youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog chevron right Gezondheid

Kwetsbare kinderen helpen, een gedeelde missie

01 januari 0001

Stichting Pelicano en Infino slaan de handen in elkaar

Wij willen bij Infino een kinderbijslagfonds zijn dat dicht bij de families staat. Zo willen we dat elk kind zijn of haar plaats in de maatschappij vindt. Daarom helpen we ouders dagelijks door de kinderbijslag tijdig en correct te betalen. We willen echter nog een stap verder gaan…

Daarom hebben we eind 2020 besloten om een partner van Stichting Pelicano te worden. 

Wat doet Stichting Pelicano?

Deze stichting werd in 2008 opgericht om de kinderarmoede in België te bestrijden. Helaas leven in ons land en op dit moment een 400.000 kinderen in armoede. Wij vinden het belangrijk dat elk kind dezelfde kansen in het leven krijgt. 

Daarom organiseert Stichting Pelicano activiteiten en zamelt ze giften in die haar in staat stellen om kwetsbare kinderen te helpen een fatsoenlijk leven te leiden. Ook gaat de stichting, als het kind eenmaal hulp heeft gekregen voor zijn of haar noodzakelijke behoeften, nog verder door te zorgen voor opvolging tot het kind zijn of haar studie heeft afgerond. Want naast de basisbehoeften biedt Stichting Pelicano de kinderen ook hulp bij hun opleiding, zodat ze uiteindelijk een diploma kunnen behalen. Op deze manier kan elk kind een rol spelen in onze samenleving.

Hoe helpt Stichting Pelicano kwetsbare kinderen?

Om te weten te komen welke kinderen hulp nodig hebben, doet de stichting allereerst een beroep op scholen, OCMW's en het ministerie van Sociale Zaken. Zodra deze kinderen zijn geïdentificeerd, kan Stichting Pelicano haar actieplan uitvoeren. 

De eerste fase van dit plan is om de meest dringende problemen van het kind op te lossen; namelijk voeding, kleding en gezondheid. Hiervoor stuurt de stichting niet alleen geld naar de zorgpartners, maar betaalt ze ook rechtstreeks de onderwijskosten of de medische kosten.

Als aan deze basisbehoeften is voldaan, blijft de stichting voor het kind zorgen door bijvoorbeeld de kosten te betalen voor deelname aan de activiteiten van een jeugdbeweging of sportclub. Naschoolse activiteiten zijn ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. 

Agnes Hertogs

CEO Infino


Hoe kan Infino Stichting Pelicano helpen?

Infino schonk per medewerker € 50 aan Stichting Pelicano. Zo kwamen we tot een gift van € 10.000, genoeg om tien kinderen een jaar lang te helpen. 

Hoe gaat Stichting Pelicano deze gift gebruiken?

Met dit geld kunnen 10 Pelicano-kinderen een heel jaar lang hulp krijgen. Hulp voor hun basisbehoeften zoals: warme maaltijden, kleding, bezoeken aan gezondheidsprofessionals. Als dit jaar voorbij is, engageert Stichting Pelicano zich om verder in te staan in de financiële ondersteuning totdat het kind zijn diploma op school behaald heeft.

Wat zegt Stichting Pelicano?

Ook Stichting Pelicano berichtte over onze samenwerking. Je kunt het bericht lezen via de knop hieronder.

Naar de blog

Wil je ook deel uitmaken van het avontuur? 

Geef je om het lot van kansarme kinderen? Wil je ook kinderen helpen die in België wonen en geen toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om zich in het leven te ontwikkelen? Aarzel niet om contact op te nemen met Stichting Pelicano. Op hun website vind je meer informatie over de geschiedenis en vooral de toekomst van de stichting. 


Stichting Pelicano - Samen kinderarmoede bestrijden in België.

Bezoek de website van Stichting Pelicano, onze partner in de strijd tegen kinderarmoede.

Meer over Stichting PelicanoDeel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.