Hi, we zijn Infino... Psstt.. onze service is afhankelijk per regio. Pick je regio, dan krijg je content op maat.

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Infino plant bomen

Infino wil alle kinderen tijdens hun ontwikkeling op zoveel mogelijk vlakken ondersteunen. Niet alleen bij het voorzien van een financieel duwtje door het Groeipakket of startbedrag maar ook bij het bevorderen van hun levenskwaliteit en toekomst

Kinderen willen groeien in een wereld waarin ze alle mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien. En dat willen wij ook! 

Onze eerste bomen zijn geplant!

Op 27 november 2021, plantten we de eerste 100 van maar liefst 13.000 bomen in het bos van Nassonia. Al onze medewerkers waren bereid om een handje toe te steken. Omwille van Corona, kwamen we in beperkte kring. Enthousiaste ouders en hun kinderen staken de spade in de bevroren grond.

Lees meer over dit event in deze blog

Bekijk hier de foto's

Samen duurzaam durven groeien

Om onze jongsten een groene en gezonde toekomst te geven, neemt Infino haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op, zowel op economisch als sociaal én op ecologisch vlak. We kijken bewust verder dan vandaag en zetten in op een duurzame weg. Hoe? We planten bomen in samenwerking met Nassonia.

‘Samen groeien’ is onze baseline en die geldt net zozeer voor dit initiatief dat uitmondt in het planten van duizenden nieuwe bomen!

We willen niet enkel instaan voor stipte en correcte uitbetalingen van het startbedrag of kraamgeld en het Groeipakket of kinderbijslag. De wereld verbeteren in het teken van onze kinderen staat ook hoog op onze agenda.

Agnes Hertogs

CEO van Infino

Waarom planten we bomen? Wat doen die bomen voor het klimaat en voor jou?

Bomen zijn vriendelijke groene reuzen. Elk jaar verdwijnt er gemiddeld 7,5 miljoen hectare bos. Jawel, je leest het goed. Dat is een trieste zaak, want bomen zorgen voor biodiversiteit, leven op aarde en een natuurlijker ecosysteem. Bomen zorgen ook voor jou én je kinderen:

 • Bomen zorgen voor verkoeling tijdens de hele zomerdagen.
 • Wortels van bomen houden water vast en geven zo minder kans aan wateroverlast.
 • Insecten, vogels en andere diersoorten genieten van een leven in en rondom bomen. Psst, vogelgeluiden maken mensen gelukkig. We genieten allemaal van meer groen.
 • Wandelen in het groen verlaagt je bloeddruk, verhoogt je serotonine (gelukshormoon) en geeft meer zuurstof in je bloed.

Waarom is dit zo belangrijk voor Infino? 

De vraag is vooral: waarom is dit niet de hoogste prioriteit voor iedereen
Onze missie is elk kind een eerlijke en gelijkwaardige kans geven, ook als we er niet meer zijn om voor ze te zorgen. We lenen de planeet van onze kinderen. Die verantwoordelijkheid kunnen we beter invullen. Daar kunnen we iets aan doen, dachten we.  

We erven de planeet niet van onze ouders. We lenen haar van onze kinderen.

Frederik Backman

Auteur

Hoe het allemaal begon...

Wil je lezen hoe het allemaal begon met onze boompjes? In deze eerste blog kun je onze boompjes zien groeien. Neem zeker eens een kijkje!

Ik wil deze blog lezen

HOe? Waar? Wanneer?

Praktische informatie 

 In samenwerking met project NASSONIA 

 • Beheerd door de Pairi Daiza Foundation en Wallonië (le Département de la Nature et des Forêts du Service Public de Wallonie)
 • Bos: Saint-Michel-Freyr 
 • Habitat voor bedreigde dieren en plantensoorten 
 • Duurzaam ecosysteem verder uitbouwen en opvolgen 
 • Infino is de eerste partner die zich aansluit bij dit project

Meer lezen over het bos van de toekomst?

Waar kun je onze bomen bewonderen? 

De bomen zijn verspreid over twee locaties in het Nassonia-bos, vlak naast het wandelpad. Je hebt tijdens de wandeling dus een goed zicht over het bos. De andere percelen zijn niet toegankelijk voor wandelaars om de rust van de fauna te waarborgen, maar we zullen regelmatig foto's delen op onze site.  

 • Het wandelpad is vrij toegankelijk. De routebeschrijving vind je hier. 
 • 2 locaties (op een 10-tal meter van elkaar) liggen langs het wandelpad 
 • Op de “parking du Crie du Fourneau Saint-Michel” zullen indicaties worden aangebracht waar de Infino-locaties zich bevinden 
 • Een mooie wandeling van ongeveer 3 kwartier om er te geraken 
 • Niet ver van het vertrekpunt groeit “Chêne Michel”, één van de oudste eiken in het bos. Chêne Michel staat er al sinds 1750.  

Wat is de planning? 

 • 13.000 kleine eikjes en esdoorns zijn momenteel aan het groeien in het bos
 • Ze werden geplant op 27 november 2021, toen ze 30 cm groot waren
 • De herfst is het ideale seizoen om bomen te planten 
 • Eerst zullen de eikjes nog achter een hek staan, zodat ze beschermd zijn tegen herten, everzwijnen en andere bedreigingen 

We kijken ernaar uit om onze boompjes samen met jullie te zien groeien.

Op wandel met Gérard Jadoul, de gids en "boswachter"

 

We geven ook graag inspiratie

Een duurzame uitbetaler voor je startbedrag

Bij Infino willen we elk kind een plaats geven in een duurzame wereld. Daarom planten we in 2021 een heus Infino-bos! Voor elk kindje dat in 2021 geboren wordt, planten we een boom in dit bos. Jouw kindje kan dit bos dus helpen groeien.

Vraag je startbedrag / kraamgeld aan en wij planten een boom.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.