Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

Onze bomen zijn geplant!

Bij Infino willen we dat elk kind opgroeit in een duurzame samenleving. Daarom hebben we besloten bomen te planten in het bos Saint-Michel Freyr, in samenwerking met Nassonia, een project dat gezamenlijk wordt beheerd door de Dienst Natuur en Bos (DNF) van de Service Public de Wallonie (SPW) en de Pairi Daiza Foundation.

Tot nu toe hebben we in totaal 22.200 bomen geplant:

  • 13.000 bomen op 27 november 2021
  • 4 700 bomen op 26 november 2022
  • 4.500 bomen op 25 november 2023
Ontdek hieronder hoe een plantdag met Infino werkt! En misschien ga je de volgende keer wel mee... Je zult niet teleurgesteld worden.

Goed begonnen, is half gewonnen

Eerst verzamelde iedereen voor een heerlijk ontbijt: sinaasappelsap, warme chocolademelk, croissants... Met een volle buik gingen we op weg: een klim van 4 km (lichte helling) om enkele boompercelen van Infino te bereiken. Onderweg leggen de boswachters ons uit hoe het ideale bos van de toekomst eruit zou moeten zien. 

Om een bos veerkrachtiger en duurzamer te maken, moet het een grotere diversiteit aan bomen bevatten. Eiken en esdoorns zijn bijvoorbeeld veel beter bestand tegen klimaatverandering.

2021Arbres neige2022

De aanplanting

Eenmaal aangekomen bij het omheinde perceel, nam Agnes, onze CEO, het woord om ons eraan te herinneren hoe belangrijk het is om deel te nemen aan dit prachtige project:

           Door bomen te planten zetten we ons in voor de toekomst van onze kinderen en dragen we ons steentje bij aan de strijd tegen milieuproblemen. Bovendien is er een parallel tussen deze jonge bomen en onze wens om kinderen te helpen goed op te groeien: in beide gevallen kunnen we zien hoe ze groeien, hoe ze elkaar ondersteunen om in de best mogelijke omstandigheden te groeien.

         

Agnes Hertogs

           

CEO Infino

Na deze toespraak gaan we aan de slag! De boswachter geeft ons een praktische demonstratie van hoe je een boom plant, terwijl hij de principes van een duurzaam ecosysteem uitlegt.

Gewapend met een spade planten we elk tien bomen in groepjes van vier. We graven een gat, planten de boompjes en stampen de aarde in... in de hoop dat elke geplante boom sterk en mooi zal worden...  

2021
Arbres neige

2022

2023

De terugkeer

Na een uur hard werken is het tijd om terug te gaan... Veel sneller dan de klim, natuurlijk! Toen we aankwamen, stond er een lekker buffet op ons te wachten: taarten, fruit, sapjes, enz. voor een gezellig moment.

Onze bomen groeien goed!

In mei 2024 maakten we een wandeling in het bos van Saint-Michel Freyr, vergezeld door collega's en gezinnen, om te zien hoe goed onze bomen gegroeid waren. En wat een verrassing was het om te ontdekken hoe hoog sommige bomen waren! Sommige waren al groter dan wij.

Bekijk onze video's


2022

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.