YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Ruim samen met ons en je gezin het strand op

Samen voor een schoner strand

Minder plastic in de oceaan betekent een schonere toekomst voor onze kinderen. Daarom nemen we deel aan de jaarlijkse Eneco Clean Beach Cup op zondag 20 maart 2022. Ook zin in een dagje strand? We zetten alvast een schepje en een emmer klaar!

Minder plastic in de zee

“Als we niet ingrijpen, zullen onze oceanen in 2050 dichtgeslibd zijn met plastic”, zegt een studie van het Duitse Alfred Wegener Instituut. Dat lijkt misschien een verre of zelfs onbestaande toekomst voor jou, maar wat betekent dit voor de volgende generaties? Jouw kind of kinderen? Hun kinderen?

Ieder jaar raapt de Eneco Clean Beach Cup meer en meer plastic van de stranden. Dat plastic is daar achtergelaten of tijdelijk teruggebracht door de oceaan. Het eindigt vroeg of laat – opnieuw – in onze dierbare zee, als we het op het strand laten liggen.

Bij Infino willen we elk kind een plaats geven in een duurzame wereld. We hebben al veel geschreven over onze passie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We planten bomen en dragen onze verantwoordelijkheid, ook op ecologisch vlak. Je had het misschien al gelezen in onze blogs… Ook bij onze medewerkers zit duurzaamheid in het DNA. Wij steken dus graag de handen uit de mouwen op zondag 20 maart in Bredene.

Stop jij ook je spade in het zand?

Kom jij ons helpen op zondag 20 maart in Bredene? Super!
Schrijf je gratis in.

Liever een andere kustplek of zelfs een ander moment? De Eneco Clean Beach Cup ruimt op 20 maart tientallen locaties op, in België en Nederland. De Panne, Oostende, Nieuwpoort, De Haan, Wenduine, Zeebrugge, Knokke-heist…
Waar wil jij starten met opruimen? 

Past 20 maart niet in je agenda? Dan kun je via de gratis app “WePlog” je persoonlijke actie registreren.

Meer informatie over de Eneco Clean Beach Cup

ZONDAG 20 MAART 2022 – ENECO CLEAN BEACH CUP

Eneco Clean Beach Cup is een gratis event waarbij organisatoren en partners samen met verschillende Belgische én Nederlandse surf- en beachclubs massaal oproepen om stil te staan bij de plasticproblematiek in onze oceanen en stranden.

In België is Gemeente Bredene de hoofdlocatie, met uitvalsbasis Twinsclub. Hier zal Studio Brussel naar goede gewoonte live in de ether gaan. Op de hoofdlocaties zijn er naast de opruimactie ook tal van andere activiteiten georganiseerd voor groot en klein, altijd met een knipoog naar de zee.

De locatie (excl. de hoofdlocatie) die de meeste vrijwilligers naar het strand krijgt, ontvangt de jaarlijkse Eneco Clean Beach CUP.

Registreer je alvast via het invulformulier zodat je zeker bent van je authentiek Eneco Clean Beach Cup fluohesje en opruimmateriaal!

Hoe kan het strand opruimen helpen?

  • De plastic massaproductie blijft pijlsnel stijgen en maar liefst 5 à 14 miljoen ton plastic afval plonst jaarlijks in zee, dat is tot 444 kilogram per seconde!
  • Er raken steeds meer schrijnende cijfers bekend en de catastrofale gevolgen blijken vernietigend voor mens en het marien milieu.
  • Alleen al in de Noordzee drijven 150 miljoen plastic tasjes en andere stukken troep en jaarlijks komt er in onze kleine zee 20.000 ton afval bij. De zee opruimen is onmogelijk en maar liefst 80 procent van het strandafval spoelde uit zee terug aan.
  • Ondanks ontluikend internationaal afvalbeleid verkleint noch de bestaande afvalberg in zee, noch de aanvoer.
  • Plastic doodt zeedieren aan de lopende band en de kunststof verbrokkelt tot minuscule deeltjes. Die microplastics zijn een spons vol vergif en belanden weer op ons bord…
  • Door de kust schoon te vegen, tonen we het enorme probleem en hopen we iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker te schudden want het tij is helaas nog niet gekeerd.

Ik schrijf me nu in 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.