Hi, we zijn Infino... Psstt.. onze service is afhankelijk per regio. Pick je regio, dan krijg je content op maat.

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
  • Home
  • Bedrijfsfonds Infino Pelicano

Het bedrijfsfonds Infino-Pelicano is een feit

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) krijgt een hele nieuwe dimensie. Infino doet veel voor kinderen en het klimaat, maar dit jaar gaat Infino een stapje verder….

Wij kondigen jullie met trots de oprichting van ons ‘BEDRIJFSFONDS INFINO-PELICANO’ aan. Dit bedrijfsfonds hebben we opgericht in samenwerking met Stichting Pelicano.

Steun je ook?

Samen een eind maken aan kinderarmoede

De feiten over kinderarmoede

1 op 5 kinderen kan nooit mee op uitstap met de klas. 1 op 5 kinderen zit soms met een lege brooddoos in de refter. 1 op 5 Belgische kinderen groeit op in kinderarmoede. Dat zou geen enkel kind mogen meemaken, want geen enkel kind kiest voor die armoede. Allemaal samen kunnen we die cirkel van kinderarmoede doorbreken. Als ouder, als grootouder, als mens, als maatschappij. Want elk kind verdient dezelfde kansen.

Neem vandaag nog een Pelicanokind onder je vleugels

Stichting Pelicano wil dat probleem aanpakken en liefst ook oplossen, met de hulp van Infino. Door aandacht te vragen voor de situatie van die kinderen tijdens de Week tegen Kinderarmoede. Maar vooral door zo veel mogelijk kinderen aan voeding, kleding en gezondheidszorg te helpen. Daar kan jij ook aan meehelpen. Want elke euro die je aan Stichting Pelicano geeft, gaat rechtstreeks naar het welzijn van de kinderen. Schenk een kind een zorgeloze jeugd, jouw bijdrage maakt het verschil tussen een volle of minder volle brooddoos voor een Pelicanokindje. 

Hoe kan ik een verschil maken?

1. Snel, via de betaalapp van je smartphone:

2. Online via dit formulier. 
3. Via overschrijving.

Stort een gift via IBAN BE19 0689 4119 9212
Mededeling: ‘Samen met Infino voor Pelicano’

Download onze folder

Waarom is de strijd tegen kinderarmoede zo belangrijk?

Een kloppend hart voor kinderen

Infino wil zich op de markt profileren en een verschil maken en dit onder meer met één van haar strategische doelstellingen, met name ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO) .

In eerste instantie moet elk van ons zich dagdagelijks bewust zijn van onze rol in de maatschappij: onze kernactiviteit, dienstverlening rond gezinsbijslagen, is een dienst van algemeen maatschappelijk belang. Als dienstverlener en uitbetaler van gezinsbijslagen dragen wij bij tot de ontwikkelings- en ontplooiingskansen van kinderen. Wij zijn fier een dergelijke rol te mogen opnemen!

Hoe kunnen we “maatschappelijk verantwoord ondernemen” nog scherper stellen naar onze stakeholders (klanten, partners, leveranciers …) toe? Hoe kunnen wij onze bijdrage aan de samenleving nog concreter maken?

Alhoewel Infino niet de mankracht en de middelen heeft om grote campagnes op te zetten, proberen wij toch een verschil te maken door de volgende acties:

We planten een bos
Infino plant een bos van wel minstens 10.000 bomen. Dit doen we samen met het Project Nassonia. Zij helpen oms bij  de selectie van de boompjes, de omheining en het planten. Je vindt ons bos binnenkort in de streek van Saint-Hubert.
Eens gaan kijken?
10 kindjes levenslang vooruit geholpen
Eind 2020 heeft Infino een gift gedaan aan de Stichting Pelicano. Door deze donatie helpt Infino 10 kinderen in kansarmoede tot ze starten op de arbeidsmarkt.
Wat doet Stichting Pelicano?
Inclusiviteit en anti-discriminatie
Elk kindje telt! Daar zijn we duidelijk in. Al onze tips en alle communicatie wordt gevoerd vanuit een neutrale en oprecht empathische positie.
Over ons
Even concreet

Hoe zal het doneren op het Infino Bedrijfsfonds precies verlopen?

Vanaf vandaag is op de Infino website een dedicated pagina terug te vinden zijn omtrent MVO waarbij er via een knop ‘Ik wil een kindje steunen’ rechtstreeks kan gedoneerd worden. Doneren kan door het formulier in te vullen en het geld direct over te maken via een QR code of kaartlezer.

Weet dat elke gift van minstens 40 euro fiscaal aftrekbaar is.

Hoe gaan we er voor zorgen dat ons bedrijfsfonds opnieuw een aantal kansarme kinderen kan begeleiden en hen een kans kan geven om een plaats te verwerven in de maatschappij?

  • Zoals vorig jaar, zullen wij eind dit jaar per medewerker een bedrag van 50 EUR overschrijven op ons bedrijfsfonds
  • Partners, leveranciers, … zullen informatie ontvangen over ons bedrijfsfonds
  • Flyers zullen voorzien worden met een QR-code
  • Je kent wellicht wel iemand die regelmatig een donatie doet aan een goed doel – je kan hen over ons bedrijfsfonds vertellen en hen één van onze flyers bezorgen
  • Je hebt iets te vieren en weet niet wat je als geschenk moet vragen – je mag altijd ons bedrijfsfonds als optie voorstellen
  • In 2022 zullen we een 2-tal campagnes opzetten ten voordele van ons fonds (bv. verkoop van pralines of dergelijke). Jullie voorstellen zijn zeker welkom!

Samen durven groeien

Wij willen ons bedrijfsfonds zichtbaarheid geven, resultaten communiceren en ook vieren!

Deel jullie ideeën en realisaties!

Draag je ook bij?

Elk beetje helpt. Wil je ook bijdragen tot het bedrijfsfonds van Infino en Stichting Pelicano? Top! Charity Fund !