YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Fien-en-pepijn
  1. Home
  2. Over Infino
  3. Bedrijfsfonds Infino Pelicano
  4. Fien en Pepijn

Er was eens... Fien 

Ken je Fien? Fien is de flinkste van de klas. Of toch zeker de stilste. Ze houdt van lezen en naar de wolken staren.

Elke ochtend wandelt ze twee kilometer naar school. En elke avond terug. Tenzij er een kat passeert of ze nog ergens bloemen wil plukken voor haar mama, dan maakt ze - geheel per ongeluk - een ommetje.

Fien en haar mama hebben geen televisie. Vaak lezen ze een boek, samen in bed, tot ze in slaap vallen.

Er was eens... Pepijn

Nog niet van Fien gehoord? Dan ken je Pepijn misschien wel. Pepijn is een vrolijke, lieve kerel die houdt van dansen en wetenschap.

Pepijn arriveert al jarenlang op school met zijn trouwe fiets. Hij is er zo aan gehecht dat het hem niet kan schelen dat die fiets eigenlijk te klein en te roestig is. Hij haalt er soms wel 25 kilometer per uur mee. Dat is heel snel.

's Avonds kijkt Pepijn graag Stranger Things op Netflix, met zijn zusje.

Er waren eens.... twee klasgenoten

Jij had het vast al begrepen: Fien en Pepijn zitten in dezelfde klas. Beste vrienden zijn ze niet.

Fien vindt Pepijn veel te luid en te wild. Pepijn heeft niet echt een mening over Fien. Hij noemt haar "die stille", maar bedoelt daar niets slechts mee.

Fien en Pepijn zitten in dezelfde klas. Meer niet. Ze vermijden elkaar zoveel dat kan.

Er was eens... een ongeluk

Op een ochtend is er echter geen vermijden meer aan. Fien loopt vrolijk - met haar armen vol versgeplukte bloemen en haar hoofd in de wolken - een kat achterna.

Pepijn stuift net op dat moment aan wel 26 (!) kilometer per uur een heuvel af.

Onvermijdelijk: CRASH!

Er was eens... een geheim

Fien en Pepijn liggen op het gras. Overal om hen heen liggen bloemen, opengevallen boekentassen, boeken en boterhammendozen. Ze controleren - eerst bij zichzelf en dan bij elkaar - of het nergens pijn doet. Gelukkig niet.

Fien wil de weggeslingerde spullen oprapen en terug in Pepijns boekentas stoppen. Pepijn roept "nee, laat maar!"

Maar Fien vindt het een kleine moeite en raapt Pepijns boterhammendoos op. De doos is gebarsten. Er zit niets in.

"Je hebt niets gezien, oké?" snauwt Pepijn. Fien rent weg.

Er waren eens... twee vrienden

Die avond vertelt Fien alles aan haar mama. Samen stappen ze naar school, waar ze hun verhaal doen tegen de directeur.

Enkele weken later ziet Pepijn hoe de juf stiekem een goedgevulde boterhammendoos in zijn boekentas stopt. Zijn blik kruist die van Fien. Die zet haar meest stoere stem op:

"Je hebt niets gezien, oké?"

Pepijn lacht. Sindsdien zijn Fien en Pepijn meer dan gewoon klasgenoten die elkaar vermijden.

Lieve ouder, nu is het aan jou!

Kon je (kind) genieten van dit verhaal? Misschien is je kroost te jong voor symboliek, maar jij vast niet. Jij hebt uiteraard begrepen dat Fien later bij Infino ging werken. En dat Pepijn symbool staat voor alle kinderen die Stichting Pelicano ondersteunt. Ook wij zijn goede vrienden geworden en helpen elkaar. Wil je graag de Pepijns van deze wereld steunen? Je vindt meer informatie via de link hieronder. Zo bezorgen we élk kind een warme winter. 

Fien & Pepijn in het echt

Bij Infino willen we elk kind een plaats geven in een duurzame maatschappij. Hierbij hebben we extra aandacht voor de kwetsbare kinderen. Want kinderarmoede de wereld uithelpen, dat is onze ultieme droom. Dat doen we samen met Stichting Pelicano. We doneren zowel collectief als individueel, brengen de thematiek onder de aandacht en richtten ook een bedrijfsfonds op.

Agnes Hertogs

CEO van Infino

Meer over onze samenwerking

Het engagement van Infino

Bij Infino willen we onze overheidsopdracht (het uitbetalen van gezinsbijslagen) overstijgen. Daarom doneren we jaarlijks, brengen het thema onder de aandacht, lenen we onze stem aan het debat, steunen we onze geëngageerde medewerkers, ontzorgen we de zorgpartners...

We doen er alles aan om élk kind een volle brooddoos te gunnen. Wij zijn Fien.

Daar kan jij ook aan meehelpen. Want elke euro die je aan Stichting Pelicano geeft, gaat rechtstreeks naar het welzijn van de kinderen. Schenk een kind een zorgeloze jeugd, jouw bijdrage maakt het verschil tussen een volle of minder volle brooddoos voor een Pelicanokindje. 

Wat kan ik doen?

Fien en Pepijn in het echt

Het engagement van Infino & Stichting Pelicano

Hoe het allemaal begon

Ieder kind verdient dezelfde kansen in het leven. Daarom leveren we onze eigen bijdrage aan dit goede doel. Infino is nu een van de partners van Stichting Pelicano. Om die samenwerking te vieren, gaf Infino in 2020 en 2021 een donatie van 10.000 euro.

Wat doen we concreet

Helaas: in België is kinderarmoede meer dan ooit een harde realiteit. Vandaag leven 400.000 Belgische kinderen in armoede. Wat betekent dat abstracte getal in de praktijk?

Hoe kan jij helpen?

Schenk een kind een zorgeloze jeugd, jouw bijdrage maakt het verschil tussen een volle of minder volle brooddoos voor een Pelicanokindje. Het hoeft je zelfs geen geld te kosten...
Lees meer

Deel dit verhaal 

nOg meer inspiratie

Kinderwens

10 lees- en kijktips voor wie aan kinderen wil beginnen

Je kunt via Google heel wat terugvinden en je hebt ongetwijfeld zelf ook titels in je hoofd die je ooit ergens zag. Wij willen hier tien minder bekende boeken, series en films onder de aandacht brengen.

Kinderwens

Kinderen krijgen: een goed idee?

“En, wanneer komt er een klein wondertje?” Je krijgt deze vraag de laatste tijd meer dan anders. Misschien ging je samenwonen met je partner, misschien kocht je een huis of startte je een nieuwe job.

Kinderwens

IVF, je bent niet alleen

Een IVF-traject is emotioneel en uitdagend, maar gelukkig is er ook ruimte voor hoop en humor. In deze blog delen we een aantal grappige en inspirerende verhalen van mensen die net als jij in een IVF-traject zitten of hebben gezeten.

Hoe kunnen we jou helpen?