YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Help, mijn kind is verliefd!

De liefde. Zucht. Herinner jij je ook die eerste vlinders in je buik voor een lief klasgenootje? Wanneer je 6 of 7 bent, spreek je nog niet over de Grote Liefde. Maar het is zeker niet ongewoon als je kleine spruit vrolijk en honderduit vertelt over dat ene speciale maatje van op school. Iemand die hij interessanter vindt dan álle anderen. Voor sommige ouders vormt die eerste verliefdheid een bron van zorgen. Je verliefde deugniet was gisteren nog een baby! Is je kindje niet te jong om al over de liefde te praten? Blijf vooral rustig: met onze tips en weetjes hou je je hartkloppingen onder controle. 

Verliefdheid: de symptomen 

Praat je kind altijd over dezelfde klasgenoot met fonkelende oogjes? Ja hoor, dan is de kans groot dat hij verliefd is. Maak je geen zorgen als je kind er liever niet over praat. Zijn geheimpje vormt de eerste stap naar zelfstandigheid. Hij maakt zich los van jou en je partner. Zo zet hij een stap dichter naar een nieuwe persoon. Je kind beleeft zijn verliefde gevoelens liever alleen én met zijn liefje. Hij vertelt je vast over die spannende ervaring als hij er klaar voor is. Nog even geduld dus.




Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…