een middelhoog vuur, gedurende ongeveer 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, meng alles goed door elkaar en fruit nog ongeveer 2 minuten verder. Voeg dan de tomaten toe, samen met 300 ml water en het blokje groentenbouillon en kruid met peper en zout. Je kan kiezen voor verse tomaten die je dan met schil en al in partjes snijdt en zo gebruikt (wel eerst wassen) of je kan tomaten op sap gebruiken uit blik. Je kan ook een mengeling nemen, als je in totaal maar ongeveer 1 kg tomaten hebt. Bind de tijm en de laurier samen en leg de kruiden mee in de saus. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur onder deksel.
  3. Haal de tijm en de laurier uit de saus en mix de saus helemaal fijn met een staafmixer. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet hem af.
  5. Meng voor de pompoen-gehaktballetjes het gehakt in een kom met de afgekoelde pompoen en het paneermeel. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Rol van deze mengeling balletjes van ongeveer 3 cm.
  6. Leg de balletjes voorzichtig in de gemixte saus, zodat ze volledig bedekt zijn. Laat de saus met de balletjes nog ongeveer 20 minuten verder pruttelen, of totdat de balletjes door en door gaar zijn (de tijd die je daarvoor nodig hebt hangt uiteraard af van de grootte van de balletjes).
  7. Meng enkele scheppen tomatensaus door de spaghetti en dien dan de spaghetti op in diepe borden, met in elk bord een aantal balletjes. Werk af met wat geraspte kaas.

Tip


Je kan de borden nog verder afwerken met een beetje fijn gesneden basilicum of peterselie.

Mix en match mini pizza's

Ingrediënten voor vier personen

  • vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 500 ml tomatenpassata
  • kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 200 g champignons, in schijfjes
  • 150 g bolletjes mozzarella
  • 100 g geraspte mozzarella
  • handvol blaadjes basilicum
  • 1 ei, geklutst
  • vers gemalen peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° (hetelucht 180°).
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  3. Breng de tomatenpassata op smaak met wat zout en peper.
  4. Bestrijk de mini pizza’s met tomatenpassata, maar houd rondom rond een rand van ongeveer 1 cm vrij.
  5. Beleg de mini pizza’s verder naar eigen keuze met de kerstomaatjes, de ringen rode ui, de schijfjes champignon, de bolletjes mozzarella en bestrooi ze met geraspte mozzarella.
  6. Vouw de randen van de mini pizza’s een beetje om en bestrijk de randen met ei. Bak de mini pizza’s ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de randen mooi goudbruin zijn.
  7. Haal de mini pizza’s uit de oven, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de gesnipperde blaadjes verse basilicum.

Tip

Je kan ook nog andere toppings gebruiken: reepjes rode paprika, olijfjes, schijfjes courgette, stukjes ananas, enzovoort. Gebruik wat je in huis hebt en wat de kinderen lekker vinden.

Tomatensoep met vermicelli

Tomatensoep met balletjes is ongetwijfeld favoriet van veel kinderen (en volwassenen!). Als je een even lekkere tomatensoep wil maken zonder vlees, lees dan verder… Deze soep bereid je met een hele berg verse groenten. Na het mixen wordt de vermicelli in de soep gekookt, waardoor die alle smaken van de soep goed opneemt. Een lekkere, gezonde en voedzame soep die bij iedereen in de smaak zal vallen! Laat de kinderen onder toezicht meehelpen, dan vinden ze het resultaat nog eens zo lekker!

Ingrediënten

  • 1,2 l groentenbouillon
  • 500 g (pruim)tomaten
  • 200 g kerstomaten aan takjes
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • enkele takjes basilicum
  • 100 g vermicelli
  • scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Pel de ui, schil de wortel en maak de stengel selder schoon en snijd alles in grove stukken.
  2. Verhit een grote soeppot met een scheutje olijfolie en voeg de gesneden groenten toe. Roer goed en laat alles enkele minuten stoven zonder dat het kleurt.
  3. Laat de kinderen de tomaten en de kerstomaten wassen en laat hen helpen om deze onder toezicht in grove stukken te snijden. Tomaten zijn wat zachter en dus makkelijker te snijden door de kindjes dan de ui, wortel en selder. Voeg de tomaten toe aan de soeppot.
  4. Laat de kindjes een paar kleine blaadjes basilicum van de steeltjes plukken en houd deze opzij (in een klein kommetje koud water). Voeg de rest van de basilicum toe aan de soeppot.
  5. Meng alles goed door elkaar en laat nog enkele minuten stoven. Voeg dan de groentenbouillon toe en laat de soep ongeveer 45 minuten zacht koken.
  6. Mix de soep heel fijn met een staafmixer of eventueel in een blender.
  7. Laat de kindjes de vermicelli in kleinere stukjes breken. Breng de soep terug aan de kook en voeg de gebroken vermicelli toe. Laat deze in de soep in enkele minuten gaar koken en kruid daarna de soep bij met vers gemalen peper en zout.
  8. Werk af met de blaadjes basilicum die je apart hebt gehouden.

Tip

Zeker weten dat dit bij jou thuis een favoriet wordt!

Gegratineerde koolvisfilet met spinazie

Een heel lekker vispannetje dat je in zijn geheel in de oven schuift. Onderaan een laagje spinazie, daarbovenop de visfilet en de saus. De puree aan één zijde van de schotel gaat meteen mee de oven in! Je kan koolvisfilet gebruiken, maar ook andere witte vis is goed: wijting, schelvis, roodbaars of kabeljauw bijvoorbeeld.


Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen voor puree
  • 600 g koolvisfilet
  • 450 g verse spinazie
  • 600 ml melk
  • 200 ml visbouillon
  • 3 eidooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g geraspte emmentaal
  • extra klontje boter
  • peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

  1. Maak de puree: Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water, giet ze af en pureer ze met een pureestamper. Meng 50 g boter door de warme aardappels en meng er ook de eierdooiers doorheen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Maak de saus: Smelt om te beginnen de boter in een pot en voeg er de bloem bij. Roer met een garde en laat het mengsel boter – bloem een paar minuutjes “bakken” in de pot. Zorg er wel voor dat het mengsel niet verkleurt. Voeg dan ongeveer een derde van de melk toe en roer meteen goed met de garde. Als het boter – bloem mengsel de melk heeft opgenomen voeg je geleidelijk de rest van de melk toe en de visbouillon. Roer steeds goed, laat aan de kook komen en laat dan enkele minuutjes zachtjes doorkoken zodat de bloem goed oplost en je een zachte saus krijgt. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en roer en 50 g geraspte kaas doorheen. 
  3. Spoel de spinazie en stoof hem aan in een klein klontje boter totdat de blaadjes goed geslonken zijn. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Vul één zijde van de ovenschotel met de puree, je kan hem erin scheppen of in torentjes spuiten met een spuitzak voor een vrolijker effect.
  5. Leg daarna de spinazie in de ovenschotel, en daarbovenop de visfilet (rauw) die je met wat zout kruidt. Bedek de vis met de saus en bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Tip

Strooi bovenop nog wat extra geraspte kaas en gratineer de schotel de laatste vijf minuten in de oven onder de grill.

Zin in een dessertje?

Koeientaart of, met andere woorden, de vernieuwde cheesecake! 

Ingrediënten voor deze cheesecake: 

  • 200 gr Petit Beurre koekjes
  • 75 gr boter
  • 800 gr kwark
  • 20 cl vloeibare room
  • 120 gr witte chocolade
  • 120 gr pure chocolade 
  • 120 gr bruine suiker 
  • 5 eieren 

In de keuken

Stap 1: 

Laat de boter smelten. In de tussentijd kan je de koekjes pletten. Meng de boter en de koekjes van zodra de boter volledig is gesmolten. Doe het mengsel in een springvorm die je vooraf hebt bedekt met bakpapier. Druk het mengsel van de boter en koekjes goed aan op de bodem van de vorm en bewaar de bakvorm in de koelkast. 

Stap 2: 

Warm 10 cl vloeibare room op. Van zodra de room het kookpunt bereikt, moet je de pure chocolade, die je vooraf in stukjes hebt gehakt, toevoegen en de room en chocolade goed mengen. Herhaal dezelfde stappen met de resterende 10 cl room en de witte chocolade. 

Stap 3: 

Meng de kwark, eieren en suiker in een slakom. Van zodra je een homogeen mengsel hebt, moet je het in 2 verdelen. 

Voeg aan één van de slakommen de bereiding met pure chocolade toe en voeg het mengsel met witte chocolade toe aan de andere kom. Opgelet: de bereiding met witte chocolade is zeer delicaat. Meng het daarom voorzichtig met de andere ingrediënten, zodat je een homogeen mengsel bekomt. 

Stap 4: 

En dan nu de assemblage! Het doel is om een effect van “koeienvlekken” te creëren. Giet een beetje van de bereiding met pure chocolade op het mengsel van koekjes/boter dat is afgekoeld in de koelkast. Bewaar 1/3 van het chocolademengsel voor de volgende stap. 

Giet vervolgens het volledige mengsel van witte chocolade in de springvorm. 

Nu moet je enkel nog het resterende 1/3 van de bereiding met pure chocolade in verschillende delen toevoegen om een “vlekken”-effect te creëren. 

Stap 5: 

Bak de cheesecake gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C. Opgelet, controleer halverwege en aarzel niet om de temperatuur van de oven gedurende de laatste 20 minuten te verlagen tot 140°C. De baktijd varieert afhankelijk van je oven.

Kleine tip: de cheesecake moet opzwellen en het midden moet nog wiebelen als je met de bakvorm schudt. 

Stap 6 (de moeilijkste stap, die het meeste geduld vereist):

Plaats de cheesecake gedurende 24 uur in de koelkast. 

De lekkerste basis voor je taart !

Een verjaardag? Een jubileum? Of gewoon iets te vieren? Op deze taartbodem kun je rekenen! Vul de taart met vla, chocolade, verse room, fruit of nog iets anders. Je kleine chefs zullen graag helpen… en proeven!

Ingrediënten voor een luchtige cake:

  • 4 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 1zakje gedroogde gist 
  • Eventueel: een zakje vanillesuiker of wat vanille-aroma

In de keuken

Stap 1:

Scheid de eieren in twee kommetjes, eentje voor eiwit, het andere voor eigeel.

Stap 2: 

Klop het eiwit stevig op en voeg de suiker toe.

Stap 3: 

Roer het eigeel zachtjes in het opgeklopte eiwit.

Stap 4: 

Voeg ook voorzichtig de gist en de bloem toe.

Stap 5: 

Boter een taartvorm in (idealiter met een diameter van 24 centimeter) en giet het mengsel in de vorm.

Stap 6: 

Zet de cake 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Suggesties voor de afwerking:

  • Voeg chocoladevlokken toe, voor of na het bakken
  • Besmeer rijkelijk met choco of speculaaspasta
  • Snij de cake horizontaal doormidden en vul met een coulis van rood fruit
  • Versier de cake met slagroom en vers fruit
  • ...

Koekjes

Ingrediënten voor een dozijn koekjes (of een tiental, als je graag van het deeg snoept):

  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 85 gram bruine suiker of kandijsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 100 gram gemalen chocolade of chocoladevlokken
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde gist

In de keuken

Stap 1: 

Meng de boter, de suiker en het ei.

Stap 2: 

Voeg de bloem, het zout en de gist voorzichtig toe.

Stap 3: 

Eenmaal je een glad deeg hebt, voeg dan ook chocolade(vlokken) toe.

Stap 4: 

Maak bolletjes deeg op bakpapier dat je op een ovenplaat legde. Probeer ze ongeveer even groot te maken, zo zijn je koekjes ook tegelijk klaar.

Stap 5: 

Bak gedurende 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Je kunt zelf kiezen hoe krokant je koekjes moeten zijn.

Tips: 

  1. Gebruik verschillende soorten chocolade (zwart, melk of wit) of vervang de chocolade door pecannoten, cashew- of hazelnoten voor nog meer crunch.  
  2. Eens getest en goedgekeurd, kun je de ingrediënten (en dus ook het aantal koekjes) verdubbelen voor dubbel zo veel plezier!

Waterijsjes

Op een stralende zomerdag is niets zo verfrissend als een ijskoud waterijsje. Nu kun je die natuurlijk kopen, maar zelf maken is veel leuker én lekkerder. Wij geven je tips en trucs voor de allerbeste zelfgemaakte waterijsjes.

  • kwart meloen 
  • 2 el rietsuiker
  • 400 ml water
  • Je hebt ook nog ijsvormpjes nodig

Laat de meloen en rietsuiker even meekomen met het water. De vloeistof moet licht stroperig zijn, niet té lopend dus.
Koel af.
Zeef de vloeistof en giet ze in de ijsvormpjes. 

Psst, je kan ook ijsjes maken met aardbei, mango of eender welke vruchten je nog in de fruitmand hebt liggen. Je kan er zelfs een schepje yoghurt bijdoen. Hetzelfde principe: koken met water, beetje suiker erbij en wachten tot de massa wat kleverig is. De yoghurt er bij bijdoen wanneer de vloeistof is afgekoeld, anders krijg je zure ijsjes... ;) 


op deze pagina
Please select a CTA Block in the configuration