YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Eén april! De tien leukste aprilvissen voor kinderen


Houden je kinderen wel van een grapje?

1 april is veruit de grappigste dag van het jaar. Tenminste: als je er zelf wat moeite voor doet. Vroeger heette 1 april verzenderkensdag. Het ontstaan? De mensen die keihard op het land werkten, hadden nood aan een vrolijke dag vol grappen en grollen. 

Het verhaal van... 1 april!

De oudste 1 aprilgrap is gemaakt in 1508 en komt uit Frankrijk. En de eerste Nederlandstalige grap? Die dateert van 1560 uit Brugge. Het is een knotsgek gedicht waarin een knecht het plan van zijn heer om hem te verzenden, doorziet. Wat een schitterende en eeuwenoude traditie. Die houdt Infino graag in ere. Hier komen de 10 leukste aprilvisgrappen. Veel plezier! 

Bekijk hier de leukste aprilvissen uit Brugge in 1995

1 april, kikker in je bil!

Op 1 april moet je jezelf de vraag stellen: haal ik een grap uit? Of ben ik degene die in de maling zal worden genomen? Ga voluit voor het eerste scenario. Laat je inspireren door het grappenlijstje van Infino. 

  1. Gezonde chocolade
  2. Wikkel een 20-tal druiven in fonkelende papiertjes van chocolade-eitjes. Stop ze in een snoepzakje en zeg tegen je kinderen dat ze zoveel eitjes mogen smullen als ze maar willen. 

  3. Broccoli op een stokje
  4. Neem een klein stronkje broccoli en prik het op een stokje. Doe er een glimmend papiertje rond en trakteer iemand op een heerlijke lolly. 

  5. Kapotte ketchupfles
  6. Schroef de dop van een volle fles ketchup, doe wat huishoudfolie over de opening van de fles en draai de dop er weer op. Uiteraard eten we frietjes vanavond… 

  7. Griezelig ongedierte
  8. Knip spinnen en insecten uit zwart papier. Verstop ze onder de ontbijtborden, tussen de stapel papieren van je collega, onder het kussen van je partner en waar je maar wilt. Belangrijk: vergeet je verstopplekjes niet zodat je je zelf geen hoedje schrikt! 

  9. Gekke sokken en schoenen
  10. Haal je graag een grap uit met je kinderen? Stop een prop krantenpapier in de neuzen van hun schoenen. Zo begint 1 april meteen met een lachsalvo. 

  11. Glaasje limonade
  12. Maak van die glibberige geleipudding en giet die in limonadeglaasjes. Iemand zin in limonade? Oeps, je stoot je glas per ongeluk om! Niets aan de hand: het loopt er niet uit. 

  13. Geld op de grond
  14. Maak een visdraadje vast aan een briefje van 5 euro. Leg het geld op de grond en verstop je achter het hoekje. Probeert iemand het briefje te pakken? Geef dan een ferme snok aan het touwtje. Wie ga jij foppen? Iedereen trapt erin! 

  15. Verzet de klok
  16. Draai de klokken in je huis naar believen enkele minuten - of zelfs een uur - vooruit of achteruit. Probeer subtiel uit te zoeken hoe ver je kunt gaan zodat je kind eindelijk eens op tijd naar de hobby kan vertrekken.

  17. Verloren briefje
  18. Maak een geloofwaardige brief op en laat die ergens rondslingeren in huis. Schrijf er een groot geheim in en maak veel drama als je iemand die ziet lezen. Je wil toch niet dat je puber "ontdekt" dat jij eigenlijk de schatbewaarder van een beroemde piraat bent? 

  19. In de knoop
  20. Laten je kinderen hun kleren ook gewoon in hoopjes in het huis liggen? Maak hier handig gebruik van door hun mouwen in elkaar te knopen. Nee, uiteraard heb jij dat niet zelf gedaan! Dat gebeurt gewoon met kleren die niet netjes weggelegd worden. 

Jij bent helemaal klaar voor 1 april. Maar denk eraan … laat jezelf niet foppen. Kijk uit je doppen! 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.