Hi, we zijn Infino... Psstt.. onze service is afhankelijk per regio. Pick je regio, dan krijg je content op maat.

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Het kraamgeld in Brussel

Ieder kind dat geboren wordt in Brussel heeft recht op kraamgeld. Welk bedrag, hoe je dit aanvraagt en aan welke voorwaarden je moet voldoen? Dat lees je hier.

Vraag nu je kraamgeld van € 1.238,82 (eerste kindje) of € 563,10 (tweede kindje) aan. Het duurt slechts enkele minuten.

Hoeveel bedraagt het kraamgeld?

Voor elke nieuwe geboorte in Brussel worden de volgende bedragen toegekend: 

  • Eerste kindje en elk kind van een meerling € 1.238,82*
  • Elk volgend kind € 552,05*

Tip: Soms heb je ook recht op een aanvullende premie van een andere organisatie. Steek zeker je licht op bij je gemeentebestuur, je ziekenfonds of  je werkgever.

(*Deze geïndexeerde bedragen zijn van toepassing vanaf 1/08/2022, uitbetaling in september 2022)

Wanneer vraag ik het kraamgeld aan?

Je kan het kraamgeld aanvragen vanaf de zesde maand van je zwangerschap . Bezorg ons zeker een recent attest van je arts met je vermoedelijke bevallingsdatum. Je hoeft, met andere woorden, niet te wachten tot je kindje er is. Ten vroegste twee maanden voor de geschatte bevallingsdatum ontvang je dan het kraamgeld.

Tip: Ook na de geboorte kan je je kraamgeld trouwens nog aanvragen.

  • Kinderen geboren vóór 01/.04/.2018: de aanvraag voor het kraamgeld moet uiterlijk 5 jaar na de laatste dag van het kwartaal waarin de geboorte plaatsvond, worden gedaan.
  • Kinderen geboren vanaf 01/.04/.2018 tot en met 31/.12/.2019: de aanvraag voor het kraamgeld moet ten laatste op 31/.03/.2023 worden gedaan.
  • Kinderen geboren vanaf 01/.01/.2020: de aanvraag voor het kraamgeld moet uiterlijk 3 jaar na de laatste dag van het kwartaal waarin de geboorte plaatsvond, worden gedaan.

6 maanden zwanger maar nog geen doktersattest?

Laat ons alvast weten dat je zwanger bent. Dan herinneren wij je eraan om ons het attest te bezorgen, en we zetten intussen alles klaar om je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen.

Wanneer je je kraamgeld aanvraagt vóór je bevalling, hoef je er niet meer aan te denken en heb je meer tijd voor je baby!

Want daar dient Infino voor: zoveel mogelijk administratieve zorgen van je wegnemen, zodat je tijd en handen vrij hebt voor je kroost!

Hoe vraag ik het kraamgeld  aan?

Kies je ervoor om je kraamgeld aan te vragen via het online formulier? Fijn, want dat is veruit de makkelijkste manier. Gewoon invullen, een recent attest van je arts met de vermoedelijke bevallingsdatum toevoegen en klikken op verzenden. Meer is er niet aan.

Misschien verkies je het aanvraagformulier te downloaden? Geen probleem, doe gerust. Gewoon het formulier downloaden, invullen en terugmailen naar brussels@infino.be.

Wat na de geboorte?

Als ouder heb je recht op de maandelijkse kinderbijslag vanaf de eerste dag van de maand volgend op de dag van de geboorte. Heb je je kraamgeld al gekregen? Dan hoef je niets meer te doen.

Alles over je kinderbijslag

Je kinderbijslag bestaat uit een basisbedrag en een reeks toeslagen. Deze toeslagen dienen om de gezinnen zo goed mogelijk te helpen en zijn afhankelijk van hun financiële- en gezinssituatie.

Ik wil meer weten over de kinderbijslag
Overzicht

Deel deze pagina

Vraag nu je kraamgeld aan

Je kunt dit online aanvragen in slechts enkele minuten.