YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

De boekentas: ik ga naar school en ik neem mee

Naast je onvoorwaardelijke liefde, is zelfstandig leren zijn het mooiste cadeau dat je aan je kindje kan geven. Zelf schoenen aandoen, zelf aankleden, zelf de poep afkuisen (oh lord yes)... Het zorgt niet alleen voor een geoliede machine in huis en minder taakjes om af te vinken voor de ouders, en je kind wordt er oprecht gelukkiger van. Kijk eens wat ik kan! Zijn we niet fier op ze als ze een stapje vooruit maken? Ooooh... De boekentas vullen en zich zelfstandig klaarmaken voor school is een stap in de juiste richtingWe helpen een handje. 

Visueel hulpmateriaal 

Een checklist helpt groot en klein. Dat doen wij ook, toch? We hangen een lijstje aan het prikbord. Dat helpt voor grotere kinderen. Kan je kleine bengel nog niet lezen? No worries, dan helpen stickers en tekeningen 

Een voorbeeld: 
Wat moet er allemaal in je boekentas? 

  • Een boterhammendoos 
  • Een koek 
  • Een stuk fruit 
  • Flesje water 
  • (reservekleertjes) 
  • Een tiara, oh nee, da’s voor dolle vrijdag.  

Kleef de symbolen in je gang of waar de boekentas staat of download gewoon onze versie. 

Downloaden en printen?

Ook in de badkamer kan je een geheugensteuntje hangen. 

Ook downloaden?

Voilà, jullie rakkertjes zijn volledig klaar om naar school te vertrekken. Alleen nog een dikke knuffel van mama en papa eeeeen hupsakee. Wat worden ze toch snel groot, hé?

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…