Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Studenten

Alle informatie voor en over studenten

Studenten

Herexamens; thuis voor de buis

Juli staat typisch bol van vakantieplannen. Alleen durven tegenvallende studieresultaten die vaak hypothekeren. Een tweede zit gepaard met je vakantieveto houden je student thuis. Verdiend? Misschien. Terecht? Hmmm…

Studenten

Studentenjob en het Groeipakket

Beetje geld verdienen? Tuurlijk wel. Maar je wil wel je recht op het Groeipakket / kinderbijslag behouden. Dat kan, onder bepaalde voorwaarden. Het eerste wat je moet doen: je goed informeren. Dit is wat je alvast weten moet ...

Studenten

Examenstress in huis

Ook als ouder is de examenperiode een stresserende bedoening. Papa en mama leven heel hard mee, maar de wil om te helpen wordt niet altijd even goed onthaald.

Studenten

Vakantiejob overgangsmaatregel tem aug 2019

Van een beetje initiatief is niemand ooit slechter geworden? Je student die met een vakantiejob thuiskomt kan je alleen maar toejuichen. Maar hoe zat dat ook alweer met die kinderbijslag?

Studenten

Verder studeren en het Groeipakket

Het secundair onderwijs is voorbij, joepie vakantie ! Maar nu moet een keuze worden gemaakt, verder studeren of niet? Wat gebeurt er met mijn het Groeipakket of kinderbijslag als mijn kind zijn/haar keuze heeft gemaakt in een bepaalde studierichting?

Studenten

Niet verder studeren

Mijn kind geeft er de brui aan voor de start van het nieuwe academiejaar, wat nu? Beslist uw zoon/dochter om toch niet verder te studeren? Wij steunen u nog 12 maanden verder met onze betalingen, de bedragen blijven gelijk.

Studenten

Hangjongeren: een bedreiging voor je buurt?

Je leest soms in regionale persberichten of Facebook-posts dat hangjongeren een echte plaag zijn. En dat ze een storende factor voor de buurt vormen. Maar is dat wel zo?

Studenten

Verder studeren of niet?

Wij hebben niets dan respect voor al die studenten die dapper doorgezet hebben. We hebben ook niets dan respect voor al die studenten die het moeilijk hadden of hebben.

Studenten

Een student in huis? Advies voor ouders

Deze periode is niet alleen voor de blokkende studenten lastig. Ook ouders voelen de druk die hun student ervaart. Goed nieuws voor al die ouders: wij ontwikkelden een ‘vragenparcours’ dat je moeiteloos tot het juiste antwoord brengt.

Studenten

Blokken in de zomer? Dat is dubbel zweten

Zomer, dat is zon, zee en vrolijke terrasjes. Maar studenten hebben iets anders aan hun hoofd: de zomerblok. Zij zitten de zonnigste weken van het jaar noodgedwongen binnen om te studeren.


1 - 12 van de 13

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.