YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

3 tips voor een feestelijke verwelkoming van de Sint

Is jouw kleine deugniet ook braaf geweest dit jaar? Dan verrast de Sint hem ongetwijfeld met een bezoekje. Tijd om de komst van de kindervriend voor te bereiden. En daarna is het alweer Kerstmis en Nieuwjaar. Kortom: de Sint luidt een dure periode in. Hoe vier je zijn komst zonder belachelijk hoge uitgaven te doen? Infino ploft uit de schoorsteen met 3 slimme tips. 

Schoentje vol inspiratie 

Zet jouw kapoentje ook graag zijn schoentje? Hoe spannend! Je kind kruipt zenuwachtig in zijn bedje en kan niet wachten om de volgende morgen zijn verrassing te ontdekken. En weet je, het cadeau maakt niet uit: wél het fantasieverhaal. Geef dus niet te snel toe aan alle verleidingen waarmee speelgoedwinkels uitpakken. Ga zelf aan de slag! Hoe? 

 • Zet een grote pot zelfgemaakte koekjes klaar. 
 • Leg er enkele mandarijnen bij. 
 • Knip mooie prenten uit een tijdschrift van dino’s, de ruimte, poesjes of iets anders dat jouw bengel boeit. 
 • Print enkele tekeningen uit om zelf te kleuren. 
 • Schrijf een grappig kaartje in naam van de Sint. 

Je bent helemaal klaar voor een onvergetelijk bezoek van de Sint. Zie ginds komt de stoomboot … 

Ga voor een slim verlanglijstje 

Vraagt je kind jouw hulp om zijn lijstje voor de Sint op te stellen? Bereid je dan voor: bestudeer vooraf de reclamefolders van de speelgoedwinkels. Zo heb je een overzicht van alle betaalbare en leuke spullen – mooi binnen je budget. Pak het nu slim aan:

 • Knip de foto’s van jouw gekozen speelgoed uit. 
 • Plak ze op gekleurde kaarten en leg die omgekeerd op tafel. 
 • Laat je kind raden wat er verstopt zit met enkele vraagjes, een raadsel of sleutelwoorden. 
 • Je kind geniet van het plezante spel en is meteen verknocht. 

Zet in op tweedehands 

Tweedehandsspeelgoed zit enorm in de lift. Het is goed voor het milieu én je portemonnee. Er duiken almaar meer tweedehandswinkels op. Je vindt er kleding, meubels, boeken en … speelgoed! Vaak nog in uitstekende staat of zelfs nog in de verpakking. Je brave lieveling is er dolblij mee. Ontdek de kringwinkel in je buurt en spring eens binnen. Een echte aanrader! Bovendien maak je je kinderen bewust van het probleem van verspilling en overconsumptie. Het resultaat? Je hebt blije én wijze kinderen. De Sint zal blij zijn! 

Budget voor cadeaus 

Knoopt je gezin met moeite de eindjes aan elkaar? Maar wil je je kroost meer verwennen? Reken dan op Infino. Wij bestuderen jouw gezinssituatie en vertellen je op welke premies jij recht hebt. Dat is ons cadeautje – speciaal voor jou!


Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.