Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Is er nieuws?

Is er nieuws?

We houden je steeds op de hoogte van alle veranderingen voor je gezin. Heb je recht op een sociale toeslag? Wil je extra informatie over je uitbetaler van het Groeipakket? Hier vind je de belangrijkste wijzigingen razendsnel terug.

06/10/2022

Beslissingen van de Vlaamse Regering | Septemberverklaring 2022

In de septemberverklaring van de Vlaamse Regering werd onder andere gesproken over het Groeipakket. Er lagen enkele wijzigingen op tafel die concreet worden vanaf december 2022. Tot dan blijft alles dus hetzelfde.

Wat wijzigt er?

Wat zal er veranderen vanaf december 2022, uitbetaling vanaf januari 2023? We zetten alles netjes op een rijtje, in begrijpelijke taal:

  • De bedragen van de sociale toeslagen zullen verhogen met 15 euro vanaf december 2022 (uitbetaling vanaf januari). We laten iedereen die in aanmerking komt voor deze verhoging tijdig iets weten. Je hoeft hier zelf niets voor te ondernemen.
  • De bedragen die in september met 1% werden verhoogd, worden in december 2022 met 1% extra verhoogd. Vervolgens zullen deze bedragen verder aan 2% verhogen vanaf september 2023. Er komt dus een kleine extra indexering. Ook dit zullen we tijdig en duidelijk communiceren via onze sociale media en op de website.
  • Er komt een extra toeslag van 100 euro voor kinderen met recht op een sociale toeslag, eenmaal uit te keren in 2022 (vanaf 28/11), eenmaal uit te keren in 2023. Ook hier hoef je niets voor te ondernemen, we laten je tijdig iets weten over deze extra toeslag.
  • Er komt een uitbreiding van de doelgroep sociale toeslagen. We weten momenteel nog niet wat de nieuwe inkomensgrenzen zullen zijn en vanaf wanneer deze zullen gelden, dat moet nog technisch uitgeklaard worden. We wachten daarvoor verdere input af uit het programmadecreet. Jouw dossierbeheerder zoekt alles voor je uit.
  • De toeslag voor de halfwezen zal worden verhoogd. We weten momenteel nog niet wat het nieuwe toeslagbedrag zal zijn, noch vanaf wanneer dit zal worden toegepast. Zodra we op de hoogte zijn, communiceren we dit graag.

Conclusie

Tot de uitbetalingen in januari 2023 verandert er niets aan de bedragen. Kinderen met een sociale toeslag kunnen in 2022 wel nog rekenen op een extra uitbetaling van € 100.

Wij zullen uiteraard onze overheidsopdracht uitvoeren en tijdig en correct uitbetalen waar je gezin recht op heeft. 

Je hoeft niets te ondernemen om deze extra toeslagen te ontvangen. Wij onderzoeken automatisch of je er recht op hebt. Indien dit zo is, ontvang je van ons een brief of een bericht via eBox.

We sturen je meer informatie zodra er iets verandert in jouw dossier. Je kunt de meest actuele bedragen steeds raadplegen op onze website en je uitbetalingen nakijken in ons portaal, waar je ook de contactgegevens van je persoonlijke expert vindt.

Wat zat er ook weer allemaal in het Groeipakket?