Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Er was eens... 

... een meisje, ze heette Fien. Ze hield van de natuur en was al uren op zoek naar de mooiste schelp van de zee. De meeuwen waren haar al zo gewoon, dat ze tot aan haar voeten kwamen. Het was winter en de avond viel.

Plotseling zag Fien boven het wiegende water van de zee een stipje. Het stipje werd groter en groter. Nee toch! Was dat ... de KERSTMAN? Jawel. De Kerstman landde op het strand met zijn slede en zijn zes rendieren.

"Wie ben jij?", vroeg de Kerstman.
"Ik ben Fien", antwoordde Fien een beetje verlegen.
De Kerstman krabde zich in de baard: "Wat doe jij hier op het strand?"

"Ik ben op zoek naar een kerstcadeautje voor de mensen die ik graag zie", zei Fien.
"Hohoho", sprak de Kerstman zachtjes. "Dan weet ik wat!", riep hij plots uit. "Ik neem je mee naar mijn huisje en stel je voor aan mijn gezin! Samen kunnen we vast een leuk ideetje bedenken."
Fien zei niet nee en klom meteen in de slee.

Ze vlogen zo'n half uur door het luchtruim, hoger dan de wolken. Hoger dan de vliegtuigen zelfs. Tot ... Fien in slaap viel. Toen ze wakker werd, had de Kerstman zijn slede al geparkeerd voor een houten huisje waarin licht brandde.

De Kerstman duwde de deur open. Aarzelend en verlegen ging Fien naar binnen. Daar stond mama Kerstman, en aan haar voeten een baby. Dat moest baby Kerstman zijn, raadde Fien, want de baby had ook een witte baard en een kerstmuts.

Het werd de gezelligste avond ooit in het leven van Fien. Ze aten, dronken en knutselden met lijm en papier een rendier met een rode neus. Ondertussen vertelde de Kerstman de wildste verhalen. Fien speelde met baby Kerstman, die luid kirde. Tot mama Kerstman hem in bed stopte. Toen werd het ernstig.

"Wat wil je later graag doen, Fien?", vroeg de Kerstman en hij keek Fien onderzoekend aan.

"Ik wil kinderen helpen, Kerstman! Kinderen moeten kunnen groeien en spelen en niets tekort hebben. En ik wil ook voor de planeet zorgen! Want kinderen moeten gezonde lucht kunnen inademen en in het gras rollen en in bomen klimmen."

De Kerstman wreef zich in de baard en tuurde nadenkend door het kleine raampje.

"Ik weet iets", zei hij plots. "Ik breng je terug naar huis, en we richten een plek op waar je centjes kan uitdelen aan kinderen en waar je ook kan zorgen voor de natuur en voor de toekomst van de kinderen. Wat denk je?"

"Jaaaa!", riep Fien uitbundig.
"En hoe gaan we die plek noemen?", vroeg Fien.
"Iets met Fien, misschien?", opperde de Kerstman.

"INFINHOHOHO!", schaterde Fien.
"Goed idee!", zei de Kerstman en zijn buik schudde van het lachen.

nOg meer inspiratie

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.