Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
  1. Home
  2. Geboortepremie
  3. Geboortepremie uitleg

De geboortepremie in Wallonië

De geboortepremie is een belangrijk duwtje in de rug. Je kan het geld gebruiken voor alles wat je kindje nodig heeft. Werk je er de kinderkamer mee af, vul je er de pamperrekening mee aan of koop je er liever kinderkleren mee? Aan jou de keuze.

De geboortepremie is een belangrijk duwtje in de rug. Je kan het geld gebruiken voor alles wat je kindje nodig heeft. Werk je er de kinderkamer mee af, vul je er de pamperrekening mee aan of koop je er liever kinderkleren mee? Aan jou de keuze.

Vraag nu je geboortepremie van € 1.340,90 aan. Dit duurt slechts enkele minuten.

Hoeveel bedraagt de geboortepremie?

Elk kind dat in Wallonië wordt  geboren vanaf 1 januari 2020 heeft recht op een bedrag van € [amount_start] (geïndexeerd bedrag op 01/05/2024).

Tip: Soms heb je ook recht op een aanvullende premie van een andere organisatie. Steek zeker je licht op bij je gemeentebestuur, je ziekenfonds of je werkgever.

Wanneer vraag ik de geboortepremie aan?

Je kan de geboortepremie aanvragen vanaf de zesde maand van je zwangerschap. Bezorg ons zeker een recent attest van je arts met je vermoedelijke bevallingsdatum. Je hoeft, met andere woorden, niet te wachten tot je kindje er is. Ten vroegste twee maanden voor de geschatte bevallingsdatum ontvang je dan de geboortepremie.


6 maanden zwanger maar nog geen doktersattest?

Laat ons alvast weten dat je zwanger bent. Dan herinneren wij je eraan om ons het attest te bezorgen, en zetten we intussen alles klaar om je aanvraag zo snel mogelijk te behandelen.

Wanneer je je geboortepremie aanvraagt vóór je bevalling, hoef je er niet meer aan te denken en heb je meer tijd voor je baby! Want daar dient Infino voor: zoveel mogelijk administratieve zorgen van je wegnemen, zodat je tijd en handen vrij hebt voor je kroost!

Wie kan de geboortepremie aanvragen?

Elke (toekomstige) ouder die in Wallonië woont kan de geboortepremie aanvragen.

  • Vormen jullie een paar dat uit twee mama's bestaat? De mama die het kindje draagt, moet de aanvraag indienen
  • Werk je in België maar woon je in het buitenland? Afhankelijk van het land waar je woont, kan het zijn dat je recht hebt op de geboortepremie
  • Adopteer je een kindje? Je hebt ook recht op een adoptiepremie

Hoe vraag ik de geboortepremie aan?

Kies je ervoor om je geboortepremie aan te vragen via het online formulier? Fijn, want dat is veruit de makkelijkste manier. Gewoon invullen, een recent attest van je arts met de vermoedelijke bevallingsdatum toevoegen en klikken op verzenden. Meer is er niet aan.

Misschien verkies je het aanvraagformulier te downloaden? Geen probleem, doe gerust. Gewoon het formulier downloaden, invullen en terugmailen naar wallonie@infino.be

Wat na de geboorte?

Als ouder heb je recht op de maandelijkse kinderbijslag vanaf de eerste dag van de maand volgend op de dag van de geboorte. Heb je je geboortepremie al gekregen? Dan hoef je niets meer te doen.

Alles over je kinderbijslag

Je kinderbijslag bestaat uit een basisbedrag en een reeks toeslagen. Deze toeslagen dienen om de gezinnen zo goed mogelijk te helpen en zijn afhankelijk van hun financiële- en gezinssituatie. 

Ik wil meer weten over de kinderbijslag

Overzicht

Deel deze pagina

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.