Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Saint-Hubert: activiteiten in de buurt

Wat is er te doen in Saint-Hubert?

Eerst en vooral kun je natuurlijk een wandeling maken tussen de bomen die wij plantten in de omgeving van deze grote Ardense stad. Ja, voor elk pasgeboren kind dat zich bij ons aansluit, plant Infino een boom in het hart van het bos Saint-Michel Freyr. Onze boompjes hebben uiteraard veel liefde en bezoek nodig. 😉 En gelukkig hoef je niet enkel voor een - weliswaar prachtig - bos naar Saint-Hubert te trekken.

Hieronder vind je tal van redenen om een paar dagen in deze streek te spenderen. We vonden heel wat activiteiten, die ook geschikt zijn voor kinderen!

Een dagje met de familie in de Ardennen

We stippelden de ideale dag uit. Droom je even met ons mee?

1. Begin je dag met een heerlijke boswandeling 

Eenvoudig en subliem, het bos van Saint-Michel Freyr heeft enkele mooie verrassingen in petto. Kies een vertrekpunt en download hieronder onze kaarten.

Vertrekpunten:

Onze wandelroutes

Neem de tijd, laad je batterijen op en geniet van de eenvoudige geneugten van de natuur... Houd de ogen open, misschien kom je wel een wild dier tegen (eend, kikker, hert...). Kijk bij aankomst naar de bomen die we geplant hebben ter ere van de baby's die in 2021 bij ons aangesloten zijn.

Psstttt... aarzel niet om een pauze te nemen voor onze bomen (die ook een beetje van jou zijn) om een leuk souvenir te bewaren. En als je zin hebt, stuur ons dan je foto via ons contactformulier. We horen graag over je ervaring 😉

Staat er ook een boom voor jouw baby?

Is je kindje geboren in 2021 en ontving je je kraamgeld van Infino? Dan staat er voor jouw lieve schat ook een boompje tussen! Ga gerust op zoek naar de allermooiste, die is vast en zeker voor jouw kind. 😉 Psst, ook voor de komende kindjes (geboren in 2022) zullen we een boom planten.

Een nieuw kindje, een nieuwe boom!

2. Kies een activiteit uit de lijst hieronder

Wij hebben diverse leuke (en leerzame) activiteiten in de regio gezocht en getest. Er is voor elk wat wils. Je zult zeker iets vinden voor jou (en je kroost) 😉 En ontdek de verborgen schatten en lokale specialiteiten van onze Ardennen... Om van te smullen!

3. Geniet!

Niet te missen activiteiten in de buurt van Saint-Hubert

Dit zijn alvast onze favorieten:

1. Het provinciaal domein van het bos Saint-Michel

Duik in het hart van het plattelandsleven in het verleden en ontdek een uitzonderlijk erfgoed door het Ardense woud. Naast zijn prachtig bewaard gebleven groene omgeving, bestaat het Domein uit 2 musea: 

 • Le Musée du Fer: Kom alles ontdekken over ijzer en staal. Er is een tentoonstelling en ook ruimte voor interactie, zowel fysiek - warm je spieren al maar op - als via een videoscherm.
 • Le Musée de la Vie rurale en Wallonie : Een openluchtmuseum van maar liefst 40 hectare. Een kleine school, een kapel, een drukkerij, broodovens... Kom meer te weten over het leven van onze voorouders op het platteland.

Afhankelijk van het tijdstip van je bezoek kan je ook genieten van een tijdelijke tentoonstelling.

Meer info over de musea

2. Euro Space Center

Wil je - voor één dag - astronaut worden? Dit themapark is de place to be voor een unieke ruimte-ervaring. Ga op een missie en vlieg de ruimte in. Krijg een training als een echte astronaut, via proeven van bekwaamheid, simulators (toegankelijk voor kinderen vanaf 1,10 m), een ruimtereis...

Oneindig ver en verder!

3. Het wildpark van Saint-Hubert

Houdt je kroost van dieren? Goed nieuws. Het wildpark van Saint-Hubert is de ideale plaats voor een wandeling, in een beschermd natuurgebied, terwijl je verschillende diersoorten observeert (zoals herten, hinden, reekalfjes, vossen, wilde zwijnen, boerderijdieren...). In bepaalde perioden van het jaar kun je zelfs de moeders met hun jong zien! Smelt je ook al bij die gedachte?

Ik wil diertjes zien!

4. Het provinciaal domein van Mirwart

Natuurliefhebbers kunnen ontsnappen naar een ongerepte groene omgeving met uitzonderlijke flora en fauna. Op maar liefst 1350 hectare, kan je verschillende schatten ontdekken: 

 • 35 vijvers met een forellenkwekerij
 • Een educatieve bijenstal
 • Een prachtig bos van beuken, eiken, douglassparren, sparren en lariksen
 • 2 kleine beekjes
 • Een opmerkelijk historisch erfgoed (hoogoven, ijshuis, oude brug, enz.)

Een plek die echt een bezoekje waard is voor het plezier van jong en oud!

Ik wil naar deze magische plek

5. De basiliek van Saint-Hubert

De basiliek van Saint-Hubert, een uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, is een van de indrukwekkendste basilieken van Europa. Dit belangrijke bedevaartsoord, opgericht ter ere van Saint-Hubert, patroonheilige van de jagers, zal je verleiden met zijn elegantie. Je kunt kiezen tussen een rondleiding met gids of op eigen houtje op pad gaan, vergezeld van een audiogids en verklarende brochures.

Hallelujah! 

6. La Fonderie de Tellin

Bezoek aan de gieterij van Tellin, een geklasseerd industrieel erfgoed, om het werk van de meester-gieters, de kunst van het klokken maken en de symboliek van de klokken te ontdekken. De verloren wastechniek, de houten kraan en de galmoven zullen geen geheimen meer hebben. Een rondleiding, een korte film en diverse activiteiten voor kinderen zijn ter plaatse beschikbaar (op aanvraag).

Ik wil dit ontdekken


7. Het park Kaolin : "le Sentier des Nutons"

Le Sentier des Nutons biedt een ludiek parcours van 1,8 km rondom een meer in een bosrijke omgeving, dat volledig is toegewijd aan deze Ardense kabouters. 

Laat je onderweg verrassen door een slapende kabouter naast een vos, een andere die naar het water staart vanaf zijn stenen voetstuk, of een derde zittend voor zijn hol met een verzameling grote schoenen. Rust overheerst in deze groene omgeving, en kinderen opgelet: misschien zie je in het struikgewas wel een kabouter wegduiken.

Ik wil kabouters zien

8. Steun de lokale horeca

Uiteraard krijg je op zo'n drukke dag honger en dorst. Verwen je smaakpapillen met een gastronomische pauze. Je smult 100% lokaal van heerlijke streekproducten. Deze twee "herbergen" konden ons alvast bekoren:

L’Auberge du Prévost (voor de honger)
L'Estaminet Al’Pèle (voor de dorst)


Krijg je zin om te vertrekken? Inpakken maar! En wij keren regelmatig terug. Wie weet, komen we elkaar wel tegen. 😉 

Is Saint-Hubert toch wat ver? We geven heel wat andere suggesties in onze rubriek Vakantie en vrije tijd. Want je zorgen maken of vervelen, dat zou zonde zijn...

Sluit je nu aan bij Infino

 • Geen onderbreking in betaling
 • Tijdig en correcte uitbetaling
 • Persoonlijk advies
Ik sluit nu aan bij Infino

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.