Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
  1. Home
  2. Kraamgeld

Het kraamgeld in Brussel

De komst van een kind, wat een prachtig moment! Om je kindje nog beter te verwelkomen, hebben ouders in Brussel recht op kraamgeld (ook wel geboortepremie genoemd). Je kunt dit bedrag volledig besteden aan je kindje: kleren kopen, opvang regelen, de kinderkamer inrichten, een spaarrekening voor je kleintje... Aan jou de keuze!

En als extra: voor elk bedrag kraamgeld dat bij ons wordt uitbetaald, planten wij een boom!

Ik vraag mijn kraamgeld aan

De komst van een kind, wat een prachtig moment! Om je kindje nog beter te verwelkomen, hebben ouders in Brussel recht op kraamgeld (ook wel geboortepremie genoemd). Je kunt dit bedrag volledig besteden aan je kindje: kleren kopen, opvang regelen, de kinderkamer inrichten, een spaarrekening voor je kleintje... Aan jou de keuze!

En als extra: voor elk bedrag kraamgeld dat bij ons wordt uitbetaald, planten wij een boom!

Ik vraag mijn kraamgeld aan

Vraag nu je kraamgeld van € 1.340,90 (eerste kindje) of € 609,50 (tweede kindje) aan. Dit duurt slechts enkele minuten. 

Alles over kraamgeld in Brussel

Ben je zwanger ? Hoe kan je jouw baby in de beste omstandigheden verwelkomen en vanaf het eerste moment alles geven wat die nodig heeft? In België hebben ouders recht op een geboortepremie, ook wel het kraamgeld genoemd, om hen daarbij te helpen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om jouw aanvraag probleemloos te kunnen indienen. 

Adopteer je een kindje ? Klik hier voor meer informatie.

Het Kraamgeld in Brussel

BEDRAG

Hoeveel bedraagt het kraamgeld?

Kraamgeld voor 1e kind in Brussel bedraagt € 1.340,90Vanaf het tweede kindje ontvang je € 609,50(Deze bedragen werden geïndexeerd op 1/05/2024).

  • In het geval van een meerling ontvang je voor elk kind € 1.340,90.

WANNEER?

Wanneer kan ik het kraamgeld aanvragen?

Je kan het kraamgeld aanvragen zodra je zwanger bent.

  • Het doktersattest kun je ons toesturen zodra je vijf volle maanden zwanger bent. Dan stellen wij alles in het werk om uit te betalen, ten vroegste twee maanden voor de uitgerekende bevallingsdatum.
  • Vergat je het kraamgeld aan te vragen? Geen probleem. Je kunt dit ook na de geboorte nog aanvragen.
Nog geen doktersattest? Vraag het kraamgeld nu al aan. We zullen later contact met je opnemen om je attest op te vragen.

Wanneer wordt het kraamgeld in Brussel uitbetaald?

Het kraamgeld wordt ten vroegste vanaf twee maanden voor de uitgerekende datum betaald.

VOOR WIE?

Wie kan het kraamgeld aanvragen?

Het is de (toekomstige) moeder die de geboortepremie/het kraamgeld moet aanvragen en dit ook zal ontvangen.

Zwanger? Download onze checklist

Een kindje verwachten brengt ook heel wat administratie met zich mee. Met deze makkelijke checklist zie je als toekomstige ouder niets over het hoofd. We helpen je maand na maand om alles af te vinken en houden rekening met eventuele zwangerschapsdementie.

Ik wil de checklist downloaden

Hoe?

Hoe kan ik het kraamgeld aanvragen?

Je kan het kraamgeld op eenvoudige wijze aanvragen door een online aanvraagformulier in te vullen. Je hebt enkel je identiteitskaart en rekeningnummer nodig.

Als je het doktersattest al hebt, kun je dit meesturen. Indien niet, kan dit gerust later.

Nu aanvragen

NA DE GEBOORTE

Wat na de geboorte?

Zodra je de aanvraag voor kraamgeld bij je kinderbijslagfonds hebt ingediend, hoef je verder niets meer te doen. Je dossier wordt geopend en de gemeente zal ons op de hoogte brengen van de geboorte van uw kind. Je ontvangt dan automatisch kinderbijslag vanaf de tweede maand na de geboorte.

Wil je weten wanneer de kinderbijslag wordt uitbetaald? Hier is onze handige kalender >

Alles over je kinderbijslag

Je kinderbijslag bestaat uit een basisbedrag en een reeks toeslagen. Deze toeslagen dienen om de gezinnen zo goed mogelijk te helpen en zijn afhankelijk van hun financiële- en gezinssituatie.

Ik wil meer

NIEUW IN BELGIË

Nieuw in België? We zijn er voor je.

Nieuw in België? Waar heb je recht op? In ons land heeft elk kind dat in België woont, recht op kinderbijslag. Weet je niet hoe je je moet aanmelden? Wij leggen alles uit, zodat je gezin krijgt waar het recht op heeft.

Vertel me meer

EXTRA INFORMATIE

Je vindt je situatie niet terug en/of wil extra informatie?

Bekijk onze pagina over minder frequente situaties. Hier vind je informatie over: de verjaringstermijn voor het aanvragen van je kraamgeld, wat te doen bij een miskraam, het recht op kraamgeld als je in het buitenland woont, en nog veel meer...

Ik wil meer weten

Hoe kunnen we jou helpen?

EEN BOOM VOOR ELK NIEUW KINDJE

Un nouveau-né, un arbre

Een boom voor elk kindje

Bij Infino vinden we het belangrijk dat elk kind kan opgroeien in een duurzame en verantwoordelijke samenleving. Daarom besloten we bomen te planten! Een boom zal worden geplant voor elk pasgeboren kind dat zich bij onze familie voegt. Laten we samen ons milieu beschermen, voor de toekomst van onze kinderen en de planeet.