YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Opvoeden

Alles over de emotionele momenten voor jou en je kind.

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Opvoeden

Kinderen en carrière

Kinderen hebben een duidelijke impact op het leven en de carrière van mensen. Ouders van Tegenwoordig geven aan dat ze minder ambitieus worden na de komst van hun kroost.

Opvoeden

Kinderen en financiën

Elk kind kost een klein huis, zegt het cliché. Toch geeft 35% van de Ouders van Tegenwoordig aan dat ze de kosten van het ouderschap hebben onderschat.

Opvoeden

Kinderwens

Kinderen krijgen doe je in de meeste gevallen niet alleen. Wie voor kinderen gaat, doet dat in 79% van de gevallen vanuit de persoonlijke overtuiging dat zij of hij er klaar voor is. De kinderwens van de partner is een tweede belangrijke beweegreden.

Opvoeden

Organisatie van het huishouden

Als het over de organisatie van hun gezin gaat, blijken' Ouders van Tegenwoordig' nog vaak in een klassiek rollenpatroon te zitten. Ze proberen wel om de huishoudelijke taken te verdelen.

Opvoeden

Kinderen en hun toekomst

Ouders zien de toekomst niet heel rooskleurig tegemoet; 22% denkt alvast dat het financieel niet de goede kant zal opgaan met hun kroost.

Opvoeden

5 tips voor drukbezette ouders

Wij gingen praten met 5 vaders over hoe zij een band opbouwen met hun kind, ondanks een drukke job.

Opvoeden

Hoe regel ik opvang voor mijn kind met een beperking?

Als ouder van een kind met een beperking sta je voor een hele uitdaging. Je kind omringen met de beste zorgen, gelukkig laten zijn maar tegelijk zorgen dat jij voldoende ademruimte hebt om alles te blijven dragen.

Opvoeden

Adoptie in België: een overzicht van de procedures

Adoptie is een ingrijpende verandering in het leven van de ouders, maar ook dat van de kinderen. Voordat je effectief voor adoptie kiest, willen wij je graag enkele tips geven om de procedures op te starten.

Opvoeden

Buiten spelen na een regenbui? Hoera!

Een beetje regen of sneeuw maakt van elke open plek een boeiende speeltuin voor alle kinderen. Hieronder vind je 9 redenen waarom het leuk én nodig is om je kind de modder te laten ontdekken.


1 - 12 van de 43

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.