youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Home chevron right Blog chevron right Gezondheid

Zwangerschapskussen; een kussen om te koesteren

23 september 2022

Zo helpt een zwangerschapskussen je tot ver na je zwangerschap

Het zogenaamde “zwangerschapskussen” moet het bestbewaarde publiek geheim zijn dat wij kennen. Vele vrouwen leren het kennen in het derde trimester en allen zuchten ze: “waarom heb ik dit niet veel eerder in huis gehaald?”

Want net zwanger, nog niet zwanger, groot, klein, dik, dun, samen of alleen… zo’n kussen wil je in huis.

Zijslaapkussen of lichaamskussen

Laten we al beginnen met het ding een andere naam te geven. Het zwangerschapskussen is er immers niet enkel voor tijdens de zwangerschap. Andere namen die we kunnen gebruiken zijn zijslaapkussen of lichaamskussen.

Je herkent dit kussen, onder welke naam ook, aan de worst-vorm. Deze kan een C-, U- of S-vorm zijn, afhankelijk van de lengte van je kussen.

Alle vormen zijn perfect te gebruiken op deze 3 manieren:

1. Voor slapende volwassenen

In de eerste plaats is het kussen ontwikkeld om zwangere vrouwen ondersteuning te bieden. Zo’n bolle buik moet nogal wat gewicht dragen. En laat ons toegeven: tijdens die laatste maanden vergroot de kans dat je zomaar uit je bed rolt.

Ook zijslapers – met of zonder buikje – kunnen genieten van zo’n kussen en een ergonomische houding aannemen dankzij de ondersteuning.

Ook wie alleen slaapt kan genieten van zo’n kussen. Het kan het grote bed wat opvulling en warmte geven. En hey, als je toch alleen ligt, houdt niemand je tegen om er – we zeggen maar wat – het hoofd van Ryan Gosling op te kleven.

2. Voor jonge kinderen

Een zwangerschapskussen dat lang genoeg is, gebruik je ook als voedingskussen. Om jezelf en je baby comfortabel te positioneren tijdens het borst- of flesvoeden.

Een baby voelt zich heerlijk geborgen in zo’n kussen, dat je als een nestje kunt gebruiken tijdens de eerste weken. Sommige kussens hebben lintjes aan de uiteinden of komen met een bijpassend hoesje om zo’n nestje te maken.

Onze tip? Vouw het kussen dubbel en leg het in een wiegmatrasbeschermer of een grote ronde kussenhoes. Makkelijk te wassen ook.

Een kind in je bed? Een zwangerschapskussen tussen jullie in houdt zelfs de meest woelige kleuter op zijn of haar bedgedeelte. Het ideale scheidingsmuurtje voor slapende voetballertjes in je bed. 

Of gebruik het om de bedrand net wat te verhogen, zodat je kleine held veilig in slaap valt en niet op de grond.

3. Voor iets grotere kinderen

Te groot om in een nestje te liggen of samen te slapen? Geen probleem. Een zwangerschapskussen kan heerlijk dienstdoen in de zetel om zalig in weg te zakken, als grote knuffel in een speelkamer, extra zachtheid in de auto/bakfiets of als ligzetel op je terras. Koop of maak een hoesje dat bij de nieuwe bestemming past.

Extra tip: als je handig bent, of een mooie hoes op de kop kunt tikken, creëer je in een handomdraai een heerlijke poef van je kussen. Leg het kussen in een spiraalvorm, trek er een strakke ronde hoes over en je nieuwe eyecatcher voor de living is klaar!

Een goed zwangerschapskussen kan dus ettelijke jaren dienst doen, tot het op de naad versleten is. We zijn grote fan van tweedehands en circulaire economie. Wil je hier echter een beetje in investeren? Ga dan voor een kussen dat groot genoeg is en van uitstekende kwaliteit.

Ik wil zo’n kussen

Please select a CTA Block in the configuration

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook