youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
 • Home
 • Kinderbijslag in Brussel

icon rocket

De kinderbijslag in Brussel 

Een beetje hulp nodig bij de opvoeding van je kinderen? Vraag ons om je kinderbijslag. Dan krijgt je elke maand een bepaald bedrag om voor je kinderen te zorgen.

Onze taak? Je kinderbijslag betalen in het juiste bedrag op het juiste moment, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen bij de opvoeding van je kinderen.

Ontvangt je al kinderbijslag van een ander kinderbijslagfonds en wil je overstappen? Geen probleem. Je bent nu vrij om het kinderbijslagfonds van je keuze te kiezen!

Ik sluit me nu aan bij Infino

Vraag nu je kraamgeld van € 1.288,87  (eerste kindje) of € 585,85  (vanaf tweede kindje) aan. Dit duurt slechts enkele minuten.

Kinderbijslag in Brussel, hoe werkt dat precies?


Ouders ontvangen maandelijks kinderbijslag vanaf de eerste maand na de geboorte van hun kindje. Deze maandelijkse bedragen helpen je kind om te groeien. Naast het basisbedrag hebben sommige gezinnen ook recht op supplementen, afhankelijk van de financiële situatie. 


Ik vraag nu mijn kinderbijslag aan


Goed om te weten: Sinds 1 januari 2019 zijn de kinderbijslagbedragen geregionaliseerd en gewijzigd. Brussel heeft nu zijn eigen regels en bedragen. Je krijgt je kinderbijslag dus volgens de woonplaats en de leeftijd van je kinderen (en niet meer volgens de volgorde waarin ze in het gezin komen).
De kinderbijslag in Brussel

Deel deze pagina met je netwerk 

Alles over de kinderbijslag in Brussel

Waaruit bestaat de kinderbijslag?

Kinderbijslag is een maandelijks bedrag dat ouders ontvangen om hen te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. In Brussel gaat het om
 • het kraamgeld (of een adoptietoelage als je adopteert)
 • een basisbedrag (dat afhangt van: de leeftijd van het kind, of het kind vóór of na 1 januari 2020 is geboren, het inkomen en de gezinssamenstelling)
 • toeslagen om gezinnen te helpen naargelang hun financiële en gezinssituatie.

Bereken je kinderbijslag

Onze calculator berekent in enkele klikken meteen waar je recht op hebt. Zo heb je meteen een idee van welk basisbedrag je kunt ontvangen.

Ik bereken mijn basisbedrag

De bedragen en toeslagen

Zoek je een overzicht van de basisbedragen en toeslagen? Dan kun je hier doorklikken naar ons handige overzicht!


 

Heeft je kind recht op kinderbijslag?

Elk kind dat in Brussel woont, heeft recht op kinderbijslag

vanaf de geboorte tot 31 augustus van het jaar van diens 18e verjaardag.

onder bepaalde voorwaarden tot de 25e verjaardag. Heb je een kind ouder dan 18? Klik HIER om te zien hoe jouw kind het recht op kinderbijslag kan behouden.

Wie ontvangt de kinderbijslag?

De kinderbijslag wordt meestal betaald aan de moeder (of de persoon die het kind opvoedt).

Ik vraag mijn kinderbijslag nu aan

Hoe vraag je de kinderbijslag aan?

Of je nu al een gezin hebt of binnenkort ouder wordt, je kunt je aansluiten bij Infino! Je kiest zelf je kinderbijslagfonds.

 • Heb je al kinderbijslag aangevraagd en is je dossier in orde? Dan wordt je kinderbijslag elke maand automatisch uitbetaald. Je hoeft niets te doen.
 • Wil je je kinderbijslagfonds veranderen? Ben je net in België aangekomen? Vraag dan snel je kinderbijslag aan! Dat kan online of op papier. Snel en eenvoudig!
En als je je dossier overzet, loopt de betaling van je kinderbijslag zonder onderbreking door. Kies nu voor een duurzaam kinderbijslagfonds. Waarom kiezen voor Infino? Dat ontdek je hier.

Wanneer wordt de kinderbijslag betaald?

Bij Infino ontvang je je kinderbijslag correct en tijdig.

Je wordt altijd rond de eerste van elke maand betaald (behalve op feestdagen). De verwerkingstijd kan echter per bank verschillen. Je kunt je betaling dus uiterlijk de volgende dag ontvangen.

Ik wil de betalingsdata controleren

De toeslagen van de kinderbijslag in Brussel

In sommige gevallen kan de kinderbijslag worden verhoogd. Dit hangt af van je financiële situatie (bruto belastbaar inkomen) en je gezinssituatie (alleenstaand, samenwonend, aantal kinderen). Daarnaast kunnen ook andere toeslagen en toelagen worden toegekend voor kinderen en jongeren die extra hulp nodig hebben.

De verschillende beschikbare toeslagen zijn
 • De schoolbonus (betaald aan alle gezinnen)
 • Sociale toeslag
 • De (half)wezentoeslag
 • De toeslag voor een kind met een ziekte of handicap
 • De toeslag voor een kind in de opvang (kinderopvangtoeslag)
Hoe ontvang je deze toelagen? Wij bekijken je situatie per geval, zodat je automatisch krijgt waar je recht op hebt. Je hoeft niets te doen.

Alles over toeslagen

Toeslagen toegekend door de Vlaamse Gemeenschap (Groeipakket)

Gaat je kind naar een crèche of school van de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je recht hebben op extra steun:

 • Kinderopvangtoeslag
 • Kleutertoeslag
 • Schooltoeslag
 • Ondersteuningstoeslag
Hoe ontvang je ze? Om te weten of je in aanmerking komt, stuur je een e-mail naar vlaanderen@infino.be met in de onderwerpregel de naam van de toeslag. Vermeld ook je contactgegevens, het rijksregisternummer van je kind en de Nederlandstalige school of crèche waar je kind naartoe gaat. Onze experten zullen het nodige doen.

Alles over toeslagen van de Vlaamse GemeenschapGoed om te weten

Is jouw situatie veranderd?

We doen veel meer dan kinderbijslag betalen. Want op een gegeven moment dragen kinderen geen luiers meer, gaan ze naar school of verkennen ze de wereld... Al die situaties brengen vaak heel wat administratieve veranderingen met zich mee.

Hoe zit het dan met de kinderbijslag?
Please select a CTA Block in the configuration
Arbre bébé
Maak het verschil!

Bij Infino vinden we het belangrijk dat elk kind kan opgroeien in een duurzame en verantwoordelijke samenleving. Daarom hebben we besloten bomen te planten! Doe met ons mee en laten we samen bijdragen aan het behoud van ons milieu voor de toekomst van onze kinderen en de planeet.