YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Toeslagen toegekend door de Vlaamse Gemeenschap (Groeipakket)

Gaat jouw kind naar een Kind & Gezin erkend kinderdagverblijf of een school van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kun je via het Groeipakket recht hebben op bepaalde toeslagen van de Vlaamse Gemeenschap.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten toeslagen waarop je recht kunt hebben.

Ik sluit me nu aan bij Infino

Hoe ontvang ik de toeslagen van het Groeipakket?

In Brussel krijg je niet automatisch de toeslagen van de Vlaamse overheid. Je moet een aanvraag indienen bij Infino Vlaanderen.

Hoe dien je de aanvraag in?

  • Stuur een e-mail naar schooltoeslag@infino.be
  • Vermeld in de onderwerpregel van de e-mail de naam van de betreffende toeslag
  • Vermeld je contactgegevens, uw dossiernummer, het rijksregisternummer van je kind en de Nederlandstalige school of het kinderdagverblijf waar je kind naartoe gaat.
  • Of bel 078/15.12.30 en kies de optie "Vlaanderen".

Meer weten over het Groeipakket in Vlaanderen? Bezoek dan deze pagina

Toeslagen toegekend door de Vlaamse Gemeenschap (Groeipakket)

                               Partagez cette page

Lees hier alles over de toeslagen bij het Groeipakket

Kinderopvangtoeslag

Deze toeslag wordt betaald aan ouders met kinderen die naar een door Kind & Gezin erkende kinderopvang gaan en is niet inkomensafhankelijk.

Als je aan de voorwaarden voldoet, bedraagt de toeslag 3,43 euro per opvangdag. Ze wordt betaald op of rond de 20ste van de maand die volgt op de maand waarin het kind is opgevangen.

Vertel me meer!

Kleutertoeslag

De kleutertoeslag is een participatietoeslag voor :

  • 3-jarigen (die op 01/01/2019 3 jaar zijn geworden) die zijn ingeschreven in een door de Vlaamse Gemeenschap in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkende kleuterschool.
  • 4-jarigen die ingeschreven zijn in een door de Vlaamse Gemeenschap in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest erkende kleuterschool en deze voldoende bezoeken.

Deze eenmalige premie (betaald in de maand volgend op de verjaardag van uw kind) bedraagt 140,72 euro.

Ik voldoe aan alle voorwaarden en neem contact op met een expert

Schooltoeslag

In sommige gevallen hebben kinderen die in de Vlaamse Gemeenschap naar een kleuterschool, lagere school of middelbare school gaan, recht op een schooltoeslag, ook wel selectieve participatietoeslag genoemd.

Deze extra steun is bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen. Hij wordt toegekend voor een volledig schooljaar en is afhankelijk van het soort onderwijs, het gezinsinkomen en de specifieke uitgaven van het gezin. Deze toeslag geldt voor alle kinderen, ongeacht hun geboortedatum.

Wil je hier meer over weten? Hier vind je alle informatie.

Ondersteuningstoeslag

Deze toeslag is een aanvullende financiƫle steun, toegekend door de Vlaamse Gemeenschap, voor kinderen met een handicap die een bepaalde graad van invaliditeit hebben (minstens 12 punten op de medisch-sociale schaal) en die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen.

Deze maandelijkse toelage bedraagt 324,73 euro.

Wil je hier meer over weten? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt.

Goed om weten

Welke andere toeslagen zijn er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?

Of je nu in de Vlaamse of Franse Gemeenschap woont, je hebt misschien recht op andere toeslagen. Ga op onze pagina na of je er recht op hebt.
Meer over de andere toeslagen in Brussel

Waarom verschillen de toeslagen van regio tot regio?

Zoals je weet is het stelsel van kinderbijslag geregionaliseerd. Dat betekent dat elke regio zijn eigen regels en bedragen heeft. Zo verschillen het bedrag van de kinderbijslag en de toeslagen als je in de Vlaamse, Franse of Duitstalige Gemeenschap woont.

Wanneer worden kinderbijslag en toeslagen in Vlaanderen geïndexeerd?

In Vlaanderen wordt de kinderbijslag, bekend als Groeipakket, verhoogd tegen een vast tarief en op een vaste datum. De laatste indexeringen gebeuren normaalgezien jaarlijks op 1 september.
Ik wil meer lezen over het Groeipakket

Onze blogs: een bron aan inspiratie voor de hele familie

Zwangerschap

Wat moet je in je vluchttas / bevallingstas stoppen?

Je telt de weken en dagen voor de komst van je baby ongetwijfeld vol ongeduld af. Maar heb je er al aan gedacht om je vluchttas te maken? We geven je graag een lijst met enkele essentiële items en tips!

Vakantie en vrije tijd

Hoor de herten burlen in het bos van Saint-Michel Freyr

Ieder jaar, tussen half september en half oktober, maak je in de Ardense bossen een buitengewoon auditief spektakel mee: de hertenbalg. Om van dit magische moment te genieten, geven we je enkele tips.

Opvoeden

Wat als je kind geen klik met de juf heeft?

Komt je kleine kapoen plots minder vrolijk thuis dan tijdens het vorige schooljaar? En ontdek je na enkele vragen dat hij de nieuwe juf of meester niet lief vindt? Dat is geen gemakkelijke situatie. Hoe pak je die aan?