Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Vakantie en vrije tijd

Alles over buiten- en naschoolse activiteiten.

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Vakantie en vrije tijd

Reizen met je baby

OK, er zijn wat aanpassingen nodig, een kind verandert nu eenmaal je manier van leven. Maar we vertellen je graag waarom je echt wel samen met je baby van een welverdiende vakantie kan genieten, met nuttige tips en een superhandige checklist erbij!

Vakantie en vrije tijd

Staycation

Gewoon gezellig thuisblijven en genieten van wat ons land allemaal te bieden heeft? Ontdek hieronder alle tips om volop te genieten van jouw staycation mét de kids.

Vakantie en vrije tijd

Opvang na de schooluren

De werkdag van ouders neemt meer uren in beslag dan dat van een kind dat naar school gaat. Bovendien heeft niet elke ouder variabele werkuren waardoor ze niet op tijd aan de schoolpoort kunnen staan.

Vakantie en vrije tijd

Vrije tijd

Ouders van tegenwoordig kampen met een chronisch tijdsgebrek. 64% vindt bijvoorbeeld dat het huis nooit echt opgeruimd geraakt. 36% geeft aan dat hij of zij het als ouder al wel eens helemaal niet meer zag zitten: te veel te doen, te weinig tijd…

Vakantie en vrije tijd

Lange reis

Niks zo ontspannend als er even tussenuit glippen. Maar tussen het uitkijken naar en de bestemming zelf wacht dikwijls wel nog een ‘highway to hell.’

Vakantie en vrije tijd

Week van het bos

Van 11 tot 18 oktober 2020 is het weer Week van het Bos, een initiatief van het Agenstchap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in nauwe samenwerking met BOS+ en met de steun van Ketnet.

Vakantie en vrije tijd

Dag van de jeugdbeweging

Op 23 oktober 2020 (en 22 oktober 2021) wordt het straatbeeld opnieuw gekleurd door een bont allegaartje jongeren in hun jeugdbewegingsoutfits. Zij zetten hiermee de Dag van de Jeugdbeweging in de verf!

Vakantie en vrije tijd

Ouderschapsverlof en tijdskrediet

Perfect te snappen dat je graag zelf wat tijd vrijmaakt om met je kids door te brengen. Gelukkig kan dat. Er bestaan namelijk verschillende verlofstelsels die werkende ouders de kans geven om te genieten van meer leuke momenten met het hele gezin.

Vakantie en vrije tijd

Binnenspelen

De meesten van ons brengen sinds enkele weken het grootste deel van de tijd thuis door omdat we of technisch werkloos zijn of telewerken. Maar hoe is dat voor ouders die nu 24 uur per dag voor hun kinderen moeten zorgen?


1 - 12 van de 41

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.