YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

Onze bomen zijn geplant!

Op 26 november 2022 hebben we voor de tweede keer bomen geplant in het bos van Saint-Michel Freyr, in samenwerking met Nassonia. Het verslag van de eerste planting vind je hieronder.

Op 27 november 2021 plantten we onze eerste bomen in het Nassonia-bos. Nathalie heeft een verslag geschreven over deze mooie dag. Meer informatie, tekst, foto's en video's vind je hieronder. Dus iedereen kan er nu al van genieten!

Ochtendstond heeft goud in de mond

Zaterdagochtend, de zon komt op en de lucht kleurt van prachtig roos naar blauw. De thermometer flirt met het vriespunt. We worden allen verwacht in de Auberge du Prevost waar een warme tas chocomelk en een croissant ons de nodige energie geven om de klim aan te vatten.

Volle overtuiging beginnen we eraan, 4 km een lichte klim om het Infino perceel te bereiken. Ondertussen leren de gidsen van Nassonia ons hoe het bos van de toekomst er zal moeten uitzien. Er moet meer diversiteit in de bomen komen, nieuwe bomen, zoals eiken en esdoorns, die meer bestand zijn tegen het gewijzigde klimaat. Vandaag planten we de eerste 100 boompjes van de in totaal 13000 stuks.

De eerste sneeuw

Tijdens de wandeling ruilen we de zon in voor een eerste sneeuwtapijt. Ons afgebakend perceel ligt onder een mooi laagje sneeuw. We worden welkom geheten door de Agnes. Ze verduidelijkt hoe we met het planten van deze bomen inzetten op de toekomst van onze kinderen en zo onze bijdrage leveren in de strijd tegen de milieuproblematiek.

Wat zo bijzonder mooi is, is dat de vergelijking tussen deze jongen boompjes, de diversiteit, hoe ze elkaar ondersteunen in de groei, hoe ze beschermd worden en in de best mogelijke omstandigheden groot worden, zo mooi parallel loopt met onze aanpak naar kinderen toe.

Gerard Jadoul van Nassonia – een project van Waalse overheid en foundation Pairi Daiza – toont ons niet enkel hoe we praktisch aan het werk moeten, maar licht ook het duurzaam ecosysteem toe. Samen met partners zoals Infino, kan het natuurbehoud maximaal ontwikkeld worden en kan de mens opnieuw verbinden met de natuur.

De eerste boomdiploma's

En dan begint het echt werk. Gewapend met een schop, veilig in groepjes van vier, planten we elk 10 boompjes: de kinderen samen met mama's en papa's of ook omgekeerd. Er wordt gegraven, geplant en aangestampt. De kinderen ontvangen nadien een heus boomdiploma.

Na een half uurtje hard labeur, begint de afdaling. Veel sneller dan het klimmen. Allicht speelt het vooruitzicht op een warme tas soep in het voordeel. Een lekker Ardens buffet vol lokale specialiteiten, incl. bier wacht ons op.

Er wordt (lang en)  gezellig nagepraat terwijl de jonge planters hun diploma ontvangen.

Op alle vlakken een er geslaagde dag. We kijken nu al uit naar het vervolg in de lente!

2021

2022

2021

2022

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.