• Formulieren

Formulieren

Door het bos de bomen niet meer zien, dat kan iedereen wel eens overkomen.

Bij een zwangerschap komen er best wat formaliteiten kijken. Elke onbekende premie is een gemiste kans op een extra spaarcentje voor de kleine. Daarom zetten we ze hier allemaal op een rijtje.

En omdat wij bij Infino graag bomen zien, doen we dat waar mogelijk uiteraard online.

Aanvraag startbedrag

Wanneer vraag ik mijn startbedrag aan?

Vanaf het moment dat je zes maanden zwanger bent, kan je het zogenaamde startbedrag aanvragen. Het startbedrag werd vroeger "geboortepremie" genoemd.

Je hoeft dus niet te wachten tot je bevallen bent, maar je kan deze premie al aanvragen vanaf je zesde maand zwangerschap. Je ontvangt het bedrag ten vroegste twee maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum.

Eenmaal je bevallen bent, is er zoveel te doen en zoveel te beleven. Daarom is het misschien nuttig om je startbedrag al aan te vragen vóór je bevalling. Aan jou de keuze!

Hoe vraag ik mijn startbedrag aan?

Kies je ervoor om je startbedrag aan te vragen via het online formulier? Fijn, want dat is veruit de makkelijkste manier. Gewoon invullen en klikken op verzenden. Meer is er niet aan.

Misschien verkies je het aanvraagformulier te downloaden? Geen probleem, doe gerust. Gewoon downloaden, invullen en terugmailen naar vlaanderen@infino.be.

Raadpleeg hier de uitgebreide uitleg over het startbedrag (de geboortepremie).

 

6 maanden zwanger?

Tijd om je startbedrag aan te vragen.

Bereken hier je kinderbijslag

Wil je graag weten hoeveel kinderbijslag jij in jouw specifieke situatie zal ontvangen? Met deze handige rekentool kan je het zelf berekenen.

Heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Aanvraagformulieren