Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Kerstkaart
  1. Home
  2. Over Infino
  3. Infinobomen
  4. Fien en Pepijn redden het bos

Fien en Pepijn redden het bos... met de hulp van de Kerstman

Er was eens... Fien, de natuurliefhebster

Elke dag wandelt Fien door het bos naar school. Op die wandeling komt ze vosjes, eekhoorns, vogels en allerlei bosdieren tegen. 

’s Ochtends neemt ze altijd stiekem wat brood mee om de verschillende dieren te voeren en ’s avonds plukt ze enkele bloemen om haar mama te verrassen. 

Fien geniet elke dag zo hard van haar wandeling dat ze soms wel een half uur eerder naar school vertrekt. Zo kan ze wat langer naar de dieren kijken. De vogeltjes zijn haar favorieten. Hun gezang zorgt voor leuke muziek onderweg. 

Fien ontmoet een vriend

Vandaag is het koud. Fien heeft een extra dikke jas aangetrokken en haar warme wanten aangedaan. 

Met een rode neus wandelt ze haar vaste route door het bos wanneer ze 
 plots een klein vogeltje op het pad ziet liggen.

“Wat doe jij hier, vogeltje?” vraagt ze bezorgd. Het vogeltje jammert. “Mijn boom is verdwenen en nu weet ik niet meer op welke tak ik moet gaan zitten.” 

Fien kijkt in het rond en trekt grote ogen. De helft van het bos is verdwenen! Waar moeten al die dieren nu naartoe, vraagt ze zich af. 

Pepijn komt eraan

Dan komt Pepijn, Fien's klasgenoot, aanfietsen. Hij is ook op weg naar school. Wanneer hij Fien ziet, stopt hij met fietsen en vraagt wat er aan de hand is. 

Fien wijst naar het arme vogeltje op de grond en zegt: “We hebben meer bomen nodig! De vogels kunnen niet meer zingen en de eekhoorns niet meer klimmen.” 

Pepijn fronst. Hij rijdt graag met zijn fiets door het bos. Zeker wanneer hij egels of vleermuizen kan zien. 

Zonder bos hebben die dieren geen plek meer om te wonen. En dat willen Fien en Pepijn niet.

Fien en Pepijn schrijven een brief... aan de Kerstman

“Ik heb een idee!” zegt Pepijn. “De Kerstman weet vast wat we kunnen doen.” 

En dus schrijven Fien en Pepijn een lange, mooie brief naar de Kerstman. Ze vertellen over de stoere vleermuizen die ondersteboven hangen en de kleine vogeltjes die zo fijn zingen. 

Fien schrijft hoe ze haar mama elke avond verrast met mooie bloemen uit het bos. Pepijn tekent een egel. Op het einde van de brief vragen ze de Kerstman om hulp. Misschien weet hij wel hoe ze het bos kunnen redden. 

Daarna vertrekken ze samen naar school.

Een grote verrassing

Op weg naar huis wandelen Fien en Pepijn samen door het bos. Ineens zien ze voetstappen in de sneeuw. Ze lijken wel van rendieren afkomstig te zijn. Zou de Kerstman hun brief nu al ontvangen hebben? 

“Ho, ho, ho!” Ze draaien zich om en zien de Kerstman vrolijk lachen in zijn magische slee. Hun mond valt open. Snel lopen ze naar hem toe. 

“Stap maar in!” zegt de Kerstman. “Wij hebben werk te doen vandaag.” 

Fien en Pepijn stappen in de slee en de rendieren beginnen te trekken. Samen vliegen ze tot boven het bos en nog hoger.

Een magische kerst

“Hier, ik heb zaadjes mee die jullie over het hele land kunnen verspreiden!” zegt de Kerstman, en hij geeft hen enkele grote zakken. 

Fien en Pepijn beginnen flink in het rond te strooien. Hier en daar groeit al een boom! 

“Kijk daar!” roept Pepijn, en hij wijst naar een piepklein huisje onder hen. “Dat is mijn huis!” 

Fien lacht. Samen strooien ze verder en zien de wereld onder hen een beetje groener worden. In de verte beginnen de vogeltjes te zingen.

Ook fan van het bos?

Fien en Pepijn houden, net zoals veel andere kinderen, van het bos. Bossen zorgen er niet alleen voor dat (bedreigde) dieren een thuis hebben. Bomen zorgen voor biodiversiteit, leven op aarde en een natuurlijker ecosysteem. Wist je dat er elk jaar gemiddeld 7,5 miljoen hectare bos verdwijnt? Dat is een trieste zaak. Bij Infino vinden wij het belangrijk dat elk kind kan opgroeien in een duurzame en verantwoordelijke samenleving. Daarom hebben we besloten om bomen te planten! 

Ontdek hoeveel bomen we al geplant hebben samen!

We planten bomen

Sinds 2021 plant Infino voor elke aangesloten baby een boom in het bos van Saint-Michel Freyr. Deze aanplantingen worden uitgevoerd in samenwerking met Nassonia, een project voor het co-beheer van het staatsbos van Saint-Michel door de Dienst Natuur en Bos (DNF) van de Service Public de Wallonie (SPW) en de Stichting Pairi Daiza.

Het doel? Het bos van morgen mee opbouwen door meer veerkrachtige bomen te planten die bestand zijn tegen de klimaatverandering om een duurzame toekomst voor de planeet... en voor onze kinderen te verzekeren. 

In 2021 zal Infino 13.000 bomen hebben geplant. In 2022, 4.700 bomen. En in 2023, 4.500 bomen. Dat maakt een totaal van 22.200 geplante bomen tot nu toe!


Alles over Infino's bomen

Deel ons kerstverhaal

FAQ

Hoe kunnen we jou helpen?

NOG MEER INSPIRATIE

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.